Az ősz első felének értékelése ~ a Közép csoport csapatai

A 21 fordulósra tervezett őszi szezon felénél tartunk, érdemes egy mérleget készíteni hogyan teljesítettek eddig a csapatok.

Nézzük az első tíz forduló eredményességét:

Az iváncsaiakat annyira meglepte jó szezonkezdésük, hogy az első nyolc fordulóban nem veszítettek pontot. Igaz az első fordulóban gól nélküli döntetlent értek el a kispesti fiatalok ellen, de egy ‘liliom-tiprási’ 😉 /túl fiatal játékos szerepeltetése/ szabály miatt megkapták a 3 pontot. A végére azért kicsit elfáradtak, mert előbb a mislenyiek ellen két gólos hátrányból, majd a kis Fradi ellen egy gólos hátrányból csak nagy nehezen hozták vissza a meccseket döntetlenre. Két héttel ezelőtt még hat pont volt előnyük a KTE előtt, most már csak kettő, ez már lő-, és látótávolságon belül van. 🙂

A kecskeméti új igazolások szezonkezdetre megérkeztek, csak nem sikerült a csapatnak összecsiszolódni. Hiába voltak jobbak az első fordulóban a Fradi2-nél, a befejezésbe rendre hiba csúszott. A meccs végén egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból szereztek egy gyors gól a fővárosiak, amivel otthon tartották a három pontot. Vereség a nyitányon nem jó jel. Ezt követte két hazai siker, már úgy nézett ki rendeződött a csapat, a következő idegenbeli meccsen a Vác ellen vezettek is két góllal, azután valami miatt leblokkoltak és pont nélkül utaztak haza. Azóta is az a helyzet, hogy idehaza stabil a csapat, meggyőző győzelmeket arat, idegenben kicsit ‘dadog’ még a játék. Talán legutóbb már majdnem rendben volt minden Pesterzsébeten. Kár, hogy most kell leállni a bajnoksággal két hétre. Két pont a hátrányuk az éllovassal szemben ami bőven behozható a végére.

Meglepő a Fradi fakó-csapatának jó szereplése. A tartalékcsapatok a középmezőnyben, annak végén szoktak tanyázni, a népligeti csapat dobogós a kezdetektől fogva. Feljutni nem fognak, mert nem juthatnak fel, de sok csapatnak megnehezítheti a dolgát. Tegyék is, vegyék el a pontokat a többiektől is, ne csak tőlünk. 🙂

Vereség nélkül áll a Szabó István vezette dabasi csapat. Tíz meccsből hatszor nyertek, négyszer ikszeltek, dobogó-közeli végeredmény várhat rájuk. Kemény meccs várható szeptember végén a Széktóiban, amikor ellenük folytatjuk majd a bajnoki pontvadászatot.

Meglepetés a Körösladány remek szereplése. Megyéből felkerült csapatok a stabil bent maradást szokták célul kitűzni maguk elé, de úgy látszik a ladányiaknak az első nyolc hely valamelyike se lesz elérhetetlen.

A Kozármisleny hozza a tőle megszokott játékot és helyezést, idén is stabil és masszív csapat lesz a baranyai gárda.

A pesterzsébetiek szerettek volna csoportot váltani, mert úgy érezték jobb lenne nekik máshol. Megkapták a lehetőséget, most szokják a Közép csoport légkörét.

A monoriak teljesítménye eddig csalódás, mindenki többet várt tőlük. Lehet, hogy kell még kis idő mire újra összeáll a csapatuk, és beindul az amit Erős mester szeretne látni?

A vásárhelyiek szereplése meglepő. Egyrészt azért, mert a a vártnál sokkal előbb vannak a tabellán, mint azt a korábbi évek teljesítménye alapján várható volt, másrészt azért, mert nagyon szélsőséges a teljesítményük, ugyanis vagy nagyon kikapnak, vagy nagyon nyernek. Szerencsére ellenünk a gyengébbik énjüket szerepeltették.

A Taksony az előző évhez képest összekapta magát, akkor alig sikerült elérniük a bent maradást, most a tizedik hely környékére várhatók.

Az újpesti és a kispesti tartalékcsapatok a tőlük elvárható pozíciót foglalják el, picivel a kieső hely fölött áll mindkét gárda. Ide várhatók a végére is.

A Rákosmente és a Vác halványabban szerepel, mint azt előre gondoltuk, amit vártunk tőlük. A nyári igazolások úgy tűnik nem elég jól sikerültek.

A Dabas-Gyón vergődik a kiesőhely szélén, nehéz lenne megjósolni sikerül-e megtartaniuk harmadosztályú tagságukat a következő bajnoki évre.

Nagy csalódás a Dunaújváros szereplése. Az élvonalból 2015-ben pottyantak ki, majd egy évvel később a másodosztályból is. Azóta a harmadosztály stabil negyedik helyezettje. Az előző évben csak azért nem értek fel a negyedik helyre, mert hamarabb befejeződött a bajnokság. Rosszul sikerült számukra a nyári átigazolás, meghatározó emberek sora távozott, akik jöttek szerényebb teljesítményt nyújtanak.

A Szekszárd és a Paks2 mindig a kiesőhely szélén lavírozott. Most sincs ez másként, de most jobban kell vigyázniuk, mert most öt fix kieső lesz minden csoportból a bajnoki év végén.

A Szegedi VSE csapatától többet vártunk. Sokkal többet. Utolsó előtti helyen bukdácsolnak, nem nagyon lehet látni hogyan kerülhetnék el a kiesést.

A majosi csapat ‘megmérettetett és könnyűnek találtatott’. Talán nem elhamarkodott már most, a bajnokság negyedénél kijelenteni, hogy ez az egyébként szimpatikus csapat lesz az lesz egyik kieső.


Ennyit a Közép csoport csapatainak első tíz fordulójáról.
Holnap a következő posztban ‘összefésüljük’ a három csoportot,
áttekintjük hogyan néz ki az összesített élmezőny,
és megnézzük hogyan fest most a táblázat vége, kik állnak kiesőhelyen,
és kik azok akik nagyon veszélyeztetett helyzetben vannak a kiesés szempontjából.