(Lila) köd előttem – köd mögöttem

Korai az öröm, nem megyek sehova, az idézetet csak azért vettem elő, mert most megnézzük a Közép csoport eredményeit /köd mögöttem/, és kitekintünk a következő forduló meccseinek esélyeire /köd előttem/, tehát megnézzük a tényeket, az eredményeket és megpróbáljuk a lila ködöt lehetőleg kikerülve megnézni mit hozhat a jövő.


Nézzük tehát a közelmúltat, ‘köd mögöttem’ részt.

„Jósolni nehéz, különösen, ha a jövőről van szó”

Különösen igaz ez a mondás az előző fordulóra, mivel több helyen borult a papírforma, így csak a tippelők egyharmada hozta a korábbi hetek átlagtippjét, a többieknek fekete vasárnap volt az előző. Nézzük a tippeket és az eredményeket:

Bejött a Pécs, Monor és Rákosmente győzelme, ez papírformának tűnt, ez 3*2 tipp-pont mindenkinek (sokaknak ezen a szinten meg is maradt teljesítménye, nekem is). A KTE-t főleg itthon hajlamosak vagyunk győzelemre venni (ez most se jött be), és a Kispestet is győztesnek vártuk a gyengélkedő Szekszárd ellen. Ezen a két meccsen sok pont bukott a tippelésnél, egyik tipp se jött be. Három meccsen igazi meglepetés született: Dabas meglepetésre verte az Iváncsát; a sereghajtó Haraszti vendégeként nem tudott nyerni az Újváros, és a Tintahalak megverte a Szentlőrincet!



Nézzük ezután a ‘köd előttem’ szekciót, tehát mi várható a következő fordulóra:

Klasszikust idézve ‘jósolni nehéz …”, de azért nézzük, mi várható:

Dabas-Gyón – Monor ~~~ az újonc hazai csapat kezdi megtalálni helyét kicsivel a kiesőpozíció fölött, a Monor csak szenved, nem azt adják, amit várunk egy előző évben még másodosztályú csapattól. Inkább vendéggyőzelem várható, de az előző hetiek alapján itt benne lehet a meccsben a meglepetés is.
Taksony – Kecskemét ~~~ Kit verünk meg, ha az utolsó kilenc fordulóban csak egy pontot szerző Taksonyt sem? Ez itt a kérdés. Itthon fekete és fehér a helyzet, mert aki előttünk van attól kikaptunk, aki mögöttünk, azt vertük, de idegenben nem ennyire egyértelmű a kép, ott még a gyengébb Kelennel is ikszeltünk. Vendégsiker várható, de … NE legyen de!!
Kozármisleny – Bp. Honvéd II. ~~~ A Misleny stabilabb, kiszámíthatóbb csapatnak tűnik, mint a rapszodikusan teljesítő kispesti gárda, itt hazai győzelem várható, én megteszem országos egyesre.
Szekszárd – Szabadkikötő ~~~ A Tintahalak időnként fellángolnak, meglepő győzelmet érnek el, máskor hatalmas zakóba szaladnak bele. Kiszámíthatatlan, megjósolhatatlan, háromesélyes meccs, tippmixen ne sokat tegyetek rá. 🙂
Szentlőrinc – Pécs ~~~ A forduló rangadója. Akár így, akár úgy nézzük az első helyezett játszik, a második otthonában. A Pécs sorozata, ereje az ő győzelmüket jelzi előre, pici döntetlen-esély van csak a meccsben.
Kelen SC – Dunaharaszti ~~~ A tabella végén lévő két csapat igazi helyosztója, kiszámíthatatlan, háromesélyes a meccs.
Iváncsa – Rákosmente ~~~ Talán ez az egy meccs, amelyik döntetlenre vehető. A hazai csapat előbb van a tabellán, de formája kicsit visszaesett, a vendégek stabilabbnak tűnnek most, de a hazai pálya talán kiegyenlíti a mérleget egálra.
Dunaújváros – Dabas ~~~ Az újvárosiak értékes két pontot hagytak a sereghajtó otthonában, a dabasiak bravúrgyőzelmet értek el az Iváncsa ellen, de vasárnapra helyre áll a világ rendje és a hazaiak egy góllal ‘vékonyan’ behúzzák a mecset.

A fenti okoskodás, okfejtés persze nem szentírás, csak hangos gondolkodás, természetesen nem akarom ezzel elvenni a csütörtöki tipp-poszt írójának ‘kenyerét’. 🙂

Tanulmányozzátok kedvetekre a kereszttabellát, a csapatok eredményeit és a hátralévő meccseket

:

4 hozzászólás “(Lila) köd előttem – köd mögöttem” bejegyzéshez

  1. Én csak azt szeretném tudni, hogy egyes emberekről mért nincs tajekoztatas hogy hol vannak? Peres, Vladul, Nánási?

  2. Én meg azt szeretném tudni, hogy a KTE történetének 118 éve alatt mikor kapott ki hazai pályán egymás után háromszor!!!

    1. Itt lehet megnézni az utolsó hetven év eredményeit: http://bp.atw.hu/KTE.htm
      2003-2004 ~ 2 db négyes hazai vereségsorozat
      1998-1999 ~ hármas, négyes és hatos hazai vereségsorozat
      1997-1998 ~ hármas hazai vereségsorozat
      … lehet folytatni a keresgélést a mellékelt linken …

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.