Mikor és hogyan tovább ? _ 2.

Döntött az MLSZ, az NB1 alatti osztályokban a mostani tabellát befagyasztja, bajnokot nem hirdet, de a jelenlegi elsők feljutnak, a kiesőhelyen lévők egy osztállyal lentebb folytatják ősztől. Nézzük mi várható:

A harmadosztályból feljut a 3 bajnok, helyére a másodosztály három kiesője érkezik, a harmadosztályból kieső 10 csapat helyére a megyék 20 tabellavezetője jön.
Mindez az alapeset, de most kicsit másként lesz:
Az NB2-ből csak két csapat esik ki, a Tiszakécske és a Vác. Harmadik csapat a Balmazújváros, akik év közben megszűnt, tehát nem 10, hanem 11 megyei első kell az harmadosztályba. Sőt! A három NB3-as győztes közül az érdiek nem vállalják a másodosztályt, tehát jöhet a feltöltés. A szabályzat szerint ezt a feljutó helyet felajánlják a legjobb eredményt elért másodiknak, esetünkben a Szentlőrincnek. Náluk a korábbi években se volt nagy lelkesedés a feljutásért, mert a két osztály között jelentős az létesítményi/személyi/anyagi különbség. 80-90 százalék esélye, hogy nem vállalják a másodosztályt, így a legjobb eredményt elérő másodosztály kiesője, vagyis a Tiszakécske maradna NB2-ben.
Valljuk be ez lenne a legjobb mindenkinek: a kécskeieknek is, az NB3 Közép csoportjának is 😉

Nézzük tovább a megyei elsőket. a 20 csapatból 13 kért és kapott licencet, közülük még egy visszalépett, tehát 12 csapat szeretne feljutni. Stimmel, hiszen amennyiben a Kécske marad a másodosztályban már nem 11, hanem 12 csapat kell NB3-ban. A helyzetet tovább árnyalja, hogy a hírek szerint több NB1-es csapat meg akarja szüntetni tartalékcsapatát és nem tudjuk sok csapat szponzorát hogyan viseli meg a mostani válság, így lehet, hogy majd lasszóval kell NB-s csapatokat összefogdosni, … de az valósnak látszik, hogy nem kell a megyei elsőknek osztályozót játszani, vagyis aki akar NB3-as lehet.

Nézzük kik ők. Ahol a megye zöld hátterű azok a csapatok vállalnák az NB3-at (persze még lehet visszalépés közülük). A csapatnevek előtti sorszám háttérszíne azt jelzi, várhatóan melyik csoportba kerülnek a csapatok, tehát mi jó eséllyel megkapjuk Pécs, Szabadkikötő, Dunaharaszti és a Kelen SC helyett a Szegedi VSE-t Csongrádból; a fővárosból BVSC-Zugló-t, Tolnából a Majosi VSE-t és Pest megyéből Biatorbágyot, de ha pechesek vagyunk, akkor valamelyik csapat helyett Tiszakécskét.

A táblázat sorrendje a csapatok eredményességi sorrendje

Egy gondolat “Mikor és hogyan tovább ? _ 2.” bejegyzéshez

  1. Most amennyiben lehetséges (lenne) license átruházás/megvétel és van rá módunk talán meg kellene lépnünk a kialakult kaotikus helyzet miatt. Szerintem NB1 NB2 szintjén is lesznek plusz visszalépések, megszűnések.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.