Eredmények, formák a 12. forduló után

12 forduló lement, az első körből még három vár a csapatokra.
Tavaszról előrehoztak még kettőt, így öt bajnoki meccs vár még ősszel mindenkire.

Nézzük az eddigi eredményeket, elemezgessük a formákat és nézzük mi vár még a csapatokra ebben az évben.

Ezen a képen láthatjuk a csoport összes őszi eredményét, és azt, hogy ki ellen kell még eben az évben játszaniuk. Imponáló a Pécs teljesítménye, a lejátszott szakasz közepén volt egy kis megingásuk csak két döntetlennel, és az előző vasárnap is csak szenvedve lett meg a győzelem. Bárcsak ez lenne a mi legnagyobb problémánk! Nem lehet mindig látványos, könnyed a játék. A Szentlőrincnek kétszer annyi döntetlenje van, mint a Pécsnek, követik őket szorosan. Meglepetésre a Dunaújváros bejött harmadik helyre a Monor elé. Az újvárosiak ritka rosszul kezdtek, hiszen az első négy meccsükből hármat elveszítettek, de azóta nyerték mindegyik meccsüket, csak két döntetlen rontotta az összképet. A Monornak már 10 pont az éllovassal szembeni hátránya, úgy tűnik lemondtak a feljutásról. Az Iváncsa a két évvel ezelőtti remek játékát találta meg újra, és ha nem ikszel a Szabadkikötővel és a Harasztival, akkor dobogós lenne.
A többi csapatot elemezgesse ki-ki kedvére, nézzük most a Kecskemétet:
Nyitófordulóban nehezen nyertünk a Dabas-Gyón ellen, majd Rákosmentén két gólos előnyt adtunk el döntetlenre, itt ellazsáltunk két pontot. A Monor és az Iváncsa ellen nagyon jellegtelenül játszottunk, esélyünk se nagyon volt pontszerzésre. A Kispest-fakó ellen egy félidő alatt minden összejött, szereztünk négy gólt, amire a második félidőben annyira rápihentünk, hogy majdnem megbosszulta magát a lazítás. A Szabadkikötő ellen egy kiszenvedett győzelem, papírforma vereség Pécsen. Eddig se egy ‘matyóhímzés’ a kép, de az ez utáni négy meccs … 1:7-es gólkülönbség, 360 perc alatt csak 1 gólt szeretünk és kaptunk hét gólt pontrúgásból. A büntető nem, de a többi kis figyelemmel jól levédekezhető lett volna!
Kicsit nézzünk előre: megyünk Szekszárdra, jön a Kozármisleny és az első kör végén megyünk Taksonyba. Mai állás szerint csak az utolsó meccsen van némi esélyünk pontszerzésre!! A két tavaszról előrehozott meccstől sem remélhetünk a csapat mostani állapotában sokat: megyünk az Aczélos Dabas-Gyón ellen meccselni és december elsején fogadjuk a Rákosmentét.

Kis érdekesség: a Pécs a hét végén a mostani dobogó bronzérmeséhez, azután két héttel a mostani másodikhoz utazik. A táblázat további elemezgetését nem folytatom, tegye ezt mindenki kedvére.


Nézzük a kereszttabellát:

kék háttérszín – a következő forduló párosítása

Az átlós szürke vonal alatt zömében a hazai csapatok vereségeit látjuk, mert a tabellán előttük álló ellenfelekkel szemben a hazai pálya előnye nem volt elég a pontszerzéshez. Ezen a területen két meglepő eredmény született, ahol mindkét meccsen a jelenleg hét hellyel előbb álló csapatok kikaptak szerényebb helyen állóktól, ez a két meccs a Szekszárd-Dunaújváros és a Szabadkikötő-Kozármisleny. Ehhez hasonló mértékű meglepetés a Taksony dabasi győzelme is, ami a vonal fölött látható.

A táblázat további elemezgetését rátok bízom.


