A tippverseny megújul, formát vált (2)

✍( ͡❛ ͜ʖ ͡❛) ___ Nézzük gyakorlatban az új tippelés pontszámítását.

A holnapi tipp-poszt tartalmi részének írója (neve maradjon holnapig titok) az ODDS-ok alatti sorban látható tippeket adta ( V D V H V H V D H H ), minden meccs általa várt iránya alatt egy 1-es szerepel amire az adott meccset tette. Ez az 1-es szorzódik össze az ODDS-értékkel és ezt kapja meg a játékos a forduló végén, ha az lesz a végeredmény, amit tippelt. Most még minden happy, most még bármilyen eredmény lehet. Játékosunk mindegyik meccs eltalálása esetén 20,8 ponttal gazdagodna és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a forduló tippjátékában is előkelő helyen végezne.
A max. és min. sorban látható, hogy ha minden meccsen a maximális pontszámra (de a legvalószínűtlenebbnek tartott eredményre) törekedett volna, és tippje bejön mennyi pontja lehetne, és látható ennek ellenkezője is, ha a tuti-tippeket teszi meg valaki és mind bejön neki. A valóság a kettő között lesz majd valahol. Első tippelőnk inkább a biztosabbnak látszó eredményeket részesítette előnyben, tippjei a ‘kevesebbet, de biztosan’ tipphez állnak közelebb.
Vasárnap ahogy jönnek be az eredmények úgy tűnnek el a meg nem valósult ODDS-ok, mindegyik meccsnél csak egy marad, és pontot majd csak annak számolunk el, aki az 1-es tippjét a megvalósult eredményhez tette. Csak azok az oszlopok maradnak zöldek, csak az azokban lévő találatok érnek majd az ODDS-nak megfelelő pontot.

Nézzünk egy példát az értékelésre:

Mint látjuk mindegyik meccsnél csak egy ODDS maradt, ami a végeredmény lett. Minden esetben szorzódik az ODDS az 1-es értékkel és adódik hozzá a pontértékhez, csak ha zöld sávba, vagyis sikeres tippirányba esik ott pontot is ér, ahol nem zöld sávban van a tipp ott a ‘semmi’ ODDS-t szorozzuk egyel és az adódik hozzá a ponteredményhez.


Reméljük nem túl bonyolult a magyarázat. Ha kicsit nehezen is érthető az elején a lényeg, hogy ‘csak’ a végeredmény kimenetelét kell eltalálni ( H D V ), számolgatni meg ráérünk majd a végén. 🙂


Meg kell szoknunk, hogy a hétvégi fordulók kezdete majdnem mindig 11 óra, mivel mindig van legalább egy tartalékcsapat aki hazai meccset játszik, és ők ilyenkor kezdenek. Hétvégi fordulók tippjeit eddig az időpontig kérjük, a nyitómeccs kezdetéig. A korábbi gyakorlatnak megfelelően későn ébredő játékosainkra is figyelünk azért, így aki a pár órával később, de a délutáni meccsek kezdete előtt adja le tippjeit azokat is feldolgozzuk, természetesen csak azokat a tippeket, amik még el nem kezdett meccsekre érkeztek.
Akinek a régi TOTO miatt az 1 X 2 tippirányok megszokottabbak azok írják úgy.
Nem az agyonszabályozás a célunk, hanem a játék. 🙂


   
Holnap (csütörtök) délután elérhető lesz ezen az oldalon a tipp-poszt, 
amihez hozzászólásként mindenki megteheti (és tegye is meg!) tippjeit.