forrás: alibaba.com

 

Szombati ellenfelünk a csoport legtávolabbi településéről, több, mint 200 kilométert utazva érkezik meg a Széktóiba.

Szentlőrinc Pécstől 20 kilométerre nyugatra található kisváros, ahol hosszú múltja van már a színvonalas NB3-as szereplésnek. Ezt elemezgetjük most kicsit.

 

forrás: focikatalogus.hu

 

Mint láthatjuk az évtized jelentős részében tiszteletet parancsoló helyezést értek el a lőrinciek az NB3-ban. 2013 nyarán habár ötödik helyen végeztek titokzatos módon kipottyantak innen, de egy év múlva (- csak jobb gólkülönbséggel, de -) ismét elnyerték az NB3-as tagságot, hajszállal megelőzve megyéjükben a Szászvári SE – Fürge Nyuszi csapatát. /Ezért is jó a mennyei megyei bajnokság, ilyen ütős csapatnevek csak ott találhatók! 😀 / Visszajutottak tehát és abban az évben csak a megkapaszkodás volt a cél, de ettől a bajnoki évtől eltekintve mindig az NB3-as táblázat első felében végeztek.

Most kicsit gyengébben kezdtek, és ennek már az előző bajnokság végén volt valami nyoma, ugyanis már ott is sorra veszítették el a meccseket, szám szerint három vereséggel zártak. Ezt a kép alján az utóbbi 10 meccsük formamutatóiból olvashatjuk ki.

Az őszt vereséggel kezdték. Két góllal kaptak ki a SZEOL-tól, ami önmagában nem szégyen, hiszen a szegediek az egyedüli pontveszteség nélküli csapat a NB3 48 csapatos mezőnyében. Annál meglepőbb viszont az, hogy a következő hét végén odahaza 1:0-ra kikaptak a Paks fiókcsapatától. Igaz vasárnap mi is megtapasztattuk, hogy a Tököli-csapat nem könnyű eset. 🙂  Szépségtapaszként eddigi teljesítményükre a harmadik fordulóban az addig két null-pontos csapat találkozóján otthon 2:1-re legyőzték a Kispest második gárdáját. /Ezt külön köszönöm a lőrincieknek, mert ez az eredmény nekem 5 pontot hozott a tippjátékban 😉 /

 

Alakuló, átalakuló csapat érkezik tehát a Széktóiba, akik ellen győzni kell!
Meg kell erősíteni helyünket a tabellán, hogy amikor pár hét múlva a táblázat elején található csapatok ellen játszunk majd sorozatban (Misleny, Újváros, Szeged-Grosics, SZEOL) ellenfeleink előkelő helyezési pozícióban találjanak minket.

 

Hajrá lilák, hajrá KTE!