12 forduló lement, az első körből még három vár a csapatokra.
Tavaszról előrehoztak még kettőt, így öt bajnoki meccs vár még ősszel mindenkire.

Nézzük az eddigi eredményeket, elemezgessük a formákat és nézzük mi vár még a csapatokra ebben az évben.

Ezen a képen láthatjuk a csoport összes őszi eredményét, és azt, hogy ki ellen kell még eben az évben játszaniuk. Imponáló a Pécs teljesítménye, a lejátszott szakasz közepén volt egy kis megingásuk csak két döntetlennel, és az előző vasárnap is csak szenvedve lett meg a győzelem. Bárcsak ez lenne a mi legnagyobb problémánk! Nem lehet mindig látványos, könnyed a játék. A Szentlőrincnek kétszer annyi döntetlenje van, mint a Pécsnek, követik őket szorosan. Meglepetésre a Dunaújváros bejött harmadik helyre a Monor elé. Az újvárosiak ritka rosszul kezdtek, hiszen az első négy meccsükből hármat elveszítettek, de azóta nyerték mindegyik meccsüket, csak két döntetlen rontotta az összképet. A Monornak már 10 pont az éllovassal szembeni hátránya, úgy tűnik lemondtak a feljutásról. Az Iváncsa a két évvel ezelőtti remek játékát találta meg újra, és ha nem ikszel a Szabadkikötővel és a Harasztival, akkor dobogós lenne.
A többi csapatot elemezgesse ki-ki kedvére, nézzük most a Kecskemétet:
Nyitófordulóban nehezen nyertünk a Dabas-Gyón ellen, majd Rákosmentén két gólos előnyt adtunk el döntetlenre, itt ellazsáltunk két pontot. A Monor és az Iváncsa ellen nagyon jellegtelenül játszottunk, esélyünk se nagyon volt pontszerzésre. A Kispest-fakó ellen egy félidő alatt minden összejött, szereztünk négy gólt, amire a második félidőben annyira rápihentünk, hogy majdnem megbosszulta magát a lazítás. A Szabadkikötő ellen egy kiszenvedett győzelem, papírforma vereség Pécsen. Eddig se egy ‘matyóhímzés’ a kép, de az ez utáni négy meccs … 1:7-es gólkülönbség, 360 perc alatt csak 1 gólt szeretünk és kaptunk hét gólt pontrúgásból. A büntető nem, de a többi kis figyelemmel jól levédekezhető lett volna!
Kicsit nézzünk előre: megyünk Szekszárdra, jön a Kozármisleny és az első kör végén megyünk Taksonyba. Mai állás szerint csak az utolsó meccsen van némi esélyünk pontszerzésre!! A két tavaszról előrehozott meccstől sem remélhetünk a csapat mostani állapotában sokat: megyünk az Aczélos Dabas-Gyón ellen meccselni és december elsején fogadjuk a Rákosmentét.

Kis érdekesség: a Pécs a hét végén a mostani dobogó bronzérmeséhez, azután két héttel a mostani másodikhoz utazik. A táblázat további elemezgetését nem folytatom, tegye ezt mindenki kedvére.


Nézzük a kereszttabellát:

kék háttérszín – a következő forduló párosítása

Az átlós szürke vonal alatt zömében a hazai csapatok vereségeit látjuk, mert a tabellán előttük álló ellenfelekkel szemben a hazai pálya előnye nem volt elég a pontszerzéshez. Ezen a területen két meglepő eredmény született, ahol mindkét meccsen a jelenleg hét hellyel előbb álló csapatok kikaptak szerényebb helyen állóktól, ez a két meccs a Szekszárd-Dunaújváros és a Szabadkikötő-Kozármisleny. Ehhez hasonló mértékű meglepetés a Taksony dabasi győzelme is, ami a vonal fölött látható.

A táblázat további elemezgetését rátok bízom.


Nézzük ezeknek a fenti tabelláknak gyakorlati hasznát, próbáljuk ‘belőni’ a hétvégi meccsek kimenetelét, toto-tippjeit:
– ⚽ –
Dabas – Dunaharaszti 1
A hazaiak szokás szerint nehezen kezdték az évet, de az utolsó hat fordulóban már magukra találtak, itt volt négy győzelmük. A vendégek idegenben még nem szereztek pontot (otthon is csak három döntetlenre futotta), így ennek a meccsnek a dabasiak az esélyesei.
– ⚽ –
Taksony – Rákosmente 2
Vergődik a taksonyi csapat. Induláskor szereztek pár bravúros győzelmet, de az utolsó hét meccsükön csak egy pontot sikerült begyűjteniük. A Rákosmente kezd stabil középcsapattá válni, utóbbi meccseik felváltva vereség és győzelem, most a sorminta alapján győzelem következik.
Kozármisleny – Monor 1, X
– ⚽ –
A mislenyiek utolsó öt meccses statisztikája 3 győzelem, 1 döntetlen, egy vereség, győzelmi sorozatban vannak, mert az utolsó három meccsüket megnyerték. A vendégek hasonló mérlege gyengébb, 1 győzelem, 2 döntetlen és két vereség, három hete nyertek utoljára, most nem fog sikerülni. nekik
– ⚽ –
Szekszárd – Kecskemét 1
Utolsó négy meccsén egyik csapatnak se sikerült nyernie, a hazaiak 3 döntetlennel és egy vereséggel, a KTE 3 vereséggel és egy döntetlennel zárták ezt a szakaszt. A formák alapján 1-2 gólos hazai győzelem várható.
– ⚽ –
Szentlőrinc – Bp. Honvéd II. 1
Menetel a szentlőrinci csapat, a kispestiek se tudják megállítani őket, maximum megszorítani kicsit az egyre eredményesebb játékot produkáló baranyai csapatot. A fővárosi csapat hektikusan szerepel, nem ők a meccs esélyesei.
– ⚽ –
Kelen SC – Szabadkikötő 1
Kiesési rangadó, kiesési helyosztó. A hazaiak az utolsó két meccsükön erősebbnek tartott ellenfelük ellen ikszeltek, míg a Tintahalak nem szereztek ebben a két fordulóban pontot, ezért a hazaiak az esélyesebbek.
– ⚽ –
Iváncsa – Dabas-Gyón 1, X
Az Iváncsa eddig csak a Pécstől kapott ki és négy döntetlen mellett tiszteletet parancsoló győzelmeket ért el. Igaz a Szabadkikötő és a Dunaharaszti elleni ikszelésük érthetetlen. Sima hazai meccsnek látszik, de mint tudjuk ‘Aczélos’ a Dabas-Gyón, bármi lehet ezen a meccsen.
– ⚽ –
Dunaújváros – Pécs X, 2
A forduló rangadója. A formamutatók alapján döntetlennek látszik az esély, de a vendégek játékstílusa alapján pécsi győzelem sem kizárt.