forrás: appfinder.lisisoft.com

forrás: appfinder.lisisoft.com

Minden télen itt-ott elindul a ‘vészmadárkodás’, hogy ki fogunk esni, mert így meggyengültünk, úgy meggyengültünk, ezzel szemben az év végére ötödik, hetedik, tizedik lesz a csapat. Egyszer voltunk ennél lentebb a tizenkettedik helyen, de akkor Magyar Kupát nyertünk, tehát nem voltunk mi azért annyira rosszak akkor sem!
Az elmúlt évek számadatait és a mostani bajnokság eredményeit megvizsgálva azt hiszem nem nagy felelőtlenség azt állítani, hogy most sem fogunk kiesni.
Ha érdekel miért, akkor tarts velem …

 

 

stat_

Most játsszuk a tizedik évet amelyikben 3 pont jár győzelemért. A befejezett 9 évből nyolcban elég volt a bentmaradáshoz a 33 pont, egy alkalommal 34 pont kellett hozzá. Százalékos arányban ez azt jelenti, hogy az előző éveket vizsgálva 89 százalék esélye annak, hogy maradunk, ha -feltéve, de nem megengedve- nem szereznénk több pontot.

Boncolgassuk tovább azt a 11 százalékot. Ahhoz hogy kiessünk olyan kevés pontot kellene szereznünk, hogy a mögöttünk álló hét csapatból legalább hat beelőzzön minket. A hátralévő 5 meccsen a megszerezhető 15 pontból ahhoz, hogy pontegyenlőség lépjen fel, ennyivel több pontot kellene az egyes csapatoknak, mint amennyit mi szerzünk:  – a Pápának 3 ponttal; – az Újpestnek 4 ponttal; – a Felcsútnak 5 ponttal; – az MTK-nak 8 ponttal; – a Mezőkövesdnek 10 ponttal; – a Paksnak 11 ponttal; – a Kaposvárnak 14 ponttal.

Tehát a fenti 7 variációból legalább hatnak be kellene jönni.
Ennek nagyon kicsi az esélye, de vizsgálhatjuk tovább.

forma

A fenti táblázat tartalmazza minden csapat minden meccseredményét, színekkel a formákat. Látjuk a csapatok következő meccseit is, és látjuk, hogy milyen ellenfelek ellen játszik egy-egy csapat. Nagyon nem mindegy, hogy kire milyen ellenfelek várnak. Akik a táblázaton hátrább álló csapatokkal játszanak azért nagyobb eséllyel számíthatnak pontra/pontokra, mint akik a dobogóra törekvő csapatok ellen meccselnek.  A táblázat jobb szélére összesítettem minden csapat hátralévő ellenfeleinek helyezési számait. Nálunk ez a szám 49, mert játszunk az elsővel, majd a 15., 10., 11. és 12. helyezett csapattal. Akinél ez az összesített szám magas, az a csapat a tabellán lentebb lévő csapat ellen játszik, míg a kis szám erősebb ellenfeleket jelent. Mint látható az MTK kivételével a fenti hetesből mindegyik csapatra nehezebb ellenfelek várnak, mint ránk!
Ilyen szempontól nézve még tovább csökken a kiesési esélyindex!

Sőt! Előre is tekingethetünk!

A Honvéd -akikkel azonos pontszámmal állunk- nagyon rossz passzban van. Az utolsó négy meccsét elvesztette és kétszer erősebb ellenfelei lesznek mint nekünk, tehát ők előzhetők.

A másik előttünk lévő befogható csapat a Pécs. Ők két ponttal vannak előttünk, céltalanul tengődnek a bajnokságban, utolsó öt meccsük 2 vereség és 3 döntetlen.
Ők is megelőzhetők!

 

Hajrá Lilák!

 

forrás: thewoodenwagon.com és kickssocceracademy.wix.com

forrás: thewoodenwagon.com és kickssocceracademy.wix.com