KTE HUFBAU – Kozármisleny ~~~ a számok tükrében

Vasárnap Kozármislenyt fogadjuk a Széktóiban.
A két csapatnak csak előző év eleje óta van közös bajnoki múltja, így korábbi évek statisztikája alapján nem tudunk esélylatolgatást végezni, de ez nem riaszt vissza attól, hogy ‘kimatekozzuk’ 🙂 mi lesz majd a vasárnapi meccs kimenetele. Lássuk hát az adatokat, tényeket:

Vasárnapi vendégeink két vereséggel kezdték az őszt, többi meccsükön mindig szereztek pontot, csak hat hete attól a Szekszárdtól kaptak ki, akiket mi vasárnap simán vertünk. Utolsó öt meccses formamutatója a mislenyieknek jobb: vereség nélkül 11 pont, nekünk 1 győzelem, egy döntetlen és 3 vereség és 4 pont.
A fentiek alapján vendéggyőzelem várható vasárnap.


az utolsó öt meccs kecskemét/hazai, misleny/vendég sorrendje

Nagyon jó a baranyai csapat idegenben (is), az elmúlt öt vendégszereplésük képzeletbeli tabelláján ötödikek. Mi itthon (is) gyengébbek vagyunk az elvártnál, a Széktói közel sem oroszlánbarlang, legutóbbi öt hazai meccsünk alapján 11. helyezettek vagyunk. Ezek alapján is vendégsiker lesz vasárnap.


félidei eredmények / végeredmények

Az eredmenyek.com oldalnak van egy érdekes statisztikai összesítése, ami azt mutatja meg milyen eset fordult elő leggyakrabban egyes csapatoknál. Hazai hét meccsünkből 3-3 alkalommal volt olyan, hogy vezettünk szünetben és meg is nyertük, és ugyanennyi alkalommal volt olyan, hogy vesztésre álltunk az első 45 perc után és maradtunk is pont nélkül a végére. Vendégeink leggyakoribb idegenbeli szereplése: győzelemre, vagy döntetlenre állnak a félidőben és a végén egy ponttal térnek haza.
Ezek alapján (kis jóindulattal) döntetlent, vagy vendégsikert jeleznek a számok.


A 2013-as meccs edzőmeccs volt

Az egymás elleni meccsek sem hazai győzelmet vetítenek előre, de mivel előző ősszel is ikszeltünk itthon vegyük ezen szempont alapján döntetlenre a meccset.



A focikatalogus.hu oldal rendszeresen végez különböző szempontok szerinti összehasonlítást, erre a meccsre ezt készítették:

Pártatlan, független oldal, és bár olyan szempontokat is figyelembe vesz, aminek nem sok köze van a vasárnapi meccshez ez sem a hazaiak nyerési esélyét támasztja alá, hanem vendégsikert prognosztizál.



A kereszttabella tanulmányozása se sok jóval kecsegteti a hazaiakat:

A hazai csapat eddig a tabellán előttük álló csapatoktól a Széktóiban kikaptak, a mögöttük állókat megverték, ez alapján a vendégek az esélyesebbek. Vendégeink idegenben mindegyik előttük állóval ikszeltek, megverték a közvetlenül mögöttük álló Rákosmentést és a tabella végén található taksonyiakat. Meglepetésre a kiesésre esélyes két csapattól (Tintahalak és Haraszti) csak egy pontot tudtak vendégként szerezni.
A kereszttabella statisztikája szerint is a vendégek győznek ezen a meccsen.



vendég, vendég, döntetlen, vendég, döntetlen, vendég, vendég
A tényadatok szigorúak, nem sok esélyt és reményt adnak vasárnapi pontszerzésre a hazai csapatnak, de reméljük erőt merítenek a fiúk a vasárnapi sikerből, amikor két hellyel előttünk álló csapatot vertünk meg és ez négy helyes előrelépést jelentett a tabellán. Egy hete is ellenfelünk volt jobb passzban, ők voltak esélyesebbek, mégis nyertünk. Most is két pozícióval van előttünk következő ellenfelünk, szerencsés esetben négy helyet ugyan nem, de kettőt fentebb léphetünk a táblázaton. Ehhez nyernünk kell vasárnap és a Rákosmentének nem szabad legyőznie hazai pályán a Dabas-Gyónt. Egyik se lehetetlen.

Legyen vasárnap egy laza hazai 2:1 !

Hajrá lilák, hajrá KTE!