A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #18.

Nem kevés izgalom árán, de túl vagyunk a 18. fordulón is.

Lássuk hogyan sikerült a forduló a csapatoknak és hogyan a tippelőknek.

Nézzük előbb a csapatok teljesítményét:

Honvéd II. – Szegedi VSE
Néhányan ugyan azt hittük a szegediek átmentik a múlt heti ‘Iváncsa-ölő’ játékukat/taktikájukat, de nem ez történt. Habár az elején még megszerezték a vezetést, de pár perccel később a kispestiek fölénybe kerültek, és hozták a kötelezőt, 4:1-e nyertek.

Kozármisleny – Kecskemét
Nagyon féltettük a fiúkat, mert két stabil védő nélkül kellett Baranyába utazniuk, de remekül megoldották a feladatot. A második félidő első 15-20 percében voltak nehéz időszakok, de sikerült ezt átvészelni és magabiztosan 4:1-re legyőzni a nagyon jó hazai csapatot.

Körösladány – Paks II.
Néhányan bíztunk a ladányiak feltámadásában, de az év elején nyújtott remek teljesítményük már a múlté, az utóbbi öt meccsüket elveszítették. A paksi fiatalok brillíroztak, gólarányt javítottak, 5:2-re nyertek.

Dabas-Gyón – Újpest II.
Egyre jobban lehet és szabad tippelni a gyóniak hazai győzelmére, mert ha nem is könnyen, de behúzták 2:1-re a mai meccset. Idegenben még vannak gondok, de odahaza a Tatárszentgyörgyi úton az utóbbi fordulókban kemény diónak bizonyultak sok csapat számára.

ESMTK – Majos
Kötelező hazai győzelem, országos egyes. A majosiak derekasan tartották magukat, mert csak az utolsó pillanatban sikerül a lizának bebiztosítani a győzelmet, de 2:0 lett a vége és meg van a 3 pont.

Szekszárd – Monor
Bejött itt is a papírforma, érezni lehetett, hogy ha most nem is olyan jó a Monor, mint előző években volt a Szekszárdot legyőzi. 4:1-re nyertek a vendégek, ami elég meggyőző siker.

Hódmezővásárhely – Dabas
Vezettek a hazaiak sokáig, levegőben lógott a meglepetés, de a meccs végére a dabasiak bedarálták a lelkes vásárhelyieket és 2:1-es vendégsikert hozott a meccs.

Vác – Dunaújváros
Két rossz passzban lévő csapat, mindkettőtől sokkal többet vártunk az év elején. Nem bírtak egymással, nem bírtak túljárni a kapusok eszén, gól nélküli döntetlen lett a vége.

Iváncsa – Rákosmente
Az iváncsaiak előző heti botlása miatt páran talán gondolhatták (reménykedtek 😉 ), hogy pontokat hullajt a hazai csapat az RKSK ellen, akik azért jobb játékerőt képviselnek, mint azok a szegediek, akik otthon tartották ellenük egy hete a pontokat. Nem született meglepetés, ha nem is simán, de 2:0-ra nyert az Iváncsa.


A tippelők többsége általában a meccsek felét szokta eltalálni, néhányszor előfordult már, hogy kétharmadát. Most kilenc meccsből nyolcat eltalált a többség!


Tippjátékunkban eddig kétszer fordult elő, hogy egy meccs kivételével valaki mindet eltalálja. Most egy fordulóban négyen is! Ebből ketten sajnos éppen a KTE vendégsikerében nem bíztak. Ejnye-ejnye. 🙂

Gratulálunk Laosznak, sasazurnak, Schimed99nek és Kajtár Szabolcsnak!


Egy gondolat “A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #18.” bejegyzéshez

  1. Eddig mindig győzelemre vettem a Kecskemétet, így bosszantó nagyon. Pedig magam is KTE drukker lennék. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.