Kecskeméti LC – Tiszakécske ~ meccsrehangoló beharangozó

screenshot-at-2016-10-10-130723Az ősz meccse.
Nem tévedés ezt állítani, hiszen a négy éve bajnok félegyházi gárda úgy tűnik kiszáll a mostani párharcból, ami a bajnoki címért folyik, és az eddigi eredmények alapján a fenti két csapat harcol a végső győzelemért. Ennek első felvonása a szombat esti összecsapás, amit a Széktói stadionban rendeznek este hatkor.

Lássunk egy kis visszapillantást, esélylatolgatást:

 

Közös múlt

Adatokat a két csapat egymás elleni küzdelmeiről 2005-től találtam. Ez idő alatt 12 alkalommal találkoztak a megyei bajnokságban. A mérleg igazságos döntetlent mutat: 5 győzelem, 2 döntetlen és 5 verség. Legutóbbi két meccsünket elveszítettük, Kécskén 1:0-ra, itthon 2:0-ra. Ott Farkas Pista fejelte a gól, itt is ő szerezte meg a vezetést, amit csak a hosszabbításban biztosított be egyik társa. Ez egy jel is lehet, talán kihúztuk ellenfelünk méregfogát, hiszen Pista már a mi csapatunkat erősíti nyár óta.

Közös múltunk a távolabbi időben, az előző évszázad második felében számunkra kedvezőbb, ha Kecskemétként a KTE és annak elődeinek és a Tiszakécskének párharcait nézzük. 1946 és 2000 között 22 alkalommal mérte össze a KTE és a Kécske erejét, az összecsapásokból mi jöttünk ki jobban: 10 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség.a-vert

 

Egyéni élvonalbeli múlt

Mint emlékezetes a huszadik század legvégén egy évig Tiszakécske élvonalbeli volt, nekünk ez hét évig sikerült pár évvel ezelőtt, igaz nem ezzel a csapattal.

 

Jelen

Csapatunk pontveszteség nélkül vezeti a bajnokságot, soros ellenfelünk két pont hátránnyal követ minket.
Kecskeméti LC  ~  8 meccs  ~  8 győzelem  ~  3 hazai meccs, 5 meccs idegenben
Ellenfeleink jelenlegi helyezési számai: 4, 14, 9, 13, 12, 8, 6, 7, átlag: 8,375
Tiszakécske  ~  8 meccs  ~  7 győzelem, 1 döntetlen  ~  4-4 meccs otthon és vendégként
Ellenfelelik helyezési számai: 8, 6, 7, 5, 11, 15, 9, 10, ennek átlaga 8,875.
A fenti összehasonlításból látható, hogy többször voltunk idegenben, kicsivel erősebb ellenfelek ellen kellett megküzdenünk, mégis a mi mérlegünk hibátlan, míg a vendégekébe egy pici hiba csúszott Félegyházán. Reméljük ez a kicsi különbség legalább egy góllal többe mutatkozik meg javunkra szombat este.

 

Játékosmozgás

A Tiszakécske legutóbbi meccsének jegyzőkönyvét átnézve 8 olyan játékossal találkozhatunk akik korábban kecskemétiek voltak. Ezek közül hatan kezdők, ketten a cserepadon voltak.
Nálunk ennél rövidebb a lista, hiszen egyedül Farkas az aki egy évre megfordult ellenfelünknél, de ugye őt is inkább tősgyökeres idevalósinak tekinthetjük inkább, mint kécskeinek.

 

Jövő

Ki tudja mit hoz a jövő? Reméljük egy jó kis meccset, ahol szoros küzdelemben mi kerülünk ki győztesként, ezzel lépéselőnybe kerülünk legfőbb riválisunk ellen, és közelebb kerülünk a bajnokság megnyeréshez. Az még nagyon messze van, de ez a győzelem fontos állomás lenne a cél elérése érdekében.

Ehhez viszont kellenek a szurkolók is.
Gyertek ki szombat este a Széktóiba, biztassátok a csapatot, zúgjon a hajrá lilák!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Végül, de nem utolsó sorban egy kis játék.
A két csapat rendkívül gólgazdag meccset játszik mindig, nehéz eltalálni mi lesz a meccseik végeredménye, mert mindkét csapat számolatlanul rúgja a gólokat. Egymás ellen talán kicsit visszafogottabb lesz az eredmény, hiszen két jó csapatról van szó. Játsszunk egy kicsit, tippeljük meg a végeredményt.
Talán nem nagy kockázat azt hinni, hogy egyik csapat sem lő háromnál több gólt, így a mellékelt tipplistát ennek megfelelően készítettem el. Klikk a linkre, tippelj, azután nézd meg, mások hogyan látják a csapatok esélyeit. /A játékot tegnap indítottam, tehát már vannak benne tippek./ https://goo.gl/1cekBl

 

 

 

3 hozzászólás “Kecskeméti LC – Tiszakécske ~ meccsrehangoló beharangozó” bejegyzéshez

  1. Kedves Pingwin, a fenti táblázat több helyen hibás. A 96-97-es szezonban az utolsó 30. fordulóban volt a KTE Kécske ami 3-1 lett és ezzel értük el az osztályzós 9. helyet. Az odavágó pedig 2-0 volt. 95-96 ban nem a 30. és 15. fordulóban hanem a 24. és 9. fordulóbaqn. Jobban megnézve az egész táblázat eggyel el van csúszva.

    1. Sya! Nem elcsúszás van, hanem félreolvasás. 🙂
      A 15. és 30. forduló alatt annak az évnek az összesítése, végeredménye szerepel, a 96/97 évé, alatta a 9. 24 forduló, ami 95-96-ban volt és így tovább.
      Téged az zavart meg, hogy véletlenül benne maradt a 98/99-es sor, amiért elnézést kérek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.