Elemezgessünk kicsit öt forduló után.

A bajnokság hatodrésze (az ősz harmada) után megnézzük meddig jutott csapatunk az első öt fordulóban, mik az esélyek, mik a remények az ősz hátralévő részében.

Újonc csapat magasabb osztályban mindig olyan minimális tervvel kezd, hogy legyen meg a biztos bent maradás, tehát a 16 csapatos bajnokságban a 10.-12. hely. A mieink ennél jóval magasabbra tették a lécet, mert a 3.-6. hely a kitűzött cél.

Nézzük hogyan sikerültek az eddigi meccsek, és mi várható az ősz hátralévő részében.

Az őszi meccsek harmadán túl vagyunk, hatodik helyen állunk a tabellán.

A jelenleg mögöttünk állókkal szemben két győzelem és két döntetlen a mérlegünk, egy vereségünket a közvetlenül előttünk, az ötödik helyen álló Szentlőrinc ellen szenvedtük el.

A helyzet látszólag rendben van.
Nem kell ugyan vészharangot kongatni, de a neheze most következik. Sorozatban öt meccs következik most a táblázat elején állókkal szemben. Ide számíthatjuk az Iváncsát is, akik bár gyengébben kezdték az évet lassan olyan formában lesznek, mint tavasszal voltak, ami a bajnoki bronzéremig vitte őket. Ebből az öt fordulóból kellene minél jobban kikerülni, legalább a megszerezhető pontok felének begyűjtésével. 😉

Az ősz harmadik harmada újra a táblázat második feléből hozza az ellenfeleket. Azok a meccsek már egyszerűbbnek tűnnek, de mint látjuk az NB3 már közel sem az a szint, színvonal, mint a megye volt. Itt ne várjuk, nem várhatjuk el  csapattól, hogy 4-5 góllal magabiztosan nyerje a meccseket, mint tette azt 11 évvel ezelőtt az NB2-es Szivics-csapat. Nincs baj, dolgozni kell tovább, igaz egy vérbeli befejező csatár még beférne a csapatba.

 

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!