Az első nyolc helyezett csapat következő négy meccse

Közelítünk az őszi szezon feléhez, a 21 őszi meccsből hatot letudtak a csapatok, még négy meccs és a kupaforduló miatt megáll a bajnokság két hétre. Lássuk az első nyolc helyezett csapatra (akik meg tudták szerezni a megszerezhető pontok legalább felét) milyen meccsek várnak addig:

Az igazi erőpróba most vár az Iváncsára, szerintem max. két meccset nyer meg a Ladány-Taksony-Misleny-Fradi2 elleni sorozatból. Most kezdi el potyogtatni pontjait, az őket követők legnagyobb örömére. 🙂
A Dabas tovább menetel, ha a csapat formája nem romlik, mert olyan ellenfelek várnak rájuk a következő egy hónapban, akik számukra verhetők.
A kis Fradi számára erősebb ellenfélként a ki tudja melyik arcát mutató Dunaújváros és az Iváncsa jelenthet igazán kihívást.
A Kecskemét számára szép lassan elkezdődnek az egyre erősödő ellenfelek sorba jönni, reméljük a csapat is megtalálta már azt a fonalat, ami az általuk (- és a szurkolók által -) várt teljesítmény eléréséhez kell.
A Körösladánynak úgy tűnik kiesési gondjak nem lesznek, az első tízbe várhatók, nekik a következő négy meccsből az első lesz igazán húzós, amikor az Iváncsát fogadják.
A pesterzsébetieknek is sikerül várhatóan tartaniuk a lépést az élmezőnnyel, mert nyerhető meccsek jönnek számukra, bár a 10. fordulóban reméljük nem ők szerzik a 3 pontot. 😉 Ez után a meccs után lesz nekik még egy elmaradt (Honvéd2-ESMTK) meccs pótlása is, tehát szorosan tudnak tapadni a dobogósokhoz.
A Vásárhely és a Misleny is egy átlagos, közepes teljesítménnyel meg tudja tartani jelenlegi pozícióját.


Nézzük meg érdekességként a csapatok első félidős mutatóit:

Ha a meccsek csak egy félidősek lettek volna a Dabas vezetné a tabellát, mögötte egy ponttal állna a KTE. Mint látjuk ebben a sorrendben az első öt csapat a meccsek végére többször leeresztett, és potyogtatta rendesen a pontokat a második félidőkben.
Az Iváncsa és a Fradi2 igazi finalista, mert több meccset is hozott vissza mindkét csapat pont-vesztett állásból a második félidőkben.


Ezek természetesen csak okoskodások, eddigi eredményekre alapozott okfejtések. A csapatoknak ezekkel nem kell foglalkozni, ezek csak amolyan szurkolói számolgatások. Reméljük a KTE hozza a maximumot, az előtte állók kezdik potyogtatni pontjaikat és közelebb kerülünk a célhoz, a dobogó legfelső fokához.

Hajrá lilák, hajrá KTE!