Statisztikázzunk!

forrás: smokinapps.com
forrás: smokinapps.com

Talán pár helyen még le se szedték a hálókat a kapukról, de itt már próbálunk egyfajta összefoglalást, mérlegelést készíteni az elmúlt évről. Nem semmi év van mögöttünk! Meggyengült kerettel, új edzővel vágtunk neki ősszel a pontvadászatnak, és remek kezdés után lecsúsztunk ugyan a 13. helyre, de a kilencedik forduló óta stabilizáltuk helyünket a tizedik hely környékén. Télen tovább gyengülni látszott a keret, és a szokásos huhugó-brigád kezdte már temetni a csapatot, de a nehézségek ellenére bejött tizediknek a végére a KTE.

Elemezgessük ezután a bajnokságot, csapatunk 6 NB1-es évét, és a tippversenyt:

A bajnokságról

Ez lett a végeredmény:

tabella

 

Az összes meccseredmény, és a csapatok tavaszi formamutatói:

forma

 

Az egész év formatérképe:

forma_13-14

 Érdekes így egyben látni a csapatok ponteredményeit, formamutatóit. Az ETO bajnoki címe az első öt fordulóban ment el, amikor csak négy pontot szereztek, a Vidi a 12.-24. forduló közötti teljesítményével csúszott le a dobogóról.  Nem semmi a Loki 15-ös veretlenségi sorozata, a Kispest nyolcas vereségsorozata, míg nekünk ‘csak’ egy hatos veretlenségi sorozat jutott. Az ETO utolsó 11 meccsét nyerte, csak egy döntetlen csúszott be (a bajnok ellen idegenben!), a Fradi nyerte az utolsó kilenc meccsét. Ehhez a lökést nálunk kapta, mert a sorozat előtt nálunk ikszeltek. Az Újpest utolsó kilenc meccsében csak egy döntetlen és egy győzelem van (fájó, hogy ez utóbbi pont ellenünk). A további szemezgetés lehetőségét meghagyom nektek.

2013-2014

A jobb oldali képen a csapatok fordulónkénti helyezéseit láthatjuk. Itt nyomon követhetjük, hogy melyik csapat milyen utat járt be az év folyamán a tabellán. A Loki végig dobogós volt, a Vidi a legvégén csúszott le a dobogóról, ahol addig bérelt helye volt. A legnagyobb mozgást a Kispest követte el, a lilák az alsóház tetején tanyáztak a bajnokság nagy részében. A kövesdieknek csak fellángolásai voltak, míg a Rákóczi szimpatikus kiesőként végig a táblázat végén dekkolt.

(két klikk a képre a nagyításhoz, de ez a többi képre is igaz)

ellen2

 

 

 

__Eredményeink, eredménytelenségeink:
A zölddel jelzett csapatoktól több pontot szeretünk, mint ők ellenünk, a sárgákkal egál, a pirosak, hmmm… nos őket nem szeretjük. 😉

 

A KTE 6 NB1-es éve

Hatodik éve vagyunk az élvonalnak tagjai. Egy kivételtől eltekintve a tavaszunk mindig jobban sikerült, mint az ősz (2010-2011-ben ez a mutató egál volt). Eddig az összesített gólmutatónk pozitív volt, de mivel évről-évre kevesebb gólt szerez a csapat, a kapott gólok száma pedig igen magas, ezért negatívba fordult a gól-mutató. Átlagosan 8.-10. helyen zártuk az őszi és tavaszi szezonokat, ami egy ilyen kis költségvetéssel és nagyon változó kerettel dolgozó csapattól nem kis teljesítmény.
Jó lenne magasabb célokért küzdeni, de ahhoz pontosan három dologra lenne szükség. Ami ide kellene az a pénz, pénz, pénz!6évMielőtt az edzőket vennénk górcső alá meg kell jegyeznünk, hogy nem mindegyiknek ugyanolyan erősségű gárda állt rendelkezésére, így a fenti értékek kissé torzak is lehetnek. Az edzőknél a százalékos érték azt jelzi, hogy a megszerezhető pontok hány százalékát szerezték meg a csapattal. Ebből 30 meccsre történő felszorzással láthatjuk, hogy ha az adott edzővel végigvittünk volna egy teljes évet, akkor az milyen év végi helyezésre lett volna elég. A helyezésekhez szükséges pontszámokat az előző 9 év átlagából számítottam, mert azóta adnak 3 pontot a győzelemért. Az már külön szerencse, hogy ebben az évben a 36 pont elég lett a tizedik helyre is, holott korábban azzal csak a 12. helyre lehetett odaérni.

A következő képen a fordulónkénti NB1-es helyezéseinket láthatjuk, alul a meccseken megszerzett pontokat, évenként és fordulónként a megszerezett pontok százalékos értékét.

KTE2008-

Az elmúlt hat évben sok csapattal találkoztunk, íme az összesített erősorrend ellenük:

ellen

 

Akinek kedve van egy kis nosztalgiázáshoz böngészgetheti NB1-es eredményeinket,
vagy megnézheti a 2013-20134 év meccsösszefoglalóit itt.

goools

 

A tippversenyről …

Íme a 2013-2014-as év végeredménye:

tipp_12-14
Hajszálnyi különbségek voltak, és erős a tippelői csapat. Miért írom ezt? Nagyon kicsin múltak a helyezések. Engedjétek meg, hogy saját példámon mutassam be, hogy miért: az utolsó  páros meccs hatvanadik percében még összesítésben ötödik voltam, esett 3 gól, buktam öt pontot és összesítésben öt helyet! Nem hiszed? Az oldal jobb fölső sarkában a legalsó linken nyisd meg a tippverseny táblázatát, és írd át a próba kedvéért a Vidi-DVTK meccset 0:0-ra, a Fradi-Paksot 1:0-ra. No ugye, hogy ugye! 🙂

Ennyire szoros a táblázat! A tippelők erősségét az is jelzi, hogy a 25 rendszeres tippelőből húszan voltak egyszer, vagy többször forduló legjobbjai. Az érdekes, hogy a harmadik és negyedik helyezett nem volt fordulógyőztes, míg a 25. helyezett igen, holott a végére 100 pont lemaradást összegyűjtött a győztessel szemben. 😉

Összesítésben legjobb horal888 lett! Gratula neki! forrás: home.cogeco.caa kép forrása: home.cogeco.ca

 

_________________________

Ezen a nyáron nem lesz uborkaszezon, mert pár nap és kezdődik a VB, utána két hét és újra itt az NB1. Annak érdekében, hogy ne maradj le egy fontos meccsről se összeszedtem a meccsek közvetítési időpontját. Háttérképpé gyúrtam, így ha a képet kirakod az asztalodra háttérképnek mindig látod milyen meccs lesz.

p.s.1: klikk a képre, nagyítsd amíg lehet, majd mentsd el
p.s.2: a jobb fölső sarokban a bp a szerző /B@©ker PingWin/ logója
p.s.3: Végül, de nem utolsó sorban: HAJRÁ LILÁK!

vb_2014_wallpaper

 

 

3 hozzászólás “Statisztikázzunk!” bejegyzéshez

  1. Köszönjük az érdekes táblázatokat! Madách-csal szólva: „Csak az a vég! Csak azt tudnám feledni! (Tippverseny) 😀

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.