Újra indul a verkli

soccer-ball-smiley-emoticonPár nap és újra beindul a bajnoki pontvadászat.

Két hét és jön a Pápa, majd a Diósgyőr, megyünk, Dunaújvárosba és jön a Pécs. Ezen a négy meccsen nagyon sok fog múlni. Sajnos mint minden évben, így most is hátrafelé kell még figyelnünk a tabellán a bajnokság félidején, de egy jó start esetén …

Az edzőmeccseken beszél mindenről az ember. Valaki felvetette, hogy talán már olyan tetemes az előnyünk, hogy matematikailag ki sem eshetnénk. Aki ezt fejtegette nem csak arra gondolt, hogy 11 pont előnyünk van a kiesőhöz képest, hanem arra is, hogy a mögöttünk állók egymás ellen is játszanak, tehát potyogtatnak pontokat és ez talán elég lehet nekünk. Ez nagy tévedés. Leszedtem a Nemzeti Sport szurkolói szoftverét és elkezdtem kitölteni a következő fordulókat pesszimista, fiktív eredményekkel. Nekünk vereséget írtam, a mögöttünk állóknak győzelmet. 5 forduló múlva kiesőhelyen lehetünk, ha minden kedvezőtlenül alakul! Nagyon sok még ez a 13 forduló!

A bajnokság felénél már körvonalazódni szokott, hogy melyik az a csapat amelyik nem bír az élvonalban maradni. Most több csapat ‘verseng’ ezért a címért. A téli igazolásokkor vannak nagy elvándorlások, nagynevű erősítések, de ezek nem mindig egyértelműek. Mindig az a kérdés, hogy az adott kerettel az adott szakmai stáb mit tud játszatni, és az mire lesz elég. Habár nem vagyunk könnyű helyzetben, de én úgy hiszem, mi nem kerülünk a kiesőhely közelébe. Ezt nem csak a ‘lila köd’ mondatja velem, hanem amiatt is mondom, hogy ebben a bajnokságban van legalább 3-4 csapat, amelyik kevesebb pontot fog a végére begyűjteni, mint mi. Ez pedig bőven elég lesz ahhoz, hogy stabilan megőrizzük NB1-es tagságunkat.

 

OK, de akkor ki esik ki?

Ha már vagyunk olyan játékoskedvűek, hogy hetente megtippeljük a hétvégi végeredményeket tippeljük meg most azt, hogy melyik két csapat lesz a kieső. Szorgalmi feladatként tippeljük meg melyik két csapat jut fel a kiesők helyett. Aki a négyből a legtöbbet eltalálja azé az erkölcsi győzelem. 🙂
Kis segítségként mellékelek két táblázatot: egyet az NB1-es csapatok formájáról, a fordulókban megszerzett pontjaikról, és egy másikat a jelenlegi NB2-es táblázatról.

nb1

nb2

10 hozzászólás “Újra indul a verkli” bejegyzéshez

    1. Én is jobban örülnék, ha a Vasas mellett a Csaba jutna fel (a viharsarokban és beindulna a fociélet, meg ugye ők is lilák), de tartok tőle hogy vagy a pénz (Gyirmót), vagy a politika (Kövesd) lesz a befutó. Ez a szép a sportban, hogy egyenlő feltételekkel kell megküzdeni a csapatoknak egymással! 😉

  1. Pápa, Pécs – Békéscsaba, Gyirmót (Pesti csapat ne jusson fel, ha csak ki nem esik egy másik. Sajnos a Vasas tényleg esélyes.)

  2. Azért kár volt szurkolói szoftvert letölteni,és beírni a pesszimista eredményeket,hogy kiszámold 5 meccs után kieső helyre kerülhetünk. Egyszerűen kiszámolhatod,ha mögöttünk mindenki nyer,mi meg mindig kikapunk akkor megelőznek. Szerencsére ilyen forgatókönyvtől nem kell tartani. -Csak egy vélemény,nem rosszindulatból írtam.
    Szerintem kiesők: Pápa,Honvéd
    Feljutó: Gyirmót,Vasas

  3. Legyen négy győzelmünk és én meg leszek elégedve. Lehetőleg ez az első négy fordulóban legyen, hogy utána csak napozni járjak ki a meccsekre. Nem szeretem én az utolsó fordulós izgalmakat. 😀

  4. Pápa, Haladás ki (utóbbi kerete elég jó, de Szentes Lázár miatt tippelek rájuk – itt az edzők személye is dönthet, Jarni, Rossi is jobbak).
    Vasas, Békéscsaba föl.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.