Május 17.

Érdekes módon ezen a napon az elmúlt évtizedben több fontos mérkőzést játszott a kecskeméti csapat. Az első kettőt hazai pályán, a harmadikat semleges helyszínen, ezek kedves emlékek számunkra; az utolsó kettőt idegenben, ezek már nem.

 

2008.05.17.  ? KTE – Vác 5:0  [NB2]
A bajnokság 28. fordulójának meccsét megnyerte a csapat és ezzel matematikailag is bebiztosította feljutását az NB1-be!

1

 

 

2010.05.17.  ?  KTE – Kaposvár 3:1  [NB1]
Májusi eső aranyat ért, mert szombaton a nagy mennyiségű eső miatt pályánk használhatatlan volt, de a két nappal később (éppen a nevezetes napon!) lejátszott meccsen fontos győzelmet arattunk a somogyiak felett. Ez két dolog miatt volt fontos: egyrészt mert nagyon kellettek a pontok (mint mindig 🙂 ), másrészt egy évvel korábban, első élvonalbeli évünkben csak két csapat tudott győzni a Széktóiban, akik közül egyik a Prukner-csapat volt /másik a nyitómeccsen a Paks/, tehát kellett a visszavágás!


2

 

 

2011.05.17.  ?  KTE – Videoton 3:2  [Magyar Kupa döntő]
Ki ne emlékezne erre a meccsre? 🙂
A már bajnok Videoton, és az élvonalbeli leggyengébb (12.) év végi helyezését elért Hírös város csapata találkozott a magyar kupa döntőjében. És akkor megtörtént a csoda …


3

 

Sajnos nem csak kellemes emlékeink vannak ezzel a nappal kapcsolatban:

 

2014.05.17.  ?  Újpest – KTE 6:1  [NB1]
Valamiért az égiek nem akarták, hogy mi Újpestről pontot hozzunk el. Hét év alatt összesen 23 ellenfelünk otthonában 105 meccset játszottunk, mindenhol tudtunk legalább egyszer egyetlen pontocskát szerezni, csak Újpesten nem, pedig hétszer is jártunk ott. /Zalaegerszegen 4 meccsen, Győrben és Debrecenben 7-7 meccsen, az Üllői úton hat meccsen, Felcsúton két meccsen csak 1-1 pontot gyűjtöttünk, a többi pályán ennél többet./
A legsúlyosabb újpesti vereségünk egy májusi napon esett meg:


4

 

+1

2015.05.16.  ? Puskás Akadémia – KTE 4:0  [NB1]
Habár ezt a meccs egy nappal korábban volt, de álljon itt emlékként egy videó arról, hogyan ünnepelte csapatunkat a szép számú szurkolósereg Felcsúton egy súlyos vereség után is.


5

 

500x10-vertsál400
Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!

 

 

Egy gondolat “Május 17.” bejegyzéshez

  1. Sejtettem, hogy ti is megemlékeztek erről a csodaszép dátumról. Köszi.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.