Nézzük ezeknek a fenti tabelláknak gyakorlati hasznát, próbáljuk ‘belőni’ a hétvégi meccsek kimenetelét, toto-tippjeit:
– ⚽ –
Dabas – Dunaharaszti 1
A hazaiak szokás szerint nehezen kezdték az évet, de az utolsó hat fordulóban már magukra találtak, itt volt négy győzelmük. A vendégek idegenben még nem szereztek pontot (otthon is csak három döntetlenre futotta), így ennek a meccsnek a dabasiak az esélyesei.
– ⚽ –
Taksony – Rákosmente 2
Vergődik a taksonyi csapat. Induláskor szereztek pár bravúros győzelmet, de az utolsó hét meccsükön csak egy pontot sikerült begyűjteniük. A Rákosmente kezd stabil középcsapattá válni, utóbbi meccseik felváltva vereség és győzelem, most a sorminta alapján győzelem következik.
Kozármisleny – Monor 1, X
– ⚽ –
A mislenyiek utolsó öt meccses statisztikája 3 győzelem, 1 döntetlen, egy vereség, győzelmi sorozatban vannak, mert az utolsó három meccsüket megnyerték. A vendégek hasonló mérlege gyengébb, 1 győzelem, 2 döntetlen és két vereség, három hete nyertek utoljára, most nem fog sikerülni. nekik
– ⚽ –
Szekszárd – Kecskemét 1
Utolsó négy meccsén egyik csapatnak se sikerült nyernie, a hazaiak 3 döntetlennel és egy vereséggel, a KTE 3 vereséggel és egy döntetlennel zárták ezt a szakaszt. A formák alapján 1-2 gólos hazai győzelem várható.
– ⚽ –
Szentlőrinc – Bp. Honvéd II. 1
Menetel a szentlőrinci csapat, a kispestiek se tudják megállítani őket, maximum megszorítani kicsit az egyre eredményesebb játékot produkáló baranyai csapatot. A fővárosi csapat hektikusan szerepel, nem ők a meccs esélyesei.
– ⚽ –
Kelen SC – Szabadkikötő 1
Kiesési rangadó, kiesési helyosztó. A hazaiak az utolsó két meccsükön erősebbnek tartott ellenfelük ellen ikszeltek, míg a Tintahalak nem szereztek ebben a két fordulóban pontot, ezért a hazaiak az esélyesebbek.
– ⚽ –
Iváncsa – Dabas-Gyón 1, X
Az Iváncsa eddig csak a Pécstől kapott ki és négy döntetlen mellett tiszteletet parancsoló győzelmeket ért el. Igaz a Szabadkikötő és a Dunaharaszti elleni ikszelésük érthetetlen. Sima hazai meccsnek látszik, de mint tudjuk ‘Aczélos’ a Dabas-Gyón, bármi lehet ezen a meccsen.
– ⚽ –
Dunaújváros – Pécs X, 2
A forduló rangadója. A formamutatók alapján döntetlennek látszik az esély, de a vendégek játékstílusa alapján pécsi győzelem sem kizárt.


Egy gondolat “Eredmények, formák a 12. forduló után” bejegyzéshez

  1. Azért szerintem az már mindennek a vége amikor egy olyan szurkolótábor kezd a KTE aktuális ellenfeleire tippelni győztesként, akik alapvetően mindig, a legneccesebb meccsen is minimum egálra tippelnek.. A vezetőségnek ezen el kéne gondolkodnia érzésem szerint. Régóta edzőváltásra volna itt szükség, játékosokat meg télen lehet szerezni. A gond az, hogy jellegtelen, ócska csapatok ellen, mint pl. a Szekszárd is inkább „tippelhetünk” szekszárdi sikerre, mint KTE sikerre. Azért az tényleg erős, hogy első 10-ben lévő ellen még pontot is nehezen szereztünk. Talán annyi szerencsénk van, hogy kettő fix kieső megvan a csoportból idén (igaz közülük az egyiket nem sikerült legyőzni), másrészt pedig a Taksony sem túl acélos, a legrosszabb 13. pedig biztosan nem ebből a csoportból fog kikerülni, így talán bent akadhatunk a 12-13. helyek valamelyikén. Jövőre, ha esetleg jön egy erősebb, Csongrád megyei ismét, vagy netán az NB2-ből kiesők milyensége miatt át kell szervezni jelentősebben a csoportokat, úgy nem lesz ekkora mázlink. Akiket földrajzi alapon áttehetnek hozzánk, az jelen állás szerint egy Cegléd, vagy pl. egy Jászberény, egyik sem kis súlyú jelenleg..szóval.. annak viszont örülnék, ha klasszikus nyugati csapat nem esne ki az NB2-ből idén, mert akkor valakit a mi csoportunkból kell majd áttenni nagy valószínűséggel nyugatra, erre a feladatra pedig a Pécs/Szentlőrinc kettősből lent maradó sikerrel aspirálhat földrajzilag.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.