Az ősz első felének értékelése ~ az NB3 összesített mezőnye

Habár a különböző csoportokban lévő csapatokat egymással nem lehet összehasonlítani, mert mindegyik csoport más és más, mi mégis fésüljük össze a harmadik vonal három csoportját és nézzük hogyan néz ki az összesített élmezőny, és lássuk kik állnak most kiesőhelyen, illetve kiket fenyeget ennek veszélye.

A kép bal oldalán a három csoport első nyolc helyezett csapata látható.
A csoportelsők közül kiemelkedik a III. kerület csapata, akik (egyedüliként száz százalékos teljesítménnyel) egy meccsel kevesebbet játszva is vezetik ezt az összesítést. A második helyezett mindegyik csoportban 2-3 ponttal, keleten egy meccsel van elmaradva az éllovastól. A bronzérmes helyeken álló csapatok meglepetések: nyugaton az újonc Tatabánya, középen a most összetoborzott kis Fradi, keleten az előző évben bukdácsoló Eger csapata. A dobogó mögötti helyezések leolvashatók a képről.

A kép jobb szélén a kiesőhelyen lévők és akik ebben veszélyeztetettek.
A bajnokság végén minden csoport 16.-20. helyezettje (tehát 5 csapat!) kiesik majd, és a leggyengébb eredményekkel rendelkező 15. helyezett is. Ha most lenne vége a pontvadászatnak a piros háttérrel jelzett csapatok végeznének kiesőhelyen. A közvetlenül előttük lévők se érezhetik igazán magukat biztonságban, mert nagyon vékony a kiesés és a bent maradás közötti határvonal.



A poszt elkészítése után továbbgondoltam a kérdést …

Mivel több meccs elmaradt így nem is a megszerzett pontok alapján kellene rangsorolni, hanem az elveszettek alapján, vagyis az a kérdés, hogy a megszerezhető 3 pontból átlag mennyit sikerült a csapatoknak begyűjteniük.

Nézzük ez alapján az élmezőnyt:

… az összesített NB3 középmezőnyének elejét …

… az összesített NB3 középmezőnyének végét …

… és a kiesőhelyeken lévőket.



Következő posztban a tippverseny első tíz fordulóját értékeljük majd.