A 27. forduló elemzése.

Érdekes forduló volt, több nem várt eredmény született.
Habár a tippjáték résztvevői pártatlannak nem tekinthetők (mert náluk előfordul6, hogy a Lila Ködön keresztül másként látják a meccseket) számunkra azért a tippösszesítés jó támpontot nyújthat az elemzéshez, hogy a papírformának számító eredmények mennyire jöttek be.
Lássuk meccsenként a tegnapi fordulót:

Szentlőrinc – Szeged-Grosics
A két éllovas meccse normál körülmények között döntetlen eredményt várna mindenki, de a Grosics utóbbi hét meccsét megnyerte, a hazaiak a eléggé hektikusan szerepelnek, így a vendégektől a tippelők kétszer annyi gólt vártak, mint a szentlőrinciektől (átlagban: 1,6 : 0,8). Mint látjuk a táblázati papírforma jött be, csak a tippelők egyhatoda találta el a meccs irányát.

Iváncsa – Dunaújváros
Fejér megyei rangadó, az újvárosiaknak régóta nem sikerült nyerni Iváncsán, így még a vérbeli újvárosi szurkolók is döntetlenre vették a meccset, és bár nagyon szórtak a tippek, majdnem háromesélyesnek tűnt a meccs, mégis bejött a döntetlen, amire legtöbben tippeltek.

SZEOL – Kozármisleny
Országos egyes. Ezt a meccset majdnem mindenki a SZEOL-nak adta, akik meg is hálálták a bizalmat és biztosan begyűjtötték a két pontot. Győzelmükkel beérték a Szentlőrincet, öt pontra vannak az éllovastól.

Bp.Honvéd II. – Hódmezővásárhely
A forduló meglepetése, hogy idegenben a tavasszal eddig még csak három pontot begyűjtő vásárhelyiek magabiztosan legyőzték a fővárosban a tavasz jól kezdő, de azóta botladozó kispestieket.

Makó – Kecskemét
Mindenki vendéggyőzelmet várt. No jó, a makóiak biztos nem, de a formákat, teljesítményeket nézve a KTE-nek állt a zászló ezen a meccsen. Habár a gólszám nem jelzi a győzelem mértékét a tudósítás alapján érezhető, hogy nem nagyon forgott veszélyben a KTE győzelme. Persze az egy gólos vezetés mindig veszélyes, mert az ellenfél egy pontrúgásból is találhat egy gólt, és akkor oda a két pont.

Pécs – Paks II.
Itt nem jött be a papírforma. A hazaiak hetek óta szépen menetelnek, sorozatban nyerik meccseiket, Tököliék pedig csak bukdácsolnak. Most gólképtelen maradt mindkét csapat, és ez az egy pont igazából egyik csapatnak se jó, viszont a paksiaknak nagyon hiányzott ez a győzelem is, mert így már nagyon távoli nekik a bent maradás a harmadosztályban.

Szekszárd – Dabas
Szimpatikus csapat a Szekszárd, nem adják fel, küzdenek az utolsó leheletükig. nagyon ráhajtottak a bent maradásra. Egy hete Taksonyból hozták el a három pontot, most majdnem mindenki elkönyvelte, hogy a tavasszal nagyon hullámzó teljesítményt nyújtó dabasiakat is legyőzik. Nem sikerült, csak döntetlen lett az eredmény.

Rákosmente – Taksony
Legtöbben döntetlen eredményt vártak, de azért a tavaszi teljesítmények alapján gyanítható volt a hazai győzelem. Ha megnézzük az eredményeket a fővárosi csapat tavaszi eredményei lényegesen jobbak, mint a taksonyiaké, a rákosmentiek majdnem kétszer annyi pontot gyűjtöttek be tavasszal, mint ellenfelük, akiket most meg is előztek a tabellán.


A további elemzésekhez ezek a tavaszi eredmények és a hátralévő meccsek: