Harmadév-értékelés, esélyelemzés

 

Eltelt 10 forduló a bajnokságból, harmada a bajnoki évnek.

Megnézzük a Kecskeméti TE eredményeit, szereplését, az első körből hátralévő meccsek esélyeit, ezen kívül kitekintünk hogyan álltak helyt eddig az előző évi megyei bajnokok a harmadosztályban.

 

Kecskeméti TE

Csapatunk meccsszám alapján ötven százalékos teljesítményt nyújtott eddig, ugyanis ugyanúgy 3 meccset nyert, mint amennyit elveszített, ehhez társult 4 döntetlen. Mivel a döntetlenért kevesebb pont jár, mintha a győzelmet feleznék, ezért a megszerezhető 30 pontnak kicsit kevesebb, mint felét (13-at) sikerült eddig összegyűjteni. 13 pont. Háromszor ennyivel egy éve nyolcadik tudott lenni az év végén a Közép csoport egyik csapata, de volt csoport ahol ötödik, volt ahol tizedik helyre volt elég ez a pontszám.
Sikeres kezdés után három meccsből hét pontunk volt, előkelő helyen álltunk ekkor a tabellán, de ezután következett hat meccs, amiből három vereség mellett csak három döntetlen jött össze. Szerencsére a 10. fordulóban újra sikerült a fiúknak a győzelem, így jobb kedvvel kezdik az őszi szezon harmadik harmadát.

Tizedik helyet foglaljuk el a tabellán, a hátralévő öt meccset velünk hasonló erősségű csapatok ellen vívjuk. Egy hét múlva ahhoz a Kispesthez utazunk akik csak egy ponttal állnak előttünk, ezután a Makót fogadjuk, akik 3 ponttal mögöttünk állnak a táblázaton. Következő héten megyünk Pécsre, akik bár nyertek a hétvégén, de ezzel együtt is kiesőhelyen állnak. Utolsó előtti őszi fordulóban fogadjuk a Szekszárdot, akikkel egyforma pontszámmal állunk, az őszi zárófordulóban a jelenleg 12. helyen álló Rákosmenténél vizitálunk. Ebből az öt meccsből remélhetünk 10 vagy több pontot és akkor előbb léphetünk a táblázaton.
Ezzel még nem ér véget az év, mert tavaszról előrehoztak egy fordulót, így november végén még Taksonyba kell utazni, vagyis pontosabban Dunaharasztiba, mert ők ott rendezik a hazai meccseiket.


 

NB3 ~ mi a helyzet a megyei bajnok újoncokkal?

– Nyugaton négy megyei bajnok van, kettő 3.-4. helyen áll, kettő a tabella közepén.
– A Közép csoportban két ilyen csapat van, mindketten a táblázat közepén helyezkednek el.
– Keleten a legváltozatosabb a helyzet, ugyanis egyik újonc vezeti a táblázatot, kettő a 10.-12., az SBTC pedig utolsó a csoportban.

A tízből nyolc csapat több, mint harmadrészét megszerezte a megszerezhető pontoknak, a Sajóbábony csak 30 százalékát (9 pontot) ,  A Salgótarján csak öt pontot. Ez a két csapat van csak nehéz helyzetben a feljutó megyei bajnokok közül, a többiek az újoncoktól elvártaknál eredményesebben szerepeltek eddig.

Az első három forduló után így álltak az újoncok: