Sajtószemle

Az utóbbi napokban két írás is megragadta figyelmemet, és mivel egyik csoportnak se vagyok tagja ahol láttam ezeket, ezért itt és most reagálok rá. Az első a Monor elleni vesztes meccs után íródott egy KTE szurkolói csoportban, a második a pesterzsébetiek elleni győzelem után a vesztes csapat szurkolójától származik. Szomorú volt olvasni szurkolótól a csapatát sértő és bantó szerintem alaptalan kritikát és okfejtést, és érdekes volt a sima vereséget szenvedő ellenfél szurkolója talán jobban túldimenzinálta a KTE értékét, mint azt a legelfogultabb igazi vérbeli KTE szurkoló tenné.
Lássuk hát a hozzászólásokat:

Miért kellett megbontani az összeszokott belső védősort?
1.) Urbán Pali akire bizton számíthattunk a védelem tengelyében augusztusban leadta a szerelést.
2.) Kis Balázs volt a hátsó alakzat közepén egy fix pont, de ő sajnos október vége óta nem bevethető.
A keret nem olyan bő, hogy két ilyen embert fontos poszton lehessen egyszerűen pótolni, tehát nagyon is kellett Koszó! A rutinos, öreg Koszó. Kimondani, leírni is vicces, hiszen még emlékszünk páran, arra a csenevész kis bekkre, mikor feljutottunk az NB1-be. Koszó azóta megerősödött, megedződött, és egy másodosztályú csapatban is hasznos lehet még pár évig.

„Szégyenletes és blamás lenne, ha a 2900 lakosú kistelepülés csapata, Iváncsa megnyerné előttünk a bajnokságot, vagy az alig nagyobb Dabas.”
Ennek a megállapításnak annyi köze a realitáshoz, mint annak, hogy aki Nagy, annak 185 centi fölöttinek kell lennie, aki Kis, annak 160 alattinak. Mi köze a település lélekszámának, vagy esetleg területi méretének egy csapat teljesítményéhez?? 40-50 évvel ezelőtt rúgtam a bőrt, és már akkor is csak a megyei ‘sokadosztályban’ és a járási bajnokságban szólt arról a foci, hogy a Te falud embereiből verbúválódott csapat játszik a mi falunkbeliek ellen. Megye egyben és föntebb már akkor is a (‘kalória’)pénz dominált. Ahol van szponzor, aki pénz tesz bele, és ott jól sáfárkodnak a lehetőségekkel el tudnak érni valamit. Ez független a települések lélekszámától, mert Iváncsán kívül említhetnénk aprócska településként az NB3 másik két csoportjában Sényőt vagy a Lipót Pékség csapatát, de érdekes lenne ebből a szempontból megnézni azt, hogy az 1800 fős kis falu csapata ezüstérmes lesz az élvonalban.
Nekünk nem más miatt kell/kellene nyernünk meccset és bajnokságot, hanem magunk miatt!

Egyes „szurkolói” csoportokban nagyon sok a néző, aki ha tetszik az előadás (eredmény) tapsol, ha nem tetszik akkor könyörtelenül bírál, és leszedi a keresztvizet mindenkiről. Egy igazi szurkoló saját gyerekének érzi csapatát, természetesen kritizál ha kell, de az mindig építő jellegű és abban mindig érezhető a szeretet és egy kis jó indulatú részrehajlás is csapata irányába. Ez utóbbira jó példa Potter személye. 🙂


n
A szerda esti KTE-ESMTK meccs után írta ezt csapata veresége után egy vendégszurkoló:

Érdekes volt olvasni pár nappal egy KTE szurkolói ledorongolás után egy ellenfél szurkolójának gondolatait. Ennyire azért talán nem szép a helyzet a Hírös városban, mint a hozzászólás elején ecsetelte, de az igaz, hogy szeretnénk feljutni és jó helyezést elérni magasabb osztályban is.


v

Akinek a fentiekről véleménye, észrevétele van természetesen ne tartsa magába, hanem ossza meg velünk hozzászólásban.

v…………………………….


Ennyit az előző fordulók visszajelzéseiről, és várjuk a következő nagy feladatot a Dabas elleni vasárnapi meccset, amit reméljük youtubon nézhetünk majd, mert közvetíti a dabasi média.


Egy gondolat “Sajtószemle” bejegyzéshez

  1. Tavasszal valahogy nem megy a jatek a csapatnak, egyedul az ESMTK ellen mutattak a fiuk az oszi erenyeiket. Szamomra a legnagyobb blama a Vac elleni oszi szenvedes volt, eloben kovettem figyelemmel (sajnos). Akkor azt hittem annal gyongebb jatekot nem fogok latni iden. Remelem a Dabast elverjuk, kulonben sajnos nem lesz feljutas. Az Ivancsa es a Dabas is kifejezetten jo kepet mutat. Egyebkent szerintem reszben igaz az a vendeg szutkolo altal irt reszlet, hogy nb2-ben is megallna a helyet a csapat, (kb kozepmezony), viszont csatarra szuksegunk volna mindenkeppen. Meszaros melle kene egy nevesebb kapus is, mert a Lekai gyereknel szerintem barmelyikunk jobban tolna sajnos.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.