Előbb egy igaz történet.

Régebben beszélgettem lányommal arról, hogy
egy
lánynak adnia kell magára, szépnek kell lennie,
egy
fiúnál elég, ha csak egy fokkal szebb az ördögnél.
Erre ő (aki híres arról, hogy a magas
labdát mindig leüti) így válaszolt:
– Ezt apu azért Te nagyon jól kicentizted! 🙂

OK, nem vagyok egy ‘matyóhímzés’ én se, de a KTE is csak annyira tett eleget az elvárásnak, hogy bentmaradó helyen végzett az első körben. Ennél tavasszal több kell, sokkal több!

Lássuk mindezt a számok tükrében:

Ígéretes kezdés után az ötödik forduló után a hatodik helyen álltunk és bár láttuk, hogy a következő öt meccs nem rólunk fog szólni, hiszen a legjobbnak hitt őt csapattal játszottunk abban bíz6tunk, hogy az utolsó öt meccsel majd helyrebillentjük a mérleget és befutunk a 8.-10. helyre a féltávnál. Nem így történt. Több meccs ment el apróságon, rutintalanságon, erőnléti és koncentrációs hiányon. A 15-ből két meccsen sikerült a szerencsét is meglovagolva döntetlenre hozni olyan meccset amelyiken nem nekünk állt a zászló (a Taksony és a Szeged-Grosics ellen vesztett meccs jött vissza döntetlenre), volt viszont öt meccs, ami a végén ment el.

Elment hét pont a finisben, jött kettő. Lássuk a tabellán mit érne most ez az öt pont.

 

Mivel nagyon szoros a tabella közepe ezzel az öt ponttal a tabella első felének végére értünk volna oda. Ha hosszú távra tervezünk a nemzeti bajnokságban, akkor ezeknek a meccseknek a többségét hozni kell!

Döntetlen-királynak nevezik a csapatot. Csank János nyilatkozta egyszer, hogy nem olyan rossz az a döntetlen, mert az azért mégse vereség. Nem vereség, de a célok megvalósításhoz győzelem, sok-sok győzelem kell!
Emlékszek, hogy amikor  a Fradi kiesett az élvonalból azt mondták pikk-pakk azonnal visszakerülnek. Mint emlékszünk rá nem így történt, mert előbb a Nyíregyháza, majd a KTE is előbb került fel, mint ők. Habár nagyon kevés vereségük volt (tehát ritkán kapituláltak), de nagyon sok volt a döntetlen.

“Nem olyan rossz az a döntetlen, mert az mégse vereség”, de a nyolc döntetlennel végződött meccsből inkább veszítettünk volna el ötöt, de a másik hármat megnyerjük és máris előrébb lennénk! Győzelemre éhes csapatot kell tavasszal kialakítani, hogy ne legyen az év végére ennyire kicentizve a pozíciónk!


Kis visszatekintésként nézzük meg hogyan álltak az újonc csapatok a harmadik, a tizedik forduló után és most féltávnál.
Kiesés szempontjából is kell vizsgálódni, ebből a szempontból ez a szabály: mindegyik csoportból az utolsó 3 kiesőhelyen végez, ezen kívül a leggyengébb eredményekkel rendelkező 13. is kieső. Erre a címre legjobb esélye a keleti csoportnak van, ott van a legtöbb gyengén szereplő csapat, a nyugati és a közép csoportba csak a legutolsó három helyet kell várhatóan elkerülnie annak aki meg szeretné hosszabbítani harmadosztályú tagságát. /Az újonccsapatok külön meg lettek jelölve./

tabella a 15. forduló után:

tabella a 10. forduló után:

tabella a harmadik forduló után: