Eljött a tavasz első hétközi meccse. Szerdai játéknap, de a tévés meccs csütörtökön lesz, tehát most a következő tipp-poszt nem csütörtökön, hanem péntek délben lesz majd elérhető, mivel csak csütörtök este lesz vége a 26. fordulónak. Igen ám, de csak erre a hétre, mert a Dorog – Szentlőrinc összecsapást egy héttel később rendezik csak meg, amire emiatt nem fogunk tippelni.

Erre a hétre sasazur vállalta magára a szöveges tippmagyarázat megírását.
Lássuk ő milyen végeredményeket vár:

Győr – Csákvár D
A hazaiak MK menetelése, a vendégek győzelme a KTE ellen. Ezek ellenére mostanában mindkét csapat csak döcög a bajnokságban, kettejük párharcán az őszihez hasonló döntetlent várok.

Nyíregyháza – DVTK V
Keleti rangadó, ezúttal Balmazújvárosban. Úgy tűnik, hogy az MLSZ továbbra se érdekelt abban, hogy több néző járjon ki a hazai meccsekre. Szurkolói szempontból a forduló rangadója az őszihez hasonlóan ismét hétköznapra esett 14 órára, ráadásul csak 300 vendégdrukkerrel. Az ilyen mérkőzések mindig háromesélyesek, de most a miskolciakat érzem esélyesebbnek.

III.ker. TVE – Soroksár D
Két jó formában, a kiesés elől menekülő csapat mérkőzése pontosztozkodással fog végződni.

Szolnok – Siófok V
Amilyen jól kezdték a hazaiak a bajnokságot, a Vasas elleni 0-5 után eltört valami és szépen lassan a kieső helyen találták magukat. Nagyon kis masszív csapat a vendég, szerintem meg is nyerik a mérkőzést.

Pécs – Vasas H
Meglepetést érzek, a baranyai alakulat a Diósgyőr után a Vasas ellen is otthon tudja tartani a 3 pontot.

Békéscsaba – Ajka V
A hazaiak nincsenek valami jó formában, a vendégeké elég hektikus, de őket érzem most esélyesebbnek.

Szeged – Budaörs H
A Tisza-partiaknak kell a győzelem a zárkózás érdekében, ez ősszel a Budaörs ellen idegenben könnyen ment, így most se lehet gond.

Tiszakécske – Szombathely H
A másik Tisza-parti alakulat mondhatni megtáltosodott, győzelmeik felét az utóbbi 5 fordulóban szerezték, vonal fölé is kerültek. Otthon tudnak meglepetést okozni, ezt nem csak mi, hanem a Vasas szurkolói is tudják. A vendégek ellenben hullajtottak pontokat mostanában elég rendesen, nem utolsó sorban nem is a szomszédba kell utazniuk. Némi meglepetésre hazai győzelmet várok.

Budafok – Kecskemét V
A hazaiak ha így folytatják, a kaposvári utat járják be, ami a kiesés(eke)t illeti. Mi ezzel a nagyszerű fordítással remélhetőleg ismét a győzelmek útjára találtunk. Elfogultság nyilván van, de ezt a meccset be kell húzni!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelgetni, mert a tippjáték év végi összesített versenyének győztese a játékosok által aláírt mezt kap jutalmul a klubtól, a második helyezett a Peller és Társa Gépihímző BT.-től egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  szerda 14:00

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Győr – Csákvár
Nyíregyháza – DVTK
III.ker. TVE – Soroksár
Szolnok – Siófok
Pécs – Vasas
Békéscsaba – Ajka
Szeged – Budaörs
Tiszakécske – Szombathely
Budafok – Kecskemét

____________________________
A heti tippjáték végeredménye: