Fordulóelemzés

Utólag könnyű megmagyarázni és belátni, hogy miért más eredményt kellett volna tippelni, de napokkal ezelőtt még másként látta az ember. Nézzük az előző forduló eredményeit, keressük az okokat, amik miatt nem a papírforma jött be:

Iváncsa hozta a kötelezőt a bukdácsoló kispestiek ellen, ha nehezebben is, mint vártuk. Nyert a KTE, igaz csak az utolsó pillanatban biztosítva be győzelmét, legtöbben (nyolcan) ennek a meccsnek a végeredményét találták telibe. Monoron döntetlen született, bár a vendégek álltak közelebb a sikerhez, ezen a meccsen nagyon mellétippeltünk. A Rákosmente hozta a kötelezőt, biztosan nyert a Dunaharaszti ellen. A két dabasi csapat harcát nem a rutinosabb, hanem az ‘Acél’-osabb csapat nyerte nem kis meglepetésre. Feltámadt a Dunaújváros, de ez már így utólag belegondolva várható is volt, ők a harmadik vonalban stabilan a negyedik helyén szoktak tanyázni és ettől még messze vannak így is. Kozármisleny papírforma szerint legyőzte a kelenföldieket, és Szekszárdon vendéggyőzelem született, ami ezért a két csapat távolabbi múltját figyelembe véve ne is akkora meglepetés.


Tippjátékunkban a meglepetéseredmények ellenére (vagy éppen azért?) kimagasló eredmények születtek, a heti pontátlag 11,24, ami annak fényében még szebb, hogy az első öt forduló átlaga 9,81 volt.

Ritkán ér el tippelő húsz pontot, vagy annál többet, mert ehhez ugye a meccsek felét telibe kellene találni, vagy kettőt telibe, másik négy irányát úgy eltalálni, hogy közülük kettőnél még a gólkülönbség is stimmeljen. Ez utóbbi sikerült most egyik játékosnak: 20 pontot szerzett a maximálisan megszerezhető negyvenből.

A heti képzeletbeli dobogón Hamar, Hubi és Patatics András áll, gratulálunk nekik!