A “három majom” szimbólum az egész világon ismert, szobrok milliói készültek vele kapcsolatban. Maga a mondás (“nem látok, nem hallok, nem beszélek”) egy buddhista bölcsességből ered. Vadjra tanítása szerint ha nem látunk, nem hallunk és nem beszélünk, akkor a baj elkerül minket.

forrás: archiv.magyarszo

forrás: archiv.magyarszo

Én magam is részben ennek híve vagyok, mert ha ugyan látjuk és halljuk a problémát és még kiteregetjük, pellengérre állítjuk az attól nem lesz jobb, csak magunk és hasonló érzelmű társaink hangulatát romboljuk tovább. Az ellendrukkereknek meg miért akarjunk jót? A hasznos/értelmes/megalapozott  építő jellegű kritikák kellenek, sőt …

Ez a mi csapatunk! A Tanu című filmet idézve kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk!
Ez van, ez a keretünk, erre van keretünk. Ebből kell a lehető legtöbbet kihozni.

“Ez a mi munkánk, és nem is kevés!”

Igen a miénk, mert a szakmai stábon kívül szükség van a szurkolói támogatásra. Most még jobban mint korábban. A Diósgyőr 3-4 gólos vesztésre állt itthon nemzetközi meccsen és mintaszerű szurkolói támogatást kapott még akkor is. Nálunk is lehetne sokkal nagyobb a támogatás az internetes fórumokon és a meccseken egyaránt. Sírni-ríni ráérünk majd a végén, ha már matematikailag is esélytelen lenne a csapat bent maradása, no de hol van az még?

Emlékezzünk vissza az előző éveben is harmatosan kezdtünk, de legutóbb is a 25. fordulóban már biztos bent maradók voltunk, miközben olyan neves és anyagilag jól ‘táplált’ együttesek csak jóval később mondhatták el magukról ezt, mint az Újpest, Paks vagy a Felcsút!

Szóval fejeket fel és

HAJRÁ LILÁK!

 

 

 

p.s:
pontok

Az őszi 3 bajnoki vereséghez jön a tavaszi utolsó két vereség, tehát az utolsó öt bajnokiját elveszítette a hírös város legénysége, ezért okkal,  joggal elégedetlen a szurkolói ‘had’, de reméljük már a hétvégén sikerül javítani ezen a mutatón a Diósgyőr ellen Miskolcon!