Tippverseny #20. – Lendületben

Lendületesen kezdte csapatunk a tavaszt, két meccsből a négy megszerzett pont mindenképpen dicséretes.  A mutatott játékkal is többé-kevésbé elégedettek lehetünk. Péntek este már újabb feladat vár a fiúkra: Szombathelyen kell helytállniuk a forduló nyitómeccsén.
A két csapat szurkolótábora már régi jó barátságot ápol egymással. Kezdve a közös sörözéseken, folytatva a focitornákon át. Van olyan kecskeméti aki minden februárban Szombathelyre jár azért, hogy kezét, vagy lábát törje! 😉
A Haladás csapata már nem ennyire ‘baráti’ sem felénk, sem másfelé.  A színészkedés, az Artneri nyilatkozatok nem tették szimpatikussá a csapatot. Pedig jó kis csapat a Hali, nem lesz könnyű ellenük.

A ‘Rohonci’

vond.zenfolio.com
forrás: vond.zenfolio.com

Heti tippírónk most thpreg lesz. Ő még nem írt eddig ilyet, tehát szűz kéz szerencsét hoz elven halgassatok rá! Vagy mégse?

 

Lássuk csak… Figyelmeztetek mindenkit, hogy sosem voltam igazán sikeres tippelő – ezt nem csak e játékban elért nem túl acélos eredményeim bizonyítják, de azok a kemény forintkötegek is, melyek az évtizedek során viszonzatlanul vándoroltak át (egy darabig fiatal korom miatt illegálisan) lottózók ablakai mögött üldögélő nénikék, újabban pedig különféle fogadóportálok számlájára. Annál inkább invitálok mindenkit egy kis közös esélylatolgatásra! Az előző fordulóban volt néhány meglepetéseredmény, de ahogy mondani szokás, ezekkel lehet nagyokat kasszírozni…

 

Haladás – Kecskemét
A nagyválogatott kapuján egyre erőteljesebben kopogtató Radó kiszámíthatatlan mozgása (és esései), valamint Halmosi Angliában felhalmozott, és még csak négyötödrészt elherdált futómennyisége (a jobbára többezres vasi drukkerhad támogatásával) minden csapatnak feladhatja a leckét – de azért verhetetlennek sem mondanám őket. Ezen a blogon, egy Kecskemét elleni meccs előtt pedig végképp nem! ( 🙂 ) Nem lévén KTE-szakértő, bennem még sok a bizonytalanság, mire lesz képes a tavaszi keret – nem szeretném elkiabálni, de a bennmaradással szerintem nem lesz gond, az viszont kérdés, hogy a markáns korábbi trénerek után Bekő Balázs mennyire tudja fazonírozni a csapatot. A Halinak nem lesz könnyű dolga, a kecskeméti kontrákban pedig bármi benne van.
Tipp: 1:1

 

Diósgyőr – Pápa
Ha van országos egyes ebben a fordulóban, akkor ez az – Szivics mester masszív DVTK-jának elvileg alaposan el kellene kalapálnia az újabban csak vergődő pápaiakat, akiknek a Mezőkövesd elleni váratlan pontmentése az idegösszeomlás szélére juttatta Véber Gyurit. De ha a Barca ki tud kapni Valladolidban, akkor a miskolciak sem mehetnek biztosra, különösen, hogy olyan legendákkal kell szembenézniük, mint a sapkakirály Szűcs kapus, vagy a szombathelyi kispadleporlást odahagyó Kenő. Azért én az elkalapálásra szavazok.
Tipp: 5:1

 

Mezőkövesd – Újpest
Az előző fordulóban nemcsak a pályán, de a mikrofon előtt sem tudta kiütni Véber mester kollégáját, Tóth Bálintot, akinek némi odamondogatásért szintén nem kell a szomszédba járni – ha a mérkőzésen nem is, a nyilatkozatokon jól szórakoztunk. Ez az Újpest ellen is kevés lenne, de ne legyen kétségünk, a korábbi lila-fehér kedvenc alaposan rendberakja (és helybenhagyja) szertelen fiait, akik neki is ugranak a fővárosiaknak. Az Újpest idei játékát viszont nem értem, a Kispest elleni vereség még belefér, de Kaposvár elleni pontvesztés már igencsak elgondolkodtató. A sok kérdőjel a fejemben egy szalonremit sugall, de sokszor tévedtem már…
Tipp: 1:1

 

Ferencváros – DVSC
Doll egyelőre nem ízlelte meg a győzelem ízét a bajnokságban, és jó esély van rá, hogy a Loki is keserű falat lesz. Tipikus háromesélyes meccs, amiből most megérzésem szerint – Jenner ide vagy oda – a Fradi jön ki jobban, és rangadón gyűrik be a győzelemhez szükséges találatot. Annak ellenére tippelek hazai győzelmet, hogy hajdúságiként a Lokinak drukkolok a bajnoki címért folytatott küzdelemben, amire a csapategység és a Vidi (edzőjének) elbizakodottsága miatt meg is van az esély. (Kíváncsi vagyok, az új, nagy stadion milyen hatással lesz majdan a csapatra: feldobja-e őket az eleinte vélhetően jobban megtelő aréna, vagy a megszokott otthonos nagyerdei, mobillelátós ékszerdoboz hiánya megzavarja a fiúkat.) Azért szorítok, hogy a tippem ne jöjjön be, mégis:
Tipp: 1:0

 

forrás: av-online.hu
forrás: av-online.hu

 

Kaposvár – Felcsút
Nem sok rajongója akad a felcsútiaknak a honi futballtársadalomban, pedig lehetne (lehetett volna) egy korrekt, akadémistákra építő, rokonszenves alakulatot összehozni (és erre Bencze tréner teljesen alkalmas is volna) – valószínűleg ingázó csapat lenne a két osztály között, no de ez nem is mondana ellent a kitűzött céloknak. Nem ez történt, így most ott tartunk, hogy inkább a Kaposvár válhat ingázóvá, mindenekelőtt kiesővé, noha Selymes Tibor még bízik a csapatában. Bár épp most kellene elkezdeni a felzárkózást, a Honvéd elleni zakó után a „fiatalok” kicsit összekapják magukat, ami egy nem túl jó szájízű pontosztozkodásra lesz elég.
Tipp: 0:0

 

Pécs – MTK
A pécsiek annak ellenére nem teljesítenek rosszul, hogy Matyi tulaj egy laza mozdulattal rájuk borította a bilit. Ők erre előbb a bajnokesélyestől raboltak pontok, majd történelmi Győr-kitöméssel jelezték, hogy maradnának inkább az első osztályban, ne örüljenek korán a Hungária körúton. A kék-fehérek olyannyira nem blazíroznak a visszalépésre, hogy az örökrangadó behúzásával már elkezdték a pályán bebiztosítani a bennmaradást. Ne feledjük, náluk van a jelenkori magyar foci legkönyörtelenebb zsoldosa, a szebb napokat is látott Torghelle, aki a Fradi ellen is kiharcolta magának a megérdemelt sárgát, miután csak úgy becsületből verbálisan beleszállt a már lefelé menő, elgurult gyógyszerét hiába keresgélő Jennerbe. Sanyika és Kantajózsi vezérletével mindhárom pontot elhozzák Baranyából.
Tipp: 0:2

 

Videoton – Győr
Horváth Feriéket alaposan megtréfáltak a héten, előbb kiesés a Ligakupából, majd méretes zakó a Pécstől. Bár végleg leírni nem akarom őket, azt gyanítom, a Győrrel idén nem kell majd számolni a bajnoki dobogó első két helyéért folyó versenyben. Most mégis úgy érzem, hogy a Győr elkaphatja a fehérváriakat, no, nem nagyon, csak épp egy iksz erejéig, így Gomes mester újra mondhatja a kamerába finom mosolyával, hogy a pontvesztés ellenére bajnokok lesznek, persze, csak miután alaposan kidühöngte magát a játékvezetés miatt. Ebből kerekedhet egy élvezetes, fordulatos meccs is!
Tipp: 2:2

 

Honvéd – Paks
Két fontos (a régi rivális Újpest és az új arch enemy, a PAFC elleni) meccs behúzása után kedvenc, a dobogó felé araszolgató csapatom előtt ezúttal elvileg könnyebb feladat áll. De aki ismeri a Kispestet, tudja, hogy az ilyen típusú meccsekkel van a legtöbb gond, és most nem a Kecskemét elleni tradicionális zakókra gondolok, hanem a Pápával vagy a Mezőkövesddel szembeni megalázó kapitulációkra. A szürke Csertői-legények ellen sem számítok sok jóra (különösen látva a Vidi elleni harcos játékukat), de ha rám cáfolnak Vécseiék, és nyernek, nem fogok könnyeket hullajtani! (Vereségre gondolni sem merek.)
Tipp: 1:1

________________________________________

 

cats_001-horz

Egy héttel ezelőtt facebook oldalunkon számolgattam, hogy a KTE számára milyen eredmények lennének a legjobbak. A várt eredmények 5 esetben bejöttek. A fenti kép bal szélén a korábbi tippek, középen az e heti TV-s műsor, jobb szélén pedig az általam/általunk várt hétvégi eredmények. Jó lenne, ha 5-6 most is bejönne, kezdve mindjárt a legelsővel! 😉

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

 

Egyszerűsített tippszelvény:

Haladás – Kecskemét
Diósgyőr – Pápa
Mezőkövesd – Újpest
Ferencváros – DVSC
Kaposvár – Puskás
Pécs – MTK
Videoton – Győr
Honvéd – Paks

________________________

A heti játék végeredménye:
(A teljes élvezethez klikk a képre, majd F11 /az F11-el tudsz visszajönni/.)

tipp20

19 hozzászólás “Tippverseny #20. – Lendületben” bejegyzéshez

  1. Haladás – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Pápa 3-1
    Mezőkövesd – Újpest 1-1
    Ferencváros – DVSC 1-2
    Kaposvár – Puskás 1-1
    Pécs – MTK 2-1
    Videoton – Győr 2-2
    Honvéd – Paks 2-0

  2. Haladás – Kecskemét 1-0
    Diósgyőr – Pápa 3-1
    Mezőkövesd – Újpest 1-1
    Ferencváros – DVSC 2-2
    Kaposvár – Puskás 2-1
    Pécs – MTK 1-1
    Videoton – Győr 2-1
    Honvéd – Paks 2-0

  3. Haladás – Kecskemét 1:2 (Saját csapatom ellen nem fogadok! Annyit nem ér a tippelés.)
    Diósgyőr – Pápa 3:0 (A dolgok itt kiegyenesednek.)
    Mezőkövesd – Újpest 2:1 (Nem a pályán dől el.)
    Ferencváros – DVSC 2:2 (Ez sem.)
    Kaposvár – Puskás 1:2 (Ez sem.)
    Pécs – MTK 2:2 (Ez igen. Jó meccs lesz.)
    Videoton – Győr 3:1 (Ez sem a pályán dől el.)
    Honvéd – Paks 4:2 ( Sok gól.)

    Hajrá KTE! Hajrá LILÁK!

  4. Haladás – Kecskemét 0:0
    DVTK – Pápa 2:0
    Mezőkövesd – UTE 1:1
    FTC – DVSC 1:1
    Kaposvár – Puskás A. 2:1
    Pécs – MTK 2:1
    Videoton – Győr 2:1
    Honvéd – Paks 2:1

  5. Haladás – Kecskemét 1:1
    DVTK – Pápa 3:0
    Mezőkövesd – UTE 1:1
    FTC – DVSC 1:2
    Kaposvár – Puskás A. 0:0
    Pécs – MTK 1:3
    Videoton – Győr 1:1
    Honvéd – Paks 1:1

  6. Haladás – Kecskemét 3-0
    Diósgyőr – Pápa 1-0
    Mezőkövesd – Újpest 2-1
    Ferencváros – DVSC 3-2
    Kaposvár – Puskás 2-0
    Pécs – MTK 1-3
    Videoton – Győr 3-2
    Honvéd – Paks 0-0

  7. Haladás – Kecskemét 2:0
    Diósgyőr – Pápa 1:1
    Mezőkövesd – Újpest 2:1
    Ferencváros – DVSC 2:2
    Kaposvár – Puskás 1:0
    Pécs – MTK 2:1
    Videoton – Győr 1:2
    Honvéd – Paks 2:2

  8. Haladás – Kecskemét 1-0
    Diósgyőr – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – Újpest 1-1
    Ferencváros – DVSC 1-2
    Kaposvár – Puskás 0-1
    Pécs – MTK 2-2
    Videoton – Győr 1-1
    Honvéd – Paks 2-1

  9. Haladás – KTE 1:0
    DVTK – Pápa 3:1
    Mezőkövesd – Újpest 2:2
    FTC – DVSC 0:2
    Kaposvár – Puskás Akadémia 1:1
    Pécs – MTK 3:2
    Videoton – ETO 4:2
    Honvéd – Paks 2:0

  10. Haladás – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Pápa 2-0
    Mezőkövesd – Újpest 1-0
    Ferencváros – DVSC 2-2
    Kaposvár – Puskás 1-1
    Pécs – MTK 1-2
    Videoton – Győr 2-0
    Honvéd – Paks 3-1

  11. Haladás – Kecskemét 2-2 Diósgyőr – Pápa 3-1 Mezőkövesd – Újpest 1-2
    Ferencváros – DVSC 2-3 Kaposvár – Puskás 2-1 Pécs – MTK 0-2
    Videoton – Győr 3-1 Honvéd – Paks 3-1

  12. Haladás – Kecskemét 2-1
    Diósgyőr – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – Újpest 1-2
    Ferencváros – DVSC 1-2
    Kaposvár – Puskás 1-2
    Pécs – MTK 1-2
    Videoton – Győr 2-1
    Honvéd – Paks 2-1

  13. Haladás – Kecskemét 2-2
    Diósgyőr – Pápa 3-0
    Mezőkövesd – Újpest 1-3
    Ferencváros – Debrecen 2-2
    Kaposvár – Felcsút 3-1
    Pécs – MTK 1-2
    Videoton – Győr 2-1
    Honvéd – Paks 4-0

  14. Haladás – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Pápa 3-1
    Mezőkövesd – Újpest 1-0
    Ferencváros – DVSC 2-4
    Kaposvár – Puskás 2-1
    Pécs – MTK 1-1
    Videoton – Győr 3-2
    Honvéd – Paks 3-0

  15. Haladás-Kecskemét 1:2
    Diósgyőr-Pápa 2:1
    Mezőkövesd-Újpest 1:3
    Ferencváros-DVSC 2:1
    Kaposvár-Puskás 2:1
    Pécs-MTK 1:1
    Videoton-Győr 3:1
    Honvéd-Paks 3:1

  16. Haladás – Kecskemét 0:0
    Diósgyőr – Pápa 3:0
    Mezőkövesd – Újpest 1:1
    Ferencváros – DVSC 1:2
    Kaposvár – Puskás 1:0
    Pécs – MTK 2:1
    Videoton – Győr 2:0
    Honvéd – Paks 2:0

  17. Haladás – Kecskemét 2-4
    Diósgyőr – Pápa 3-1
    Mezőkövesd – Újpest 2-1
    Ferencváros – DVSC 3-2
    Kaposvár – Puskás 1-2
    Pécs – MTK 3-1
    Videoton – Győr 2-4
    Honvéd – Paks 4-2

  18. Diósgyőr – Pápa: 2-1
    Mezőkövesd – Újpest: 2-0
    Ferencváros – DVSC: 0-2
    Kaposvár – Puskás: 3-1
    Pécs – MTK: 2-2
    Videoton – Győr: 2-2
    Honvéd – Paks: 2-1

  19. Mezőkövesd – Újpest 1-1
    Ferencváros – DVSC 1-2
    Kaposvár – Puskás 1-1
    Pécs – MTK 1-1
    Videoton – Győr 1-1
    Honvéd – Paks 3-0

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.