Kitekintés az NB3 csoportjaira

Az előző év végén több alkalommal összevontan értékeltük, elemeztük az NB3 csoportjait. Közel a bajnokság negyedéhez tegyük meg most is ezt, nézzük kik a bajnokesélyesek, kik állnak kiesésre, hogyan szerepeltek eddig az idei és előző évi újoncok.

Az összevont tabella első felét a közép és a keleti csoport éllovasa (a Pécs és a Cegléd) vezeti, a nyugati éllovas (a III. kerület) kicsit lemaradva követi őket. A ‘hely‘ sorszámnál narancs színű kijelölést kaptak az előző évi bajnokok, akik közül a Mosonmagyaróvár eddig nagyon ‘alul teljesített’. A ‘hely’-sorszámnál sárga háttérszínnel az idei, zölddel az előző évi újoncok lettek jelölve.

Mivel mi a közép csoportban vagyunk érdekelve nézzük meg az összesítésben ennek a csoportnak csapatait jobban: négy csapat az első tízben, azután mi a 19. helyen, és ezután nagyobb a tömörülés.


Nézzük meg Közép csoport tabelláját külön is:

forrás: https://adatbank.mlsz.hu/club/52/0/21038/30/194329.html

Nagy létszámú és tömör a középmezőny a Közöp csoportban! Négy csapat megugrott az elején, kettő leszakadt a végén, a középső 10 csapat 3 pontra van egymástól!



Az összesített táblázat második felében a jelenleg kiesőhelyen lévő csapatokat találjuk, nevük szürke háttérben olvasható.

Csoportunkban a huszárosan kezdő Szabadkikötő, az újonc kelenföldiek és a Dunaharaszti áll jelenleg kiesőhelyen. Megállapítható, hogy a Kelen SC-nek talán erős még a harmadosztály, a Tintahalaknak és a Harasztinak pedig nem tett jót a csoportváltás, mert míg nyugaton simán bent tudtak maradni itt a tabella végén vannak.

(A ‘hely’-sorszámnál sárga háttérszínnel az idei, zölddel az előző évi újoncok lettek jelölve.)

~~~~

Kezdetnek ennyi, mazsolázgassátok kedvetekre a táblázatokat.
A bajnoki sorozat szünetére jó ‘adatbogarászást’ mindenkinek.