Minden pont félig kipipálva

Ha valamilyen elképzelhetetlen oknál fogva a KTE vezetősége és szakmai stábja felkérne, hogy készítsek nekik egy ToDoList-et – nem túldimenzionálva a feladatot – ezeket a pontokat tartalmazó papírfecnit csúsztatnám oda Bekő Balázséknak:

IMG_20140303_220023
Vajon mi van a ToDoList másik oldalán? A tippeket kommentek formájában várjuk!

Mivel nem nem biztos, hogy mindenki el tudja olvasni a macskakaparásom, ezért pontról pontra leírom:

  1. Bennmaradni
  2. Fiatalokat beépíteni
  3. Revansot venni a Mezőkövesden és a Pécsen
  4. Kutyát sétáltatni
  5. Ingyen sört adni LaszloUr-nak minden hazai mérkőzésen
  6. Bennmaradni (hogy senki ne felejtse el)

A Mezőkövesd legyőzésével az 1., 3. és 6. pontokat félig kipipálhatjuk, a 5. pontról a következő bajnoki mérkőzésen gondoskodhatnak az illetékesek. Az előző mondatban kilőttem 4 pontot, az ötödiket egyben az oldal utolsó pontját is elkezdte megvalósítani a szakmai stáb.

Elég ránézni a kezdő tizenegyre:

946126_Kecskemeti_TE

Újoncot avattunk. Szalai Dani a maga 17 évével és annak minden „rutinjával” beállt, felvette a meccs ritmusát, bátran felvállalta a párharcokat, és jól játszott. Ugyanez elmondható Szécsiről, és az új igazolások inkább többé, mint kevésbé hozták azt a szintet, amit elvárunk tőlük. Pavicsevics megszerzése hatalmas fegyvertény, Bekő taktikájában létszükség egy olyan robusztus csatár, mint ő. (Igaz most még keveset játszott.) Rajczi, Pato, és Balázs – előbbi kettő fizikai adottságából, utóbbi játékstílusából adódóan – képtelen volt megoldani a posztra kigondolt feladatot. Összességében a szakmai stábot dicsérni kell. Egy ilyen kiélezett helyzetben, amikor az összes magyar edző fülét farkát behúzva a legtutibb kezdőt küldené pályára, meghúzzák a váratlant, és beküldenek egy tinédzsert.

A Pápa elleni csúfos vereség után – amit kicsit vagy nagyon Farkas Andris nyakába varrhatunk- változtattak, Forró kezdett a védelem bal oldalán. Ezzel stabilabb lett a védelmünk, Polekszics egyszer került kiszolgáltatott helyzetbe (szerencsére Gréczi a gólvonalról mentett), és kapott gól nélkül letudtuk a tavaszi szezon egyik legfontosabb feladatát.

A másik sarkalatos pont a támadások szervezése és felépítése. Annak ellenére, hogy a meccs nagyobb részét uraltuk, és a mi akaratunk érvényesült, kevésszer veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Az első félidőben egyetlen lövésünk Balázs nevéhez fűződik, egy elég komoly kis lehetőség adódott előtte. Konkrétan tizenegyest lőhetett. De mi ilyen alamizsnával nem szoktunk élni, ennek rendje és módja szerint ki is hagytuk a legnagyobb helyzetünket.

A második félidőt a bírókkal vívott „szájkarate” után Bekő az elhíresült F/18-as szektorból nézhette végig, ahonnan könnyen osztogathatott instrukciókat Visinkának. Azon a napon minden összejött Bekőnek, a két csere Pekár és Bebeto – pont ő lőtte?! – összehozta a győztes gólt. Így a főpróba pocsékul, az előadás remekül sikerült.

Nemcsak a győzelem és a három pont miatt volt fontos ez a mérkőzés. Szerencsésen alakultak a dolgok ebben a fordulóban, a közvetlen riválisaink pontokat vesztettek. A blogon sokat emlegetett Sisa – féle 34 pontos lélektani határ egyre alacsonyabb, a Kaposvár már-már kilátástalan helyzetbe kerül, és a másik kieső helyért hatalmas küzdelmet folytat 4-5 csapat. Jelenleg nem vagyunk közöttük, de nem ülhetünk ölbe tett kézzel, egy-két rosszabbul sikerült forduló újra a vörös zóna felé terelhet minket.

Holnap újabb feladat vár a fiúkra, Pápán van jelenésük. Sajnos a továbbjutó sorsa az idevágón eldőlt. Ennek fényében folytassuk a fiatalok és az új játékosok beépítését, valamint a formán kívül lévőket hozzuk játékba.