Lassan zár az átigazolási ablak …

A nemzetközi piacon ennek a hónapnak utolsó napján éjfélkor zárul az átigazolási időszak (hat nap múlva szombaton). Az MLSZ pár nappal kitolta ezt az időszakot, hogy a nemzetközi kupa csoportkörébe jutó csapatunk (csapataink?) még tudjanak egy kis fazonigazítást végezni. Szokásához híven az MLSZ-nek nem sikerült egyértelműen fogalmaznia, mivel az átigazolási szabályzatban szeptember 3, a versenykiírásban szeptember hatodik szerepel az átigazolási időszak utolsó napjaként.
Nézzük mi történt eddig, mi várható a következő napokban.

Szokásunkhoz híven a bajnokság vége után azonnal ‘leraboltuk’ a másod-, és harmadosztályt, onnan azokat a tehetséges fiatalokat leigazoltuk, aki segíthetik majd a csapatot tervei elérésében. Ez viszont már kevés lesz, élvonalból is kell igazolni. Nálunk szempont, hogy külföldit csak akkor igazolunk, ha az jobb, mint az adott posztra kiszemelt magyar. Nagyon valószínű, hogy hosszú hetek óta tárgyalásban vagyunk olyan élvonalbeli magyar játékosok megszerzéséért, akik erősítések lehetnének, de eddig nem jutottak megállapodásra a tárgyalófelek.
Talán majd az utolsó napokban, amikor a létszámfelettivé váló játékost már olcsóbban, ‘akciós áron’ is el-, vagy kölcsönadják.Halljuk, hogy a magyar játékosokért irreálisan magas átigazolási díjakat kérnek, így lehet, hogy Szücsiért kapott transfer-díjnál lényegesen magasabbra tartották eddig azt akit kinéztünk magunknak. Reméljük, hogy az utolsó napokban közelednek az álláspontok egymáshoz, és megszületik a szerződés akár több játékossal kapcsolatban is.

Vannak akik felületes gondolkodás alapján nem értik, hogy ha magyar szinten magas összeget kaptunk Somáért és Szücsiért miért nem tudunk magasabb összegért megvenni valakit. Ők valószínűleg hiányoztak a suliból, amikor a költségvetést tanították, mert annak két oldala van: kiadás és bevétel. Nem kevés pénzébe került a klubnak, hogy ide igazolt Nikitscher, Katona Levente, Varga Bence, Zeke Márió, Lukács Dani és Kovács Barnabás, de a szerződéshosszabbítások is jelentős összegeket emésztettek fel. Lehet, hogy ezek után maradt még az értékesítések bevételéből, de talán nem annyi, ami elég lenne annak kivásárlására, akit szeretnénk leigazolni.

Reméljük szeptember elejére kibővül keretünk, és szeptember végén már bizakodóbban tekinthetünk a bajnokság hátralévő részére.

 

 

7 hozzászólás “Lassan zár az átigazolási ablak …” bejegyzéshez

  1. KATONA LEVENTÉT szeretném kérni magunknak 🙂

    1. Mármint Katona Bálintot akartál írni nyilván.

      1. 😀 jogos! Nyilván Bálintra gondoltam, elnézést.

  2. Bizom benne, hogy sikerül idecsábítani egy-két új-régi arcot mert nem nézünk ki jól.
    Hajtanak a srácok, de nem érződik az átütő erő.
    Hiányzik még valami a kirakósból.
    De meg fogja oldani a stáb ahogy eddig is.

    Mindörökké KTE!!

  3. nekem úgy tűnik a Zsótér eligazol. Páleszt nem tudjuk megtartani ( max most még igen de télen nem) Katona jó lenne, de valahogy én őt sosem éreztem ide illőnek. attól még kell és jó is. Novák Csanád vissza jöhetne. igaz hogy 30 éves meg lejárt lemez. de itt gatyába razodna.

    1. Zsótér az elmúlt két meccsen keretben sem volt, így előfordulhat, hogy távozik (bár emlegetnek vele kapcsolatban egy kisebb sérülést is). Pálesz szerintem annyit még nem mutatott, hogy ne tudnánk megtartani, de tény, hogy sokoldalú játékos, ebben a szezonban azonban még nem megy neki igazán. Novák Csanád aláírt a nyáron Szegedre, ahol 3 meccsen jelenleg 2 gólnál tart az NB2-ben.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.