KTE-DVSC_3-0__(2008.09-horzKTE – Loki 3-2-8
13 bajnokit vívott eddig a két csapat egymás ellen.
Első három hazainkat megnyertük és kész, nem volt több győzelem. Egy hazai iksz mellett legutóbb egy gól nélküli meccsen elhoztunk egy pontot Debrecenből, de ennyi. A többi debreceni meccsen nem sok esélyünk volt, habár egyszer-kétszer közel jártunk a pontszerzéshez. Itthon azért szoros szokott lenni az eredmény. Reméljük pénteken nyerünk a Széktóiban és így sikerül javítani a statisztikát.

A Lokinak nagyon nem mindegy ez a meccs, mivel jó eséllyel két dobogós csapat játszik a kupadöntőben, ezért a negyedik bajnoki helyezés is nemzetközi kupaindulási jogot ér!

Dupla-loki – Mi is ez a cím?
Mint ahogyan 15 fordulóval ezelőtt, most is debreceni tippelő írja a posztot. Nemcsak a péntek este a Széktóiban a pályán lévő ellenfél, de a  hanem a tipp-poszt eredmény-indoklója is debreceni. A nyolcadik fordulóban nesquik KTE győzelmet tippelt Debrecenben, de ‘csak’ gól nélküli döntetlen lett a végeredmény. Lássuk mit tippel most zsolyiloki:

 

Kecskemét – Debrecen
A múlt héten a tippeléskor a Pécs ellen a szívemre hallgattam az eszem helyett, most az eszemre hallgatok és a blogot sem akarom magamra haragítani, így az esetleges támadójátékunk és a masszív Kecskemét miatt 0-0-t tippelek.

 

Dunaújváros – MTK
Az MTK eddig nem ikszelt a bajnokságban és szerintem most sem fognak, a 2 rangadót elbukták, de az alsóháziak ellen jól szerepelnek és az Újváros is kijátszotta a múlt héten az újseprű adut, egy kék-fehér győzelemt várok, 0-2

 

forrás: lotustalk.com

forrás: lotustalk.com

 

Honvéd – Diósgyőr
Meglepett a Honvéd múlt heti győzelme, de várható volt, hogy Rossi előbb-utóbb összekapja a piros-feketéket. A Diósgyőr tavasszal nyeretlen és ez a sorozat szerintem most sem szakad meg, 1-0 (érik az edzőváltás)

 

Győr – Nyíregyháza
Mátyus a múlt heti újvárosi zakó után összekapja a Tíregyet és bunkerfocival elhoz 1 pontot Győrből, 0-0

 

Pápa – Puskás
A Puskás ősszel a Pápa ellen kezdte el a menetelését. A történelem ismétli önmagát és megszakad a tavaszi nyeretlenségük, 0-1

 

forrás: moksha.hu

forrás: moksha.hu

 

Paks – Pécs
A Paks tavasszal folytatja őszi meggyőző szereplését, a Pécs Jarnival jó úton jár a bennmaradás felé, ami össze is jön nekik, de  a pontgyűjtését nem ezek a meccsen folytatják, 2-1

 

Ferencváros – Újpest
Jobb a Fradi. Az Újpest tavasszal nagyon halovány, most felszívják magukat, de ez kevés lesz a pontszerzéshez, 2-0

 

Videoton – Haladás
Országos 1-es, nem tudok indokot felhozni a Haladás pontszerzése mellett. 2-0

 

 ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 

A-horzSzinte azonos eséllyel indul a flúgos futam – harc a kiesés ellen. A Dunaújvárosnak ugyan két ponttal kevesebbje van, mint a többi csapatnak, de az új edző (aki foglalkozik is a csapattal!) no meg a több hazai meccs egyensúlyozhatja a hátrányt. A Honvéd végre újra megérezhette a győzelem ízét eggyel több hazai meccset játszik, mint a 18 pontos vetélytársai, talán ez ellensúlyozza, hogy kicsit erősebbnek tűnik a sorsolása, mint a Hali-Pécs-Pápa triónak. A Haladás ugyan jól teljesített az elmúlt hetekben, hiszen a Lokit és a Paksot is legyőzték, de most megtorpantak. Ennek ellenére Szentes Lázár jól összerakta a csapatot, talán nem lesznek kiesők. Köszönhetik ezt annak is, hogy decemberben irreális pályán, egy sárdagasztó meccsen begyűjtötték ellenünk a 3 pontot. A Pécs egy talány, kérdés mire lesz elég az új edző adta lendület. A Pápa most is pengeélen táncol, mint az előző években. Kérdés, hogy most is szerencséjük lesz, vagy a mázlifaktor csak eddig tartott?

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

 

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:

Kecskemét – Debrecen
Dunaújváros – MTK
Honvéd – Diósgyőr
Győr – Nyíregyháza
Pápa – Puskás
Paks – Pécs
Ferencváros – Újpest
Videoton – Haladás

 

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_23