Jelentem bentmaradunk!

forrás: appfinder.lisisoft.com
forrás: appfinder.lisisoft.com

Minden télen itt-ott elindul a ‘vészmadárkodás’, hogy ki fogunk esni, mert így meggyengültünk, úgy meggyengültünk, ezzel szemben az év végére ötödik, hetedik, tizedik lesz a csapat. Egyszer voltunk ennél lentebb a tizenkettedik helyen, de akkor Magyar Kupát nyertünk, tehát nem voltunk mi azért annyira rosszak akkor sem!
Az elmúlt évek számadatait és a mostani bajnokság eredményeit megvizsgálva azt hiszem nem nagy felelőtlenség azt állítani, hogy most sem fogunk kiesni.
Ha érdekel miért, akkor tarts velem …

 

 

stat_

Most játsszuk a tizedik évet amelyikben 3 pont jár győzelemért. A befejezett 9 évből nyolcban elég volt a bentmaradáshoz a 33 pont, egy alkalommal 34 pont kellett hozzá. Százalékos arányban ez azt jelenti, hogy az előző éveket vizsgálva 89 százalék esélye annak, hogy maradunk, ha -feltéve, de nem megengedve- nem szereznénk több pontot.

Boncolgassuk tovább azt a 11 százalékot. Ahhoz hogy kiessünk olyan kevés pontot kellene szereznünk, hogy a mögöttünk álló hét csapatból legalább hat beelőzzön minket. A hátralévő 5 meccsen a megszerezhető 15 pontból ahhoz, hogy pontegyenlőség lépjen fel, ennyivel több pontot kellene az egyes csapatoknak, mint amennyit mi szerzünk:  – a Pápának 3 ponttal; – az Újpestnek 4 ponttal; – a Felcsútnak 5 ponttal; – az MTK-nak 8 ponttal; – a Mezőkövesdnek 10 ponttal; – a Paksnak 11 ponttal; – a Kaposvárnak 14 ponttal.

Tehát a fenti 7 variációból legalább hatnak be kellene jönni.
Ennek nagyon kicsi az esélye, de vizsgálhatjuk tovább.

forma

A fenti táblázat tartalmazza minden csapat minden meccseredményét, színekkel a formákat. Látjuk a csapatok következő meccseit is, és látjuk, hogy milyen ellenfelek ellen játszik egy-egy csapat. Nagyon nem mindegy, hogy kire milyen ellenfelek várnak. Akik a táblázaton hátrább álló csapatokkal játszanak azért nagyobb eséllyel számíthatnak pontra/pontokra, mint akik a dobogóra törekvő csapatok ellen meccselnek.  A táblázat jobb szélére összesítettem minden csapat hátralévő ellenfeleinek helyezési számait. Nálunk ez a szám 49, mert játszunk az elsővel, majd a 15., 10., 11. és 12. helyezett csapattal. Akinél ez az összesített szám magas, az a csapat a tabellán lentebb lévő csapat ellen játszik, míg a kis szám erősebb ellenfeleket jelent. Mint látható az MTK kivételével a fenti hetesből mindegyik csapatra nehezebb ellenfelek várnak, mint ránk!
Ilyen szempontól nézve még tovább csökken a kiesési esélyindex!

Sőt! Előre is tekingethetünk!

A Honvéd -akikkel azonos pontszámmal állunk- nagyon rossz passzban van. Az utolsó négy meccsét elvesztette és kétszer erősebb ellenfelei lesznek mint nekünk, tehát ők előzhetők.

A másik előttünk lévő befogható csapat a Pécs. Ők két ponttal vannak előttünk, céltalanul tengődnek a bajnokságban, utolsó öt meccsük 2 vereség és 3 döntetlen.
Ők is megelőzhetők!

 

Hajrá Lilák!

 

forrás: thewoodenwagon.com és kickssocceracademy.wix.com
forrás: thewoodenwagon.com és kickssocceracademy.wix.com

 

 

 

 

 

 

4 hozzászólás “Jelentem bentmaradunk!” bejegyzéshez

  1. Igen, én a 9. helyre számoltam a csapatot a múlt héten, de lehet, hogy túl óvatos voltam. Én úgy kalkuláltam, hogy a csapatok ellenfeleinek helyezését, a tavaszi helyezését, az idegenbeli, és otthoni eredményeit (a szerint, hogy kivel, hol játszanak), valamint a rúgott és kapott gólokat, valamint vettem alapul. Ezek szerint:
    8. a Pápa, a
    9. a KTE, a
    10. az MTK, a
    11. a Honvéd, a
    12. az ÚTE, a
    13. a Felcsút, a
    14. a Mezőkövesd,
    a kiesők pedig:
    15. a Paks,
    16. a Kaposvár.
    Én 36 pontot számoltam magunknak, mert nagyon óvatos vagyok! 😀 😀

    Hajrá KTE!

    1. A 36 pont csak nagyon vékonyan elég a kilencedik hely eléréséhez.
      A bajnokság öthatod részének végén 33 pontunk van. Ha ilyen ütemben folytatjuk a pontgyűjtést a végére 39-40 pont jöhet össze és az már stabilan elég a kilencedik helyhez.

  2. Szerintem a hetedik hely is reális, hiszen a Honvéddal azonos pontszámmal állunk, de nekik nehéz meccseik vannak hátra, és nem hinném, hogy még feltámadnak. A Pécs is csak két ponttal van előttünk, és bár a tavasszal eddig csak két ponttal szereztünk többet náluk, ha megtartja ezt a lelkesedést a csapat, és ami a legfontosabb, a bekkelő ellenfelekkel is tudunk majd mit kezdeni, akkor őket is befoghatjuk. Egyébként, ha ez utóbbi megvalósul, és nem csak azokon a meccseken leszünk jók, amiken lehet kontrázni, akkor a 9. hellyel is nagyon elégedett leszek.

  3. 5 meccsünk van hátra. Debrecenben lehet kontrázni, mert támadni fognak veszettül. A kérdés, hogy mennyire kell hálásnak lennünk Polekszicsért és Szécsiért…
    Aztán 4 olyan meccs következik, ahol az ellenfél (most) mögöttünk áll. A Paksnak nagyon kell a 3 pont, tehát támadnak majd, ott lehet kontrázni. Itt az a kérdés, hogy ősszel a Paksot vagy a Mezőkövesdet látnánk szívesebben az NB1-ben. Én a Paksot.
    Itthon a Pápa a következő, nem jók, de képesek a meglepetésre, nem szabad nekik rontani. Aztán Újpesten lesz lila-fehér derbi, ők otthon támadni fognak, ismét lehet majd kontrázni. Végül itthon a felcsútiak, ez már nekik sem fog, meg nekünk sem fog osztani-szorozni, lehet ellenük egy jó ki-ki meccset játszani. Reálisan nézve 6-7 pont jöhet még össze, persze álmodozni lehet 15-ről is. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.