NB1-es erősorrend 2024-2025 #2

 Az előző évben is megtippeltük három fordulónként a várható végső tabellasorrendet, most is így teszünk. Ennek a sorozatnak írója külföldön pihen, így meg kell elégednetek most az én összegzésemmel. 🐧

A csapatnevek utáni számok és betűk jelentése:
(a bajnoki rajt előtt tippelt helyezési szám most várt végső helyezési érték ; előző év végén elért helyezés) bajnoki meccsek eredményei.

1. Ferencváros (1.00 ➛ 1.00 ; 1.) ▫️ – GY GY
Bajnokesélyeshez méltó módon húzza be bajnoki meccseit a Fradi. Csak annyit adnak ki magukból amennyi a három pont megszerzéséhez feltétlenül szükséges, erejüket tartalékolják a nemzetközi kupameccsekre.

2. Debrecen (3.00 ➛ 2.67 ; 5.) ▫️ – GY D
Győrben nyertek, de kecskeméti vendégjátékuk nem volt annyira meggyőző. A felcsútiakkal azonos helyezési számot kaptak, az előző felmérés előkelőbb helyezése miatt maradtak a képzeletbeli dobogó második fokán.

3. Felcsút (3.25 ➛ 2.67 ; 3.) ▫️ GY GY GY
Jól kezdték Hornyákék a bajnokságot, három győzelemmel, ezzel szerintünk az ő helyezési pozíciójuk többet javult, mint a Lokié. Egyértelműen dobogóra is esélyesek lehetnek.

4. Paks (4.50 ➛ 4.33 ; 2.) ▫️ D GY V
A fehérváriakkal ellentétben az atomvárosiak egyre jobban belejönnek a kétkörös versenybe. Igaz az elején a nemzetközi kupa első körében botlottak, de azóta már két ellenfélen is túl vannak. A zalaiak elleni vereség azért jelzi, hogy ők is inkább a heti egy meccshez szoktak, a végére dobogó-közeli helyen végezhetnek.

5. Újpest (6.25 ➛ 5.00 ; 10.) ▫️ V V GY
Két vereséggel indítottak, csak a harmadik meccsre álltak össze, aminek a Vidi volt a szenvedő alanya. Ha dobogóra nem is lesznek esélyesek, de valószínűleg az első hatban ott lehetnek a végére.

6. Fehérvár (4.50 ➛ 5.33 ; 4.) ▫️ D GY V
A Vidinek nagyon nehezen megy a kettős terhelés, szűk keretükkel nem nagyon írják a nemzetközi kupát és a bajnokságot is. Ellenünk ikszeltek, legyőztek a borsodiakat, de Újpesten nagyon alulteljesítettek, pedig ott korábbi edzőjüknek vissza szerettek volna vágni a nem éppen úriemberhez méltó távozása miatt. A felsőházba beérhet a Vidi, ott pedig a Fradi mögött majdnem bármilyen sorrend kialakulhat.

7. MTK (10.75 ➛ 7.33 ; 8.) ▫️ GY GY GY
Három meccs, három győzelem. Ilyen kezdésre a Józsefvárosban nem számítottak. A teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy eddig a két újonccal és a Zetével találkoztak, az igazi erőfelmérés a következő hét végén következik, amikor Felcsútra utaznak.

8. Kecskemét (8.25 ➛7.67  ; 6.) ▫️ D V D
Két döntetlen, egy vereség. Átalakuló csapat hazai pályán ikszelt a végső tabella első öt csapatából kettővel, a magasan bajnokesélyes otthonában egy gólos vereséget szenvedtünk. A csapatjáték javul, már ‘csak’ az eredményességen kell javítani.

9. DVTK (7.25 ➛ 9.00 ; 7.) ▫️ D V V
Nem lepődnék meg ha a Győr mellett Diósgyőrben történne meg az első edzőváltás. Nem ez az elvárt eredmény és teljesítmény a borsodiaknál. Egy új edző mire menne ezzel a kerettel az már más kérdés …

10-12. Győr (8.75 ➛ 11.00 ; feljutó) ▫️ V V V
Nagy reményekkel, sok külföldivel vágott neki a győri csapat az élvonalnak, de amíg az NB2-es bajnokság végén győzelemsorozattal zártak, addig itt három meccsen még nem szereztek pontot. Az egyik biztos kiesőnek tűnik a csapat. 

10-12. ZTE (10.00 ➛ 11.00 ; 9.) ▫️ V V GY
Két vereséggel indítottak a zalaiak, ezután a Paksot verték meg, akik rápihentek a nemzetközi kupameccsre, beáldozva ezzel a bajnokit. Jól jöhet ez a 3 pont a Zetének a végelszámoláskor, mivel a két újonc mellett ők látszódnak legjobban esélyesnek a kiesésre.

10-12. Nyíregyháza (10.50 ➛ 11.00 ; feljutó) ▫️ GY V V
Első meccsen szép játékkal győzték le a győrieket, azóta viszont nem látható a nyírségiek játékában az a tűz, az a lendület,  amivel a másodosztályból kiemelkedtek. Az győriekkel és a zalaiakkal együtt őket látjuk most legesélyesebbnek arra, hogy a következő bajnokságot a második vonalban kezdjék.


Nézzük hogyan szavaztak az adminok: