Amíg a sorsolásra várunk …

… nézzük a következő évben melyik csapatokkal kell összemérni erőnket.

Két csapat feljutott (sok sikert nekik), három kiesett, maradtunk 11-en (Dabas, Dabas-Gyón, Dunaújváros, Honvéd2, Iváncsa, Kecskemét, Kozármisleny, Monor, Rákosmente, Szekszárd, Taksony) . Húsz csapatosra szaporodott minden csoport, a kispesti fakó mellé visszakaptuk az egy éve búcsúzó paksiak második csapatát és új tartalékcsapatként csatlakozott a csoporthoz a Fradi és az Újpest is. Ez eddig 14 csapat. Régi-új ismerősként újra velünk lesznek ketten Csongrád (most már Csongrád-Csanád) megyéből: a Szegedi VSE és a Hódmezővásárhely. Őket nem kell bemutatni.


Kaptunk a csoportba négy vadonatúj csapatot, ismerkedjünk meg velük:


-⚽-
Vác

Mint láthatjuk az elmúlt 10 évben a másodosztály meghatározó csapata volt a Vác, csak az évtized közepén tettek rövid kitérőt a megyébe. Előző évi indulásuk az NB2-ben sokáig kérdéses volt, elindultak, de sorsuk viszonylag hamar megpecsételődött és már ősszel lehetett látni, hogy az egyik kiesésre esélyes csapat ők lesznek.
Gyengültek, erősödtek a nyáron? Nem tudjuk.
Mik a céljaik a feljutással kapcsolatban? Nem tudjuk.
Pár hét és minden kiderül.


-⚽-
ESMTK

Kedvenc edzőpartnerünk, akikkel a következő szerdai edzőmeccs éppen azért marad el, mert azonos csoportba kerültünk. Nehogy nagyon kiismerjük idő előtt egymást. 🙂

Ellenfelünk a fenti képről megállapítható, hogy az NB3 egyik stabil élcsapata. Valami mindig hiányzott nekik az előrelépéshez. Talán egy csoportváltás? Majd meglátjuk, a tavasz végére ez is kiderül.


-⚽-
Majos

A Tolna megye déli részén található Bonyhádhoz csatolt kistelepülés éveken keresztül harcolt a harmadosztályos részvételért, ami végre sikerült nekik. Mindig a tabella elején végeztek a bajnokságban, biztos foggal körömmel harcolnak majd a bent maradásért.
Pár hónap, és kiderül mekkora sikerrel.


-⚽-
Kőrösladány

A csoport legpechesebb csapata. Hiába kérték az MLSZ-től, hogy a Keleti csoportba legyenek besorolva a Középbe kerültek. Ez nekik több ezer kilométer plusz utazás, ami egy szerény költségvetésű klub esetében nem mindegy. Legközelebbi ellenfelük is több, mint 100 kilométerre van tőlük (Hódmezővásárhely), legtávolabbi ellenfelükhöz több, mint 300 kilométert kell utazniuk (Kozármisleny).
A majosiakhoz hasonlóan ők is stabil megyei élcsapattá fejlődtek az utóbbi években, és ők is biztos szívesen maradnának több égig a harmadosztályban.
Ez nem is lesz olyan egyszerű, mert …

……

… ebben az évben az NB1-es csapatok tartalékcsapatainak behozatala miatt 60 csapatosra dúsította fel a szövetség a harmadosztályt, de ezt egy év múlva visszacsökkenti 54 csapatosra (3×18), tehát minden csoportból 5 csapat biztos kiesik + a legrosszabb teljesítménymutatókkal rendelkező 15. helyezett is visszakerül a megyei bajnokságba. Lesz tehát miért küzdeni, harcolni, mert lehet, hogy az se lesz elég a tagság meghosszabbításához, ha valamelyik csapat öt csapatot maga mögé szorít a végére.

________________________________________________________
képek forrása: focikatalogus.hu, magyarfutball.h
u

Egy gondolat “Amíg a sorsolásra várunk …” bejegyzéshez

  1. Részemről azt tudom állítani, hogy reménykedem a szombati meccsnapok vissza hozatalában, több néző jót tenne a bajnokságnak. Szurkolok az imént említett csapatok bent maradásának, üde színfoltok lehetnek. Kifejezetten örülök, hogy a Ceglédet és a Tiszakécskét is elkerültük (talán nem véletlen, ismerve a kis magyar közeget..) Az ESMTK viszont komoly ellenfél lehet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.