Egy évvel ezelőtt a harmadik forduló után megnéztük mindhárom NB3-as csoportban hogyan sikerült az újoncok rajtja. Nézzük meg most is.

Előbb lássuk az egy évvel ezelőtti harmadik forduló utáni tabellákat:

Mint látható elég szépen kezdték a színnel külön jelzett újoncok a bajnokságot. Kezdeti lendületük ugyan a végére kicsit alábbhagyott, de majdnem mindegyik stabil középcsapat lett a bajnokság végére. Az újoncok közül az első hatban három csapat végzett: nyugaton 4. lett a Komárom, 6. ugyanitt a Nagykanizsa, keleten a Sényő lett hatodik. Két újonc kiesett, ők csak átszállójegyet váltottak a harmadik vonalra, keleten a rajtot is rosszul kezdő Sajóbábony és az SBTC mondott búcsút nyáron az NB3-nak.

Nézzük ezek után az idei tabellákat a harmadik forduló után:

Itt narancs színnel emeltem ki az újakat, az előző évi újoncoknál maradt a korábbi jel, hogy őket egyszerűbb legyen előző évi rajtjukkal összehasonlítani.

Ebben az évben korántsem sikerült olyan jól a bajnoki rajt a feljutóknak, mint egy éve. Nyugaton, mindegyik újonc középen tömörül, egy az utolsó pozícióban, középen az utolsó két helyen állnak, még keleten az ötödik és hetedik helyen a legjobbak a debütálók, igaz itt is utolsó előtti a harmadik friss feljutó. Valószínűsíthető, hogy érdemben (minőségi játékosban) nem sikerült az újoncoknál úgy az erősítés, mint az egy évvel ezelőttieknél. Persze ez még nem kőbe vésett szentírás, csak egy következtetés. A bajnokság végére választ kapunk majd arra, hogy igaz-e ez az okoskodás, vagy nem.

Ha már adott a két tabella nézzük meg az előző évi újoncok hogyan kezdtek az idén. Nyugaton most is a Nagykanizsa-Csanak kettős van az előző évi újoncok közül előkelőbb helyen, igaz most a tabellán lentebb, és fordított sorrendben; a Komárom most is nagyon hátul kezdett, mint egy éve, de nem kell őket félteni bejönnek ők még most is dobogó-közelre a végére; a Sárvár egy éve is az alsóházban nyitott. Középen a két csapat sorrendje és egymástól való távolság ugyanakkora, mint egy éve volt, csak egy évvel ezelőtt mindkettőjüknek jobban sikerült a rajt. Keleten az Eger most is hasonlóan kezdett, mint egy éve, a Sényő gyengébben, de biztos lesz ez még jobb is.

A többi elmezegetési munkát rátok bízom. 🙂