Többen ismerik azt a fajta táblázatot, amibe az összes csapat összes meccsének végeredménye megtalálható az év végére, így egyszerűbben kereshető meg minden információ, mintha itt-ott kellene keresgélni.
Az eredeti kereszttabellában ABC sorrendben vannak a csapatok, én helyezési sorszámok szerint rendeztem, így több információt kaphatunk.

Lássuk a tabellát 11 forduló után:

Előbb egy kis használati útmutató azoknak, akik nem ismerik:
Az elért eredményeket a táblázatba úgy rögzítjük, hogy a sorok elején található csapat a pályaválasztó (hazai), ennek megkeressük ellenfelét az oszlopok tetején, és beírjuk a végeredményt a sor és az oszlop metszéspontjára. Például a Pécs sorában egyből kiolvasható, hogy odahaza az Iváncsát, Rákosmentét, Kecskemétet , … verték meg az ott látható eredménnyel. Ami az egyik csapat számára győzelem a másiknak vereség, így az oszlopok eredményeinél az adott csapat idegenbeli szereplését fordítva kell értékelni, mivel ezek az eredmények a vendégek szempontjából vereségek. A győzelmek és vereségek emiatt színkódot nem kaptak, csak a döntetlen kapott sárga háttérszínt, mert ez egál mindkét csapat szempontjából egyforma.

A helyezési sorrendben történő rendezés talán azért jobb, mert itt látható, melyik helyen lévő csapat ellen szerezte az adott eredményt a csapat, a következő ellenfél hol helyezkedik el a tabellán.

Elemezgessük kicsit a Kecskemét eredményeit:
Hazai pályán 1-2 gólos vereségek a jelenlegi tabella 3., 4., és ötödik helyezettje ellen, több gólos győzelmek a 12., 13. és 16. ellen. Ez 50 százalék, ami hazai pályán nagyon kevés, de idegenben még ezt is sikerült alulteljesíteni: 1 győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel vendégként a megszerezhető pontoknak (5/15) csak egyharmadát szereztük meg!
A döntetlen mindig nagy veszteség (annál persze a vereség rosszabb). A döntetlennel elveszített két pontok is nagyon hiányoznak. Hiányoznak ezek a pontok nagyon az előrelépéshez, ha a tabella végén állóval szemben hullajtjuk el, nagyon hiányoznak ha közvetlen rivális ellen, és hiányoznak a meglepetés-döntetlenek, amiket az élcsapatok ellen még nem sikerült megszerezni.

Össze kellene már kapni magunkat, mert annál azért jobbak vagyunk, hogy sorozatban harmadik meccsünkön bukjuk el a pontokat (szám szerint 4 pontot!) rögzített helyzetből bekapott gól miatt.Nézzük a következő forduló párosításait (amiket ? jelez a képen):
A Pécs fogadja a ‘mumus’ Dabast; az a Szentlőrinc megy Kecskemétre amelyiknek még nincs veresége, otthon és idegenben is még csak két-két alkalommal ikszeltek; A Monor nem találja magát, a jól kezdő, de mostanra hanyatló Szekszárdot fogadja; az Iváncsa a sereghajtó Haraszti vendége lesz, ahol kötelező a győzelem; az Újváros a Tintahalaknál szaporíthatja majd pontjait; A Rákosmente a mislenyieket fogadja igazi ki-ki meccsen; a Kispest2-Kelen meccs is nagyon háromesélyesnek látszik; a Dabas-Gyón – Taksony kiesési helyosztónak tűnik, ahol a hazaiak esélyesebbek.Lehet persze tovább elemezgetni, böngészgetni a képet.
Össze lehet hasonlítani az MLSZ adatbankjában találhatóval.

Ha tetszik ez az a fajta kereszttabella kérnék valamiféle visszajelzést, mert akkor időnként elkészítem, de ha nem kapok visszajelzést akkor nem forszírozom publikálását, hanem megtartom magamnak.