Alakul a csapat …

Hatan távoztak, öten érkeztek.
Létszám szempontjából gyakorlatilag szaporodtunk, mert Grünvald több mint egy éve szerepelt utoljára a csapatban, Fadgyas pedig nem is kapott lehetőséget, így gyakorlatilag azok közül akik az előző bajnokságban játszottak azok közül csak a négy kölcsönjátékos távozott.
Kölcsönből visszament csapatához Horváth Krisztofer, Szendrei, Iyinbor és Nagy Olivér. Krisztofer kivásárlási ára olyan magas, ami számunkra megfizethetetlen. Szendrei hozzájárult a fiatal-perces elvárást teljesítéséhez, támadójátékával segítette a csapatot, de valószínűleg nem jön vissza. Iyinbor hasznos tagja volt a védelemnek, Nagy Olivér is hozzátett a csapat teljesítményhez is és a fiatal-percekhez is. Iyinbor és Olivér a Fradiból jöttek, az a csapat hajlamos alaposan felértékelni a játékosokat. Annyira, hogy nem nagyon jöhet szóba a játékos kivásárlása. Jó példa erre Katona Bálint, akit tulajdonképpen a KTE egy alig-Nb3-as szintű játékosból két év alatt NB1-es szintű játékost épített fel, ezután elég magas áron akarta értékesíteni a fővárosi csapat Bálintot.

Érkezési oldalon minden sorba jött valaki, csak előre nem. Biztos ide is szeretnénk még erősíteni, de akit kinéztünk erre a helyre valószínű, hogy még jobb ajánlatra vár.  Az első hat forduló után hat nappal (szeptember hatodikán) zár az átigazolási piac, addig még lehet mozgás, jöhet még az ellenfél kapujára veszélyes támadó.

Korábbi évekhez hasonlóan most is alacsonyabb osztályból igazoltunk ügyes, tehetséges, bizonyítani akaró fiatalokat. Az előző három nyári igazolási szezonban ez bejött, miért ne bízzunk benne, hogy most is sikerül. Nem könnyű kis költségvetésből gazdálkodni, mi nem tudunk olyanokat igazolni akiknek jól cseng a nevük az NB1-ben.
Alaphangon meg vagyunk, ha többen nem leszünk a mostani kerettel is neki lehet vágni a bajnokságnak. A szakmai csapat már bizonyította, hogy érti a dolgát, olyan csapatjátékot tud kialakítani, amivel nem csak Lukácstól és Pálinkástól várhatjuk a gólokat.
A fenti felállás természetesen nem a várható ‘hadrend’ (Leoninak nem is az a posztja, ahova be lett írva), a képről viszont leolvasható, hogy soronként megvagyunk, minden posztra van két ember Belényesi kivételével. Csaba kiesése (vagy Katona Levente helyén történő szereplése esetén) a védelem közepén volt már Szabó Alex és Vágó Levente de Meszhi is megoldaná 1-2 meccsre azt a feladatot. Szaggatott vonallal aláhúzva azok a nevek szerepelnek, aki a fiatal-szabály szerint termelhetik nekünk azzal a forintokat, ha meccsenként átlagosan -egy, vagy több játékos összesen- legalább 45 percet a pályán tölt.


6 hozzászólás “Alakul a csapat …” bejegyzéshez

  1. kellene még erősítés. nagyon behúztak a riválisok is.

  2. Horváth Krisztofer hejére kellene egy jól cselező és kapura is veszélyes játékos!

  3. Szuho és Szalai értékesítése azért csak növelte az anyagi mozgásteret tavalyhoz képest.

    1. Igen. Érkezett Varga Bence, Zeke és Lukács.

    2. Benyó és Zeke játékjogát már ősszel megvásároltuk, Szuho és Szalai árából eddig csak Lukácsra költöttünk januárban.

      1. Ahol jól gondolkodnak terveznek, gazdálkodnak, ott egy éves, többéves gazdálkodási terv van, nem úgy csinálják, mint sok családnál, ahol fizetéstől fizetésig élnek.
        Az év elején az erre a célra félretett alapból elvették a nyári igazolások költségét, amit télen visszatettek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.