A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #17.

Én írtam a tipp-posztot, magyarázom most a bizonyítványomat, miért sikerült -nekem is- olyan rosszul. Több váratlan eredmény született, a Csongrád-Csanád megyei csapatok megtáltosodtak és borították a papírformát.

Nézzük sorban előbb a meccseket majd a tippjátékot.

A képen az előző forduló meccseinek eredményei láthatók (ahol maradt az ODDS, ott az lett a végeredmény /az a csapat nyert, ha D alatt van akkor döntetlen lett/), alul a korábbi meccsek eredményei, formamutatók.

Fradi II. – Körösladány – a meccs elmaradt

Újpest II. – ESMTK
Legtöbben vendégsikert vártunk, fordulatos meccsen volt minden eredmény a meccsen (hol egyik csapat vezetett, hol a másik), az utolsó percben büntetőből egyenlítettek a hazaiak, így a tippelők közül sokan buktuk a tippeket, a Liza (ESMTK) pedig a 3 pontból kettőt, amit már zsebben érezhetett.

Paks II. – Dabas-Gyón
Ezen a meccsen jött a papírforma, mert a paksiaknak hosszabb veretlenségi szériája volt (ami csak előző hétvégén szakadt meg Pesterzsébeten), viszont a gyóniak utolsó néhány győzelme (KTE, Körösladány, kisFradi ellen) miatt a vendégeknek is szavaztunk egy vagy több pontot. Nyert a paksi csapat 2:1-re.

Kozármisleny – Taksony
Két hasonló teljesítményű, jó formában lévő csapat meccsén a helyezés alapján a hazaiak, a formamutatók alapján a vendégek voltak esélyesebbek a győzelemre, ezért én ikszre vettem. Hazai győzelemre kellett volna tippelni.

Szegedi VSE – Iváncsa
Habár edzőváltás volt a szegedieknél szerintem senki nem hitte, hogy pontot szerez az SZVSE az Iváncsa ellen, főleg nem hármat. Már a félidei 0:0 is meglepő volt, a végeredmény pedig váratlan, hiszen nyertek a hazaiak.
Talán jobb is így, mert ha vendégsiker született volna annak csak az ináncsaiak örültek volna, így viszont több csapatnak is örömet szerzett az SZVSE győzelmével, mivel a szegedieken kívül örült ennek a KTE a Dabas, és a kisFradi is. 😉

Dunaújváros – Honvéd II.
Az edzőváltás után javuló mutatókkal rendelkező hazaiak tűntek esélyesebbnek a járvány miatt meccset kihagyó, legutóbb a Dabas ellen vereséget szenvedő kispestiek ellen. Hiába vezettek az újvárosiak, a vendégek megfordították a meccset és hazavitték a három pontot.

Dabas – Vác
Esélyeshez méltó módon hozta a hazai csapat a meccset, és szerezte meg a 3 pontot.

Monor – Hódmezővásárhely
Ennek a meccsnek se a csongrád megyei csapat volt az esélyese. Ugyan egy hete legyőzték a majosiakat, de azelőtt egy nyolcas vereségszériájuk volt, a monoriakban jobban bíztunk. Nem kellett volna. Fordulatos meccsen a vendégek nyertek.

Majos – Szekszárd
Két kiesőhelyen lévő csapat meccse, a vendégek vékonyka sikerével végződött.

Kecskemét – Rákosmente
Nem volt egyszerű, de sikerült végre újra győzni a fiúknak hazai pályán. Voltak hiányzóink, ha nehezen is de meg van a fontos 3 pont.


9 meccsből ötnél a papírforma, vagyis a legtöbb tippelő által várt eredmény született. A két csongrádi csapat, az UTE2, és a DPASE meccsein nem az az eredmény született, mint amit legtöbben vártunk.


A váratlan eredmények miatt a tippelőknek is nehezebb volt jó tipperedményeket elérni. Legtöbb tipptalálata két Péternek (apja-fia) és Schimied99-nek volt, gratulálunk eredményeikhez. Ők hárman jobban teljesítettek, mint a tippelők papírfoma-átlagának számító 5/9-es tippátlag, mivel tippjátékunk dobogósai a meccsek kétharmadának irányát eltalálták.
37 játékosból hárman találtak tehát el hat meccset, hatan ötöt, 13-an négyet és …. és jómagam ennél is kevesebbet.
9 játékos „nyert”, vagyis ennyien voltak akik a meccsek számánál több pontot szereztek.


.
Ha eljutottál idáig az olvasásban kérnék Tőled egy rövid visszajelzést (akár itt akár a facebookon), hogy készüljön-e minden forduló után hasonló elemzés.
.

2 hozzászólás “A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #17.” bejegyzéshez

  1. Szemely szerint en kedvelem a posztjaitokat, szoval az elemzeseket is szivesen olvasom.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.