Végre bajnoki, KTE – Lombard Pápa

Hosszú böjttel teli hónapok után ismét bajnoki mérkőzéseket láthatnak a Mennyei szerelmesei. Rögtön egy rangadóval indul a tavasz, Győr – Videoton meccset rendeznek, de ami minket ennél jobban érdekel – lévén KTE drukkerek, vagy mi a fenék vagyunk – az a KTE – Lombard Pápa.

Egy tizenegyes holnap is jöhet... Hallod Erdős Józsi?! (forrás: nso.hu)
Egy tizenegyes holnap is jöhet… Hallod Erdős Józsi?! (forrás: nso.hu)

Blogunk kicsit lemaradt a felkészülési időszakról, az elején CaNcOe-val -amíg az időnk engedte – kilátogattunk az edzőmérkőzésekre. Utoljára a Puskás ellen néztük meg a fiúkat, éppen Laki Luke és a Daltonok próbáztak nálunk. Akkori főhősünk Laki Luke nemet, viszont Radoja és Skopljak igent kapott, maradtak a kerettel és velünk kezdik meg a tavaszi szezont.

Abban az időben egyedül Radojában láttuk a potenciális jó játékos jelöltet, azóta több kézből azt az információt kaptuk, nem lesz rossz ez a Skopljak gyerek sem. Legyen így. Varga Robi pótlására nagy szükségünk van, és valószínűleg egyből bedobjuk a mély vízbe a szerbet, hiszen Fótyik és Nagy játéka kérdéses a szombati bajnoki előtt.

Egyébként ezen a télen elkerült minket a nagy magyar játékos mozgás, viszont akik távoztak azok fájdalmas érvágást jelentenek. Balázs és Botka kiemelkedtek az őszi szezonban, mellettük Varga jó iparosként tette a dolgát, ha szerephez jutott. Pavicsevics inkább összeszólalkozott Bekővel, ami azért fáj, mert igazán jól nem láthattuk játszani Darkot annak ellenére, hogy megvan minden képessége hozzá. Pilipovics jött, látott, ment, a futottak még kategóriájába beférne, létszámnövelőnek meg kár lett volna megtartani.

A Pápát viszont megsimította a kiesés szele, annak rendje és módja szerint bepánikoltak, és boldog, boldogtalant a klubhoz csábítottak. Felsorolni is nehéz lenne kik érkeztek a Lombardhoz. Két nevet azonban kiemelünk: „Janikát”, aki hosszú vergődés után talán megtalálja a helyét és ismét jó teljesítménnyel rukkol elő az NB I-ben (amit ne ellenünk kezdjen meg), illetve Völgyit, akit mindig egy jó spílernek gondoltunk, de valami borzasztó mentális gonddal küszködhet (melyik magyar focista nem? – kérdezhetitek joggal), ha ezt az adottságot ennyire nem tudja kihasználni.

A tavaszi szezon kezdete előtt nem bocsátkozom kezdő tizenegyek megjóslásába, egyrészt azért mert vajmi keveset láttam a csapat felkészüléséből, nem tudom ki milyen állapotban lehet, Bekő kiknek szavaz bizalmat, másrészt annyira elfelejtettem, hogy a Lombard létezik, hogy talán egyetlen őszi bajnokijukat láttam, azt is ellenünk játszották.

Apropó őszi bajnoki. Az akkori igen gyenge sorozatunkban 3-2-es vereséget szenvedtünk, akkor részünkről Novák és Darko lőtt gólt, és a végeredmény az első félidőben kialakult. Általában, hogy egy közhellyel éljek, háromesélyes mérkőzéseket szoktunk játszani a Pápával, azonban mellettünk szól, hogy három éve veretlenek vagyunk a tavaszi nyitányon.

Nem ragoznám túl ezt a beharangozót, nem lehet előre megmondani a tutit sem a kezdőkkel sem a meccsel kapcsolatban. Annyi bizonyos nagyon kellene a három pont, azzal már 11 ponttal leszakítanánk aktuális ellenfelünket, és megkockáztatom, a kiesés sem fenyegetne többet minket. Mondjuk így sem fenyeget nagyon.

A sípot Erdős József fogja fújni, a TV nem közvetíti a találkozót, úgyhogy mindenkit arra buzdítok, látogasson ki a stadionba és szurkoljon, mert a csapat megérdemli.

Hajrá KTE!