Közelítünk az első kör végéhez, amiből már csak három forduló van hátra. Ezt követi még idén két tavaszról előrehozott forduló, mert tavasszal az időjárás miatt rövidebb idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy május végéig befejeződhessen a bajnokság.

A tervek szerint más írta volna heti tippmagyarázatunkat, de ő ‘elveszett’ az internet szövevényes világában, így a cserepadról beállva PingWin ossza meg veletek véleményét a forduló párosításairól, az általa várt végeredményekről:

FTC II. – Körösladány _ _ ….. ELHALASZTVA
Mindkét csapatnál hullámvölgy érezhető. A fővárosiaknál kisebb, náluk csak a legutóbbi két meccs nem sikerült a korábbi győzelmi sorozathoz hasonlóan: az ESMTK ellen ikszeltek, a kisebbik dabasi csapat ellen pedig vesztesként hagyták el a pályát. A ladányiaknál nagyobb a baj, nagyobb gödörből kellene kilendülniük, ők az utolsó négy meccsüket elveszítették. Ezen a meccsen hazai győzelmet vártam volna, de nem vasárnap lesz, hanem december másodikán.

Újpest II. – ESMTK __ V
A hazaiak hullámzóbb, kiszámíthatatlanabb teljesítményt nyújtanak, a vendégeknek remek az idegenbeli teljesítményük, hat forduló óta veretlenek, szerintem vendég-győzelem lesz.

Paks II. – Dabas-Gyón __ V
A paksiak nyolc meccse tartó veretlenségi szériája szakadt meg legutóbb a pesterzsébetiek ellen, a gyóniak pár hete remekül teljesítenek. Fiatalos hév vs. Aczélos taktika: vendéggyőzelmet várok az atomvárosban.

Kozármisleny – Taksony __ D
Két jó csapat összecsapása, jó meccs lesz. A vendégek kicsivel talán jobb passzban vannak (nekik egy nagyon hosszú veretlenségi sorozatuk szakadt meg a múlt héten), de a Misleny otthon jó egy ikszre még akkor is. Megosztoznak a csapatok a pontokon, döntetlent várok.

Szegedi VSE – Iváncsa __ V
Hiába az edzőcsere, nem ez lesz az a meccs, ami után elkezdenek a szegediek fentebb lépkedni a tabellán. Az Iváncsa simán behúzza ezt a meccset, vendégsikert várok. /Nem leszek szomorú, ha ez a tippem nem jön be. 😉 /

Dunaújváros – Honvéd II. __ H
Előző héten elszenvedte (az utóbbi időben szokásos) 3-4 meccsenkénti vereségét az újvárosi csapat, a kispestiek egyre jobban csapattá kovácsolódnak, a tizedik forduló óta nem kaptak ki, viszont kiestek a játékból, mert a legutóbbi két fordulóban nem meccseltek. Döntetlen-közeli meccsen hazai győzelmet várok.

Dabas – Vác __ H
Annak ellenére, hogy a váciak egy négy meccses veretlenségi sorozatot tudhatnak maguk mögött ennek a meccsnek azért egyértelműen a hazaiak az esélyesei, dabasi győzelmet várok.

Monor – Hódmezővásárhely __ H
Az előző heti Vác elleni kisiklást kellene a monoriaknak orvosolni, ami sikerülni is fog. Hazai pályán hozzák a három pontot a továbbra is botladozó vásárhelyiek ellen, akik ugyan nyolc elvesztett meccs után nyertek az előző fordulóban Majos ellen, de teljesítményük Monoron kevés lesz.

Majos – Szekszárd __ V
Kiesési rangadó, mivel jelen állás szerint mindkét csapat esélyes arra, hogy következő évben ne a harmadosztályban folytassa a pontvadászatot. Aktuális lenne már, hogy első győzelmét megszerezze a hazai csapat, de ez nem fog sikerülni, mert a vendégek megszerzik a három pontot Majoson.

Kecskemét – Rákosmente __ H
Kecskemétiként remélem, hogy a KTE Körösladányban és a Taksony ellen idegenben mutatott eredményes játékát át tudja menteni hazai környezetbe is és két hazai döntetlen után végre újra győzelmet ünnepelhetünk a Széktóiban. Ez nem lesz annyira egyszerű, mert a vendégek ugyan a táblázat harmadik harmadában találhatók és utóbbi meccseiken eléggé változatos eredményeket értek el (GY, V, D, V, GY), viszont pár hete ikszeltek a Dabas ellen és ez azért figyelemre méltó. Mindent összevetve hazai győzelmet várok.


A fenti tippjeimet nem kell azért véresen komolyan venni, mivel az összesített versenyben mindig a tippelők második feléhez tartoztam 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’), jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni.
Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.
Nyereményt nem ígérünk, csak egy jó játékot igen, és ez sem kevés!

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy az X alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Igyekszünk az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után fél órán belül a tipp-poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Az eddigi fordulók tippstatisztikája:
az első négy fordulóban nem sikerült fényesen az eredmények eltalálása, de az utóbbi fordulók többségében már a meccsek legalább felének végeredményét a játékosok többsége eltalálta.

Tippelési segítségként a megszerzett pontok szerinti tabellasorrend,
a csapatnevek után az őszi fordulók meccseinek eredményessége -a formamutatók- háttérszínjelzéssel láthatók:


Ebben a fordulóban ezek a pontszámok szerezhetők
a csapatok győzelme esetén, döntetlennél az D alatti értéket kapjátok:Tippelési határidő: vasárnap 11 óra


A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Újpest II. – ESMTK
Paks II. – Dabas-Gyón
Kozármisleny – Taksony
Szegedi VSE – Iváncsa
Dunaújváros – Honvéd II.
Dabas – Vác
Monor – Hódmezővásárhely
Majos – Szekszárd
Kecskemét – Rákosmente


A heti játék végeredménye: