A tippverseny megújul, formát vált (1)

Csütörtökön kezdődik (folytatódik) a játék!

Kilenc éve játszottuk tippjátékunkat mindig abban a bajnokságban, ahol Kecskemét csapata szerepel. Túl 250 játékon eljött az ideje annak, hogy változtassunk.

Miért váltunk?

Ennek több oka van.
~ Időnként kell egy változás, megújulás, hátha lehet a jó még jobb.
~ Korábban 6, 7, 8 meccsekre kellett fordulónként a pontos végeredménytippet beírni és drukkolni, hogy az adott végeredmény jöjjön ki. Az MLSZ az NB3 csoportjainak létszámát húszra emelte, tehát fordulónként ezután 10 meccsre kell tippelni. A több góltipp egyrészt még több munkát, elfoglaltságot jelentene a tippelőknek, másrészt
~ többen jelezték, hogy azért idegenkednek a játéktól, mert nem tetszik nekik, hogy pontos eredménytippeket kérünk.

Ezentúl csak a mérkőzés végkimenetélt kell megtippelni.
H
hazai győzelem
D döntetlen
V vendég-győzelem

Az eltalált eredményekért pontot adunk. Nem egy pontot találatonként, hanem díjazzuk azt is, ha valaki nem a papírformának megfelelő eredményt tippeli (pl. országos egyest), hanem kockáztat és a kevésbé várható, kevésbé papírforma-eredményt tippeli és találja el.
Ha ez valakinek bonyolultnak tűnik, mert nem járatos a TIPPMIX világában ne foglalkozzon ezzel, csak arra ügyeljen, hogy a megérzése szerint legvalószínűbbnek tartott tippirányt írja be és nyerjen. Nem biztos, hogy aki meglepetéseredményre tippel több pont reményében, annak bejön a tippje. 🙂

Egy pontnál minden lehetőségre többet adunk, persze csak akkor ha eltalálod a végeredményt. Kicsit többet a valószínű, papírforma eredményre, és annál többet, minél kevésbé valószínű valaminek a bekövetkezése. Előző játékunknál is csak maximum a meccsek felénél sikerült eltalálni a meccs végeredményének irányát legtöbb játékosunknak, itt még nagyobb lehet a pontok súlyozása miatt a szórás, ezért talán a korábbinál izgalmasabb versenyre számíthatunk.

Nézzük hogyan néz ki első fordulónk tippsora:

A korábbihoz hasonlóan lesz egy meccs-sorrend, azt kell kimásolni, alul hozzászólásként beilleszteni, és az általunk várt eredménynek megfelelő betűt ( H D V ) tenni a meccsek után. Sőt! Tippeléshez nem is kötelező a meccs-sorrendet bemásolni, elég csak a várt eredményeket betűjét beírni az adott mérkőzés-sorrendben.
Aki szeret kockáztatni annak fél szemmel nem árt megnézni a pontszámokat amiket egyes kimenetelre kaphat. Lehet keveset kockáztatva nagyobb eséllyel kevesebbet nyerni, de lehet nagyot is kaszálni, ha bejön az esélytelenebbnek látszó tipp végeredménynek.

A forduló végén eredményhirdetéskor a heti játék eredményességi sorrendjében lesznek majd a nevek felsorolva, de lesz majd összesített verseny is a második fordulótól kezdve, ahol az aktuális és a korábbi fordulókban megszerzett pontok átlaga szerint rangsorolunk, tehát párhuzamosan két verseny lesz (heti és összesített). Nem esik ki az összesített versenyből az se, aki néhány forduló tippjátékából kimarad, mert nem összeget, hanem átlagot számolunk.

A korábbi gyakorlat szerint csütörtök kora délután (szerdai fordulóknál hétfő délig) elérhető lesz a játék posztja itt a kte.taccs.hu -n, és a poszt linkje megjelenik a Lila Köd face-oldalon is.

Eredményhirdetés a korábbi gyakorlatnak megfelelően a forduló utolsó meccsének vége után fél órán belül elérhető lesz a poszt végén, ahol tippjeiteket leadtátok, és a Lila Köd facebook-oldalán is.


Menet közben minden kiderül, és reméljük mindenkinek tetszik majd a megújult tippjáték.

-⚽-

Lehet tehát hegyezni a ceruzákat; elővenni, leporolni a jósgömböket; ízlelgetni a fenti párosításokat, oddsokat és csütörtök délután a tipp-poszthoz beírni a tutit.

Tippelni ezután is mindig a forduló nyitómérkőzésének 
kezdetéig lehet, ezen a héten vasárnap 11 óráig!


… holnap újabb részlettel, gyakorlati példával jövünk a játékról …