Félévértékelés -> ezt nagyon kicentiztük!

Előbb egy igaz történet.

Régebben beszélgettem lányommal arról, hogy
egy
lánynak adnia kell magára, szépnek kell lennie,
egy
fiúnál elég, ha csak egy fokkal szebb az ördögnél.
Erre ő (aki híres arról, hogy a magas
labdát mindig leüti) így válaszolt:
– Ezt apu azért Te nagyon jól kicentizted! 🙂

OK, nem vagyok egy ‘matyóhímzés’ én se, de a KTE is csak annyira tett eleget az elvárásnak, hogy bentmaradó helyen végzett az első körben. Ennél tavasszal több kell, sokkal több!

Lássuk mindezt a számok tükrében:

Ígéretes kezdés után az ötödik forduló után a hatodik helyen álltunk és bár láttuk, hogy a következő öt meccs nem rólunk fog szólni, hiszen a legjobbnak hitt őt csapattal játszottunk abban bíz6tunk, hogy az utolsó öt meccsel majd helyrebillentjük a mérleget és befutunk a 8.-10. helyre a féltávnál. Nem így történt. Több meccs ment el apróságon, rutintalanságon, erőnléti és koncentrációs hiányon. A 15-ből két meccsen sikerült a szerencsét is meglovagolva döntetlenre hozni olyan meccset amelyiken nem nekünk állt a zászló (a Taksony és a Szeged-Grosics ellen vesztett meccs jött vissza döntetlenre), volt viszont öt meccs, ami a végén ment el.

Elment hét pont a finisben, jött kettő. Lássuk a tabellán mit érne most ez az öt pont.

 

Mivel nagyon szoros a tabella közepe ezzel az öt ponttal a tabella első felének végére értünk volna oda. Ha hosszú távra tervezünk a nemzeti bajnokságban, akkor ezeknek a meccseknek a többségét hozni kell!

Döntetlen-királynak nevezik a csapatot. Csank János nyilatkozta egyszer, hogy nem olyan rossz az a döntetlen, mert az azért mégse vereség. Nem vereség, de a célok megvalósításhoz győzelem, sok-sok győzelem kell!
Emlékszek, hogy amikor  a Fradi kiesett az élvonalból azt mondták pikk-pakk azonnal visszakerülnek. Mint emlékszünk rá nem így történt, mert előbb a Nyíregyháza, majd a KTE is előbb került fel, mint ők. Habár nagyon kevés vereségük volt (tehát ritkán kapituláltak), de nagyon sok volt a döntetlen.

„Nem olyan rossz az a döntetlen, mert az mégse vereség”, de a nyolc döntetlennel végződött meccsből inkább veszítettünk volna el ötöt, de a másik hármat megnyerjük és máris előrébb lennénk! Győzelemre éhes csapatot kell tavasszal kialakítani, hogy ne legyen az év végére ennyire kicentizve a pozíciónk!


Kis visszatekintésként nézzük meg hogyan álltak az újonc csapatok a harmadik, a tizedik forduló után és most féltávnál.
Kiesés szempontjából is kell vizsgálódni, ebből a szempontból ez a szabály: mindegyik csoportból az utolsó 3 kiesőhelyen végez, ezen kívül a leggyengébb eredményekkel rendelkező 13. is kieső. Erre a címre legjobb esélye a keleti csoportnak van, ott van a legtöbb gyengén szereplő csapat, a nyugati és a közép csoportba csak a legutolsó három helyet kell várhatóan elkerülnie annak aki meg szeretné hosszabbítani harmadosztályú tagságát. /Az újonccsapatok külön meg lettek jelölve./

tabella a 15. forduló után:

tabella a 10. forduló után:

tabella a harmadik forduló után:

Egy gondolat “Félévértékelés -> ezt nagyon kicentiztük!” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.