Egyszer fent, máskor lent.

Hullámvasút az élet, és hullámvasút az élvonal is a KTE számára. Sok mindenen túl vagyunk az utóbbi bő három évben.
Sok kritikát, kárörvendő véleményt lehet olvasni a KTE-vel kapcsolatban, nézzük ezek közül néhányat:

  • „Persze jó a pályájuk, egyből nem tudnak focizni!”
    Aki nem csak blöffölget, hanem utánanéz tudja, hogy az irreálisan vizes talajon lejátszott meccsek a KTE számára több pontvesztést eredményeztek, mint amennyit hoztak. Amellett, hogy évente csak 2-3 alkalommal volt csak játékra alkalmatlan a pálya ezeken e meccseken a kövesdiek többször is nyertek itt, az MTK is elvitte a pontokat, egyedül talán a Fradi ellen nyertünk vizes pályán.
    ▫️
  • „Eladták a jó játékosokat, nem szereztek helyettük jókat.”
    Először is nem eladták, hanem elengedték. Megkeresés érkezett a klubhoz és a játékoshoz, és ha a játékos menni akart elengedte a klub. Nem eladták tehát, hanem megfelelő díj ellenében elengedték. Az így befolyt összeget visszaforgatták játékos szerződésből történő kivásárlására.
    Második valótlanság az állításban az, hogy akik távoztak ugyanolyan alsóbb osztályból érkezett addig felfedezetlen fiatalok voltak, akik most érkeztek. Nem tudjuk, nem tudhatjuk pár hónap múlva melyikük lehet Soma, vagy Nikitscher.
    ▫️
  • „A vezetőség jól kitömte a zsebét azzal a pénzzel amit a játékosokért kaptak.”
    Aki elment az ankétra nagyon részletes beszámolót kapott a transzferdíjak éves kiadási és bevételi összegeiről. Aki nem volt ott a klub honlapjáról tájékozódhat az ott elhangzottakról. Ha erre vennék páran a fáradtságot nem állítanának olyan badarságot, mint ami föntebb olvasható.

Három évig csodát csodára halmozott Szabó István és szakmai csapata. NB2 alsóházából, onnan kieső csapatokból és a harmadik vonalból erősítette meg NB3-as alapcsapatát, akikből csak négyen maradtak. Meseszerű lett volna a biztos bentmaradás is, de ezüstérem lett a bajnokság végén. Feljutás az élvonalba, újra jobbára csak ‘alulról’ érkeztek a játékosok és második hely a legmagasabb osztályban is! A harmadik év már nehezebbre sikerült, alapemberek távoztak, de a hatodik hely -ha szerencsével is, de- összejött.
A legutóbbi nyári erősítés közel sem sikerül olyan jól, mint a korábbiak. Ugyanazok a kiválasztó emberek keresték a tehetséges fiatalokat az alsóbb osztályokban, de az elmúlt három hónapban látszódott, hogy ez a szerkezet most nem működik.
Szabó István nem tud kevesebbet, mint tudott korábban, csak valamiért nem tudja most úgy inspirálni a játékosokat, mint az előző három évben. A támadások mennyisége megvolt, a helyzetek veszélyesek voltak, de a kapu előtt elfogyott a tudás, nem megy a gólszerzés. Az utóbbi időben védelmünk is egyre többet hibázott, szóval valamit kellett csinálni. Nem biztos, hogy a legjobb döntés született azzal, hogy leváltották Szabó Istvánt. Az idő majd megmutatja az új edzőnek sikerül-e felrázni a csapatot. Rajtunk kívül több csapat is bajban van (Vidi, Loki), ha nekünk sikerülne előbb az ‘ébredés’ lépéselőnyre tehetnénk szert velük szemben. Erre a most következő négy bajnoki meccs lesz az igazi kihívás, hiszen az előző bajnokság első négy helyezettjével meccselünk a következő hetekben.

Köszönjük MESTER amit a csapatért tettél, sok sikert további munkádhoz!

Hajrá lilák, hajrá KTE!

 

4 hozzászólás “Egyszer fent, máskor lent.” bejegyzéshez

  1. Gratulálok az inkompetens vezetésnek a mai csodás döntésért. El tették láb alól azt az egy embert aki még szívből végezte a munkáját.
    Jöhetnek a NER zsoldosok, mi meg mehetünk vissza NB 3-ba.
    Remélem az igazgató úr Önként és dalolva lemond, vagy majd segítséggel mint anno Urbányi mester.
    Ha van játékos aki részt vett az edző buktatásban, annak is útilap a lábára.

    R.I.P KTE

    Pista neked pedig minden jót. Remélem találsz egy helyet ahol megbecsülnek.

  2. Ismét: „VALAMI VAN, DE NEM AZ IGAZI!!!”
    Az utolsó mohikán is elballagott. Karakterét mutatja, az utolsó percig kitartott. A köszönetet kiérdemelte. Maradt még KTE múlttal rendelkező „valaki” a klubban? A profi világ már csak ilyen, eredménytelenség esetén mindig/?!/ az edzőt rúgják ki. Mennyiben érinti ez a Szabó Pistához kötődő szereplőket?
    Az edzőváltásról: A három felmerült szakember közül a legjobbat választották, de Gera Zolival kapcsolatosan csupán annyit kívánok megjegyezni, Hajrá Fradi! Ehhez a játékosállományhoz, klubfilozófiához Bekő Balázs típusú jobban illett volna. Tudom, manapság nem szakmai indokok a meghatározóak. Egy biztos, továbbra is érdemes lesz a KTE meccseire kilátogatni. A lilák-zöldek ütközetek különösen nagy izgalmakkal kecsegtetnek. Az NBII-t meg sem hallom!

  3. Szerintem a vezetőségen elverni a port idióta dolog, bármennyire is ez a mainstream vélemény a kommentmezőben. Van úgy, hogy egy kapcsolat egyszerűen elfárad és szükség van a váltásra. Ez teljesen normális, más bajnokságokban, nagyobb edzőkkel is így megy, ritka kivételek a Diego Simeonék.

  4. Szerintem nem a por elveréséről, hanem a felelősség megosztásáról van szó. Lehetett volna „úribb módon” kezelni az ügyet, hiszen egy agyonünnepelt, sikeres szakember további karrierjéről van szó. Tudomásom szerint Szabó Pista soha nem adott még át kieső helyen csapatot, ez most nevelő klubjában megesett. A „STATISZTIKA” azt mutatja, nem volt ok a pánikra, talán ha a vezetőségtől kapott volna még egy kis türelmet, ez a szégyen nem esik meg. Annál inkább érdekes a történet, mert az új szakvezető a régi stábbal a Szabó által kitaposott úton kíván tovább haladni. A háttér dolgok annyira nem hoznak izgalomba, bőségesen van benne tapasztalatom. Az eredményjelző viszont felspannolva figyelem. A frissen igazolt mesternek, és magunknak is azt kívánom, Gera Zolinak a hírös városban felfelé induljon el karrierje. Hajrá KTE!

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet