forrás: dreamstime.com

forrás: dreamstime.com

Már csak  két forduló van hátra. Csapatunk két vereség után újra begyűjtötte a három pontot, de az igazi kihívás szombaton lesz. Hatodik éve járunk a Megyeri útra, de a ‘lila-testvéreknél’ eddig mindig vesztesen hagytuk el a pályát (itthon 3 győzelem és 3 döntetlen ellenük a mérleg).
Talán most sikerül pontot/pontokat szereznünk Újpesten!
Aki tudja kísérje el a csapatot, és szurkoljuk ki a győzelmet!
Heti tippjeit koppány osztja meg velünk pár mondatos magyarázattal. Neki eddig négy fordulóban sikerült a forduló legjobbnak lennie. Most jön az ötödik?

 

Két fordulóval a vége előtt lehet még számolgatni a kupaindulást érő helyek és a kiesők dolgában is, bár nagyjából eldőlni látszanak a nagy kérdések. A bajnoki cím kétesélyes ugyan, de a Debrecennek saját kezében (lábaiban? 🙂 ) a sorsa. A biztos kieső Kaposvár mellett (őket kimondottan sajnálom sorsukért – és sorsukból asszociálva rettegek magunkra és a jövőre gondolva – kár értük) a Mezőkövesdnek csak matematikai esélye van a bennmaradásra. Igazán éles csata csak a bajnokság 3. helyéért van, Videoton vagy Ferencváros, ez itt a kérdés! Bár a tippek tekintetében balogárpi lehet, hogy ismét kitalál egy nyerő sormintát erre a hétvégére is, én megmaradok a tételes okoskodásnál. Aztán vagy bejön, vagy nem. Ahogy szokott.

 

Puskás – Debrecen
Az újoncnak még kellene egy győzelem a biztos bennmaradáshoz, de ez nem az a meccs. (Ha még jövő héten is kell az a meccs, arra itt lesz a Széktói Stadion. Jó pé’zé’ mindent. Vagy ne legyek ennyire pikírt?) A Debrecen ezúttal sem vesz példát a spanyol bajnokságról, esélyeshez méltóan hozza a szükséges győzelmet. Sokgólos meccset várok, a tippem 1:4.

 

Kispest – MTK
Fővárosiak egymás között, rangadónak már nem nevezhető meccsen. Az MTK feljövőben, a Kispest leszálló ágban. Így kerültek a tabellán egymás mögé. A mérkőzés egyetlen várható pozitívuma a viszonylag szép számú saját nevelésű játékos szerepeltetése. Játszhatnának egy sokgólos, nyílt sisakos 90 percet – de nem fognak, a tippem 1:1.

 

forrás: timelinecoverhd.com

forrás: timelinecoverhd.com

 

Paks – Pápa
Ez már nem lesz bunda paksi részről. (Miket írok én itt?!) Nagy kérdés, hogy mire megy egymással a két éppen bennmaradó csapat. Nekem a paksiak az év negatív meglepetése, a pápaiakat viszont kieső helyre vártam. Na, ennyit értek a focihoz. 🙂 Ők tényleg játszhatnának felszabadultan, csak a játék öröméért – ha tudnának. Pesszimista vagyok a mérkőzés gólgazdagságát tekintve is, a tippem 0:0.

 

Diósgyőr – Pécs
Komoly tét nélküli meccs, mégis többet várok tőle, mint az paksitól, vagy a kispestitől. Nem tudom, mennyit ünnepelnek Szivicsék a Ligakupa döntője után (a tippeket 2:0-nál jegyzem éppen), de bízom egykori mesterünk bunyevác mentalitásában. Pécsett bajok vannak, a csapatnak mégis van tartása. Összezuhanni nem fognak, megnehezíthetik a hazaiak dolgát. A diósgyőri szurkolótábort ki kell szolgálni (mert megérdemlik), ezért a tippem egy szoros meccsen hazai 2:1.

 

ute_vs_KTE_+

Újpest – Kecskemét
A pöstieknek még köll egy pont a biztos bennmaradáshoz, mi mög jó fiúk vagyunk. Gyanítom, hogy egy döntetlen nekünk is mögfele’ne. Legalábbis nem lönnénk tűle elkeserödve. Lögyön mondjuk 1:1.

 

Kaposvár – Győri ETO
Emelt fővel távozhatnak az NB1-ből a kaposváriak, viszonylag kevésből csináltak évekig jó csapatokat.  Egy tavaly októberi cikket figyelmetekbe ajánlok.  Az ETO még nem adta fel a versenyfutást a bajnoki címért, Horváth Feri pedig tudja kezelni a helyzetet, így a tippem győri győzelem, konkrétan 1:3.

 

forrás: photo.elsoar.com

forrás: photo.elsoar.com

 

Haladás – FTC
A Haladás már nem kerülhet előrébb a jelenlegi  5. helynél, a Fradi még hajt a 3.-ra. Ebből magyar viszonylatban egyenesen következik egy lezsírozott vendéggyőzelem. Hogy aztán az egy összekacsintós „ma neked holnap nekem”, vagy fizetős, azt csak ők tudják. Ezért, de csakis ezért tippelek 0:1-et, egyébként meg cáfoljanak rám. Ha ez utóbbit megtennék, valami kis hitem visszatérne…

 

Mezőkövesd – Videoton
A papírforma alapján történő vendéggyőzelem okán reménykedem abban, hogy a Puskásnak a jövő héten már nem kell pontot sem szereznie Kecskeméten a bennmaradáshoz. A Vidi hét közben elbukta a Ligakupát – most fújta le Andó Szabó – de az EL induláshoz a bajnoki 3. helyre van szükségük. Felszívják magukat és behúzzák a kövesdi meccset. Reményeim szerint magabiztosan, kapott gól nélkül. Tippem 0:3.

 

forrás: parkocka.hu

forrás: parkocka.hu

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

– Helyezések, eredmények, formák, sorsolás (készítette és rendszeresen frissíti: PingWin)
Pontszámok, gólkülönbségek, meccsinfók (forrás: eredmenyek.com)

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el. A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után 2-3 percen belül a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.

 

Egyszerűsített tippszelvény:

Felcsút – Debrecen
Honvéd – MTK
Diósgyőr – Pécs
Paks – Pápa
Újpest – Kecskemét
Kaposvár – Győr
Haladás – Ferencváros
Mezőkövesd – Videoton

 

 

a heti játék végeredménye:
tipp29