Előző fordulóban is Dunaújvárosból, most is onnan kaptuk/kapjuk a szöveges tippmagyarázatot.
Nem csak Kecskemétről és környékéről, hanem az ország más részeiről is érkeznek tippek (akikről tudok, mert tudom hol él a tippelő): az említett két DPASE szurkolón kívül, van még pesterzsébeti ESMTK szurkoló-tippelő is köztünk, de NB1-es korszakunkból is maradt két fehérvári és két debreceni tippelő, bár utóbbiak az elmúlt hetekben elmaradozgattak a játékból.

Ezen a héten Hamar írta a tippek szöveges magyarázatát. Lássuk:

GYŐR – SIÓFOK >>> H
Két középcsapat. Egyik sem lehet igazán büszke eddigi teljesítményére, különösen igaz ez a hazaiakra. Lassan elfogynak a szurkolók Győrben, ideje lenne valamit felmutatni!

NYÍREGYHÁZA – VASAS >>> V
A Vasas mostanában odatette magát rendesen! A szabolcsiak is ott vannak az élmezőnyben, de ők hajlamosak belefutni egy-egy érthetetlen zakóba is. Most egy rangadón kíváncsian várom mennyire teszik oda magukat.

III.KER – DVTK >>> D
Érthetetlen amit a DVTK művel mostanság, felakarnak ezek egyáltalán jutni? A III.ker szimpatikus csapat, de borotvaélen táncol, nincsenek biztonságban és minden pontra égetően szükségük van!

DOROG – SOROKSÁR >>> D
A mezőny közepén tanyázik mindkét csapat, nincs is mit itt ragozni. Döntetlen gyanús egy az egybe!

BUDAFOK – SZOLNOK >>> H
Bravúros pontszerzések az előző fordulóban mindkét csapattól. Most egymásnak feszülnek a kiesési rangadón. Aki itt győz még komoly esélye lehet bennmaradni, aki veszít jelentős lépéshátrányba kerül.

BÉKÉSCSABA – CSÁKVÁR >>> H
Nyomulnak előre a hazaiak a csákváriak pedig szenvednek. Úgy ítélem meg ez a fordulót követően is így marad!

SZEGED – AJKA >>> H
Vajon dédelgetnek-e merészebb álmokat még a hazaiak, vagy elvannak az ötödik hely környékén? Az ajkaiak is elvannak a középmezőny hátsó szegletében,mintha tökéletesen elégedettek is lennének ezzel. Azért nem árt néha hátra is figyelni!

TISZAKÉCSKE – BUDAÖRS >>> D
Úgy tűnik bent tud maradni a Tiszakécske, a budaörsieknek még erősen kapaszkodniuk kell. Egyik csapat sincs még azért biztonságban, minden pont jól jöhet!

HALADÁS – SZENTLŐRINC >>> D
Lassan saját szurkolóik kergetik világgá a szombathelyi játékosokat (vagy a vezetőket)! Minden hazai meccsüket elbukják! Ha most ellenük teszek akkor tuti nyernek. A szentlőrinciek hozzák azt ami elvárható tőlük, kiesési gondjaik nincsenek.

PÉCS – KECSKEMÉT >>> D
Két jó csapat. Kérdés éppen milyen napot fognak ki, mert mindkettő tud jól játszani, de alaposakat buktázni is.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelgetni, mert a tippjáték év végi összesített versenyének győztese a játékosok által aláírt mezt kap jutalmul a klubtól, a második helyezett a Peller és Társa Gépihímző BT.-től egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  vasárnap 14:00

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Győr – Siófok
Nyíregyháza – Vasas
III.ker. TVE – DVTK
Dorog – Soroksár
Budafok – Szolnok
Békéscsaba – Csákvár
Szeged – Ajka
Tiszakécske – Budaörs
Szombathely – Szentlőrinc
Pécs – Kecskemét

_____________________________
A heti tippjáték végeredménye:


Az összesített verseny állása a bajnokság háromnegyedénél: