Esélylatolgatás, sorsolás

Előrebocsátom, hogy nagyon kevés információm van a megyei bajnokságról, ezért amit írok inkább vitaindítónak szánom. Várom az ellenfelekkel és a kecskeméti csapattal kapcsolatos véleményeiteket.

A Kecskeméti LC-KTE -ről:

keret: kapusok: Borbély Krisztián (1), Tóth Zoltán (22)
védők: Szabó Tamás (2), Szabó György (3), Garaci Csaba (5), Pap Szabolcs (8), S. Juhász Tamás (13), Urbán Pál (14), Kovács András (15), Béres Krisztián (21)
középpályások: Nagy László (4), Molnár Tamás (6), Péntek József (9), Kürtösi Viktor (11), Filus Andor (12), Kovács Zoltán (19), Márki Bence (20), Fűz Andor (18)
támadók: Filyó Gábor (7), Ihos Ádám (10), Parti Gábor (17), Ámann Krisztián (16)

érkezők: Filus Andor (1985) Kecelről. Őt még tavasszal igazoltuk, de eddig nem játszott a KLC-ben, Szabó György (1992) Törtelről, NB2-es rutinja van. Urbán Pál (1989) Ceglédről. Volt NBI-es meccse. Tóth Zoltán (1985) szintén Ceglédről. Őt a Széktóiból is ismerjük, hiszen korábban az NB2-ben, majd legutóbb 2009 tavaszán az élvonalban két alkalommal védte a KTE kapuját. Ámann Krisztián (1984) Izsákról. Megye I-es tapasztalattal.

távozók: az előző szezonban az akadémia U-21-ből voltak átjátszók, azokra most nem lehet számítani.

klc csapatkép_mini

Mire lesz ez elég? Majd meglátjuk.

Páratlan számú résztvevője van a bajnokságnak, ezért mindenkinek lesz egy szabadnapja. Nálunk ez a második fordulóra esik, ahol lesz még lehetőség egy kis ‘fazonigazításra’. 🙂

Nézzük akkor az ellenfeleket a sorsolás sorrendjében:

08.16. (vasárnap),  KLC-KTE – Kunszállás, 17:00
A Kunszállás 2008-2009-be megnyerte a megyei bajnokságot, de anyagi okok miatt nem tudták vállalni az NB3-ban történő indulást. A következő években kétszer ötödik volt, majd hetedik, nyolcadik, legutóbb 12. lett. Verhető ellenfélnek tűnik. Jó meccset várok, mert a Kunszállás egy hajtós, küzdős kis alakulat. (E sorok írója Kunszálláson fejezte be aktív pályafutását, tehát kettőzött figyelemmel várja a vasárnapot, de természetesen hajrá Kecskemét!)

08.30. (vasárnap),  Soltvadkert – KLC-KTE, 17:30
A vadkert három évvel ezelőtt bronzérmes lett, de azóta a hetedik-tizedik hely között ingázik. Verhető ellenfél.
Családi program szervezhető egy kis fagyi-túrával összekötve az első idegenbeli meccsre.

09:06. (vasárnap),  KLC-KTE – Kiskunhalas, 16:30
A halasiak tavaszra már jók voltak, hogy együtt maradtak-e, az a kérdés. Első komolyabb megmérettetésnek tűnik, nagy lökést adhatna a későbbiekre, ha sikeresen vennénk ezt az akadályt.

09.12. (szombat),   Kiskunfélegyházi HTK – KLC-KTE, 16:30
A előző évi bajnok ellen nem lesz könnyű. Igaz csak ‘mellbedobással’ nyerték meg a bajnokságot, de 17 ponttal előzte meg a Némedi Norbi által vezetett KTK a KLC-t. Nehéz meccs lesz!

09.20. (vasárnap),  KLC-KTE – Kalocsa, 16:00
Kalocsa fiatal és pörgős volt az előző szezonban, kérdés változott-e valami náluk. Legutóbb bronzérmesek lettek azelőtt ötödikek, negyedikek, tehát várhatóan ez lesz zsinórban a KLC harmadik kemény meccse.

09.27. (vasárnap),  Akasztó – KLC-KTE, 16:00
Akasztó verhető ellenfélnek tűnik, az előző években nem végeztek a hazaiak tízen belül. Csak el ne bízzuk magunkat …

10.04. (vasárnap),  KLC-KTE – Baja, 15:00
Most estek ki a harmadosztályból. Nem lehet tudni mennyire maradt együtt a gárda. Ha nincs sok változás  a keretben, és vissza is akarnak jutni, akkor nem várhatunk itt se könnyű meccset.

10.11. (vasárnap),  Jánoshalma – KLC-KTE, 15:00
A hazaiak a másodosztály egyedüli feljutója (északról a Városföld nem vállalta a megye első osztályt). Reméljük ezen a meccsen azért gond nélkül sikerül majd a három pont begyűjtése.

10.18. (vasárnap),  KLC-KTE – Harta, 14:30
A Harta a táblázat legvégén szokott helyet foglalni, ezért ezen a meccsen is bizakodhatunk a győzelemben.

10.24. (szombat),   Tiszakécske – KLC-KTE, 14:30
Habár a Kécske az előző évet a hatodik helyen zárta a KHTK megyei bajnok jogán szeretett volna NB3-ban indulni. Az MLSZ nem engedte ezt, így fordult elő az az eset, hogy nem csak a városnak, de a megyének sincs megyei bajnokságnál magasabb szintű (nemzeti) bajnokságban szereplő csapata. Ilyen 1911 óta nem volt! Ha a Félegyháza jogán most nem is sikerült, alanyi jogon biztosan fel szeretnének jutni a következő évben. Ehhez erősítenek játékosállományt és szakmai stábot is (Nyilas Elek, Nagy Zsolti). Nem lesz egyszerű meccs! (Tóth Zoli véd, Nagy Zsolti a kispadon. Tiszta NBkettes filing 😉 )

11.01. (vasárnap),  KLC-KTE – Kecel, 13:30
Az előző évi ezüstérmes HÍD SC-től igazoltak hét játékost, tehát ők is terveznek valamit… (A HÍD a megyekettőben vállalja a megmérettetést ebben az évben.)

11.07. (szombat),   Kiskunmajsa – KLC-KTE, 13:30
A majsaiak a verhető kategóriába tartoznak, az előző év végén a 11. helyen végeztek.

11.15. (vasárnap),  KLC-KTE – Kiskőrös, 13:30
A vendégek stabil, erős középcsapat, várhatóan ellenük is keményen meg kell dolgozni a jó eredményért.

11.22. (vasárnap),  Bácsalmás – KLC-KTE, 13:00
A Bácsalmás mindig jó volt a szerbekkel, de most nem lehet tudni, hogyan változik keretük. Mire eddig a meccsig érünk meglátjuk.

 


 

Röviden, dióhéjban ennyi lett volna ez a gondolatébresztő esélylatolgatás.

Ha már nagyon hiányzik a foci, ha szeretnéd biztatni a kecskeméti csapatot,
ha a régi szurkolótársakat keresed, akkor vasárnap délután ötkor a Széktóiban a helyed!

kk2

2015 őszi sorsolás

 

Egy gondolat “Esélylatolgatás, sorsolás” bejegyzéshez

  1. Előmérkőzés:
    Minden felnőtt bajnoki előtt 2 és 1/4 órával – most vasárnap pl. 14:45-kor – a csapatok U-19-es korosztályú fiataljai meccselnek. Az előző szezonban a KLC fiataljai (akkor U-21 korosztálynak lett kiírva a bajnokság) Parti Gyula edző vezetésével megnyerték a megyei bajnokságot!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.