Az első hat csapat eredményeiről bővebben

Ha még nem unjátok a statisztikai elemzéseket nézzétek meg az első hat helyezett fordulónkénti eredményeit, hogyan lépkedtek előre, vagy hátra a tabellán az ősz folyamán.

Ezen a táblázaton azt lehet látni hány pontot szereztek a csapatok az egyes fordulókban, a színminta alapján pedig ránézésre megállapítható melyik szakaszban milyen formát futottak.
A Diósgyőr a végére állt össze, az utolsó 9 fordulóját szinte hiba nélkül hozta le, a Vasasnál nagyobb hullámok voltak teljesítményükben. A KTE-t a második fordulótól a 13 meccsen nem tudták legyőzni, de a végére elfáradt, vagyis elfogytak az emberek. A Haladás az első 11 körben nem szenvedett vereséget, azután 9 fordulóban ötöt is és ezért csúszott le a dobogóról. A Szeged és a Győr hullámzó teljesítményt mutatott, rajtuk nem lehetett eligazodni a tippjátékban sem, nem tudtuk milyen teljesítmény várható majd tőlük.


Ha csak az utolsó 5 meccs eredményeit nézzük az alapján a Haladás csak 11., de a Szeged és a Kecskemét is szerényebb pozícióban áll, mint az összesítettben. Az utolsó 10 meccs tabelláján a Hali már jobb helyen áll, de a Szeged és a Kecskemét ott is negyedik és hatodik. A Szeged tehát az első tíz fordulóban nyújtott teljesítmény miatt összesítésben lemaradt a végére a negyedik helyről, míg a KTE épen az ősz első felében nyújtott remek teljesítménye miatt végzett a harmadik helyen ősszel. Érdemes nézegetni azt a tabellagyűjteményt, mert érdeket információkat lehet belőle szerezni.