Hajrá Kécske! -⚽-

Mielőtt megköveznétek olvassátok el a posztot, mert a cím ellenére nagyon is a KTE-ről szól!

Az NB3 Közép csoportjának bajnoka ebben az évben nagy valószínűséggel a Pécs lesz. Sok újdonságot gondolom ezzel nem árultam el, mert ezt a bajnokságot más meg nem nyerheti, csak a pécsiek veszíthetik el. A ‘Pamacs’ előnye négy pont a Szentlőrinc előtt (akik bevallottan nem akarnak feljutni), és 12 pontra van tőlük a harmadik helyezett Monor, de 13 forduló alatt ennyi pont azért behozhatatlannak látszik. Jusson fel a másodosztályba a Pécs, drukkolunk nekik, hogy sikerüljön, és ott eredményesen szerepeljenek.

Marad a Közép csoportban 15 csapat, páran kiesnek, hozzájuk kapcsolódik még néhány megyei bajnok nyáron, és valószínűleg egy NB2-es kieső.

No de ki fog, vagyis inkább nézzük azt ki akar6 majd a következő évben feljutni???

A Pécs távozása után megmaradt csapatok közül szinte csak egy, aki valóban fel akar jutni, a KTE. A Szentlőrincnek és Iváncsának már a dobogós, és dobogókörnyéki helyezés is kimagasló, Dunaújvárosban a negyedik helynél jobb nem jött össze a harmadik vonalban még Dobos Barnával se, a többi csapat pedig nem igazán kapacitálja magát a feljutásért. Még a Monor se, akik nyáron búcsúztak az NB2-ből, ők is úgy tűnik inkább ezt az osztályt választják.

Az újoncok közül nem valószínű, hogy bárki is azonnal osztályt lépne, ez nem jellemző. Pár évtized kell, mire újra egymás után osztályt lép csapat, mint tette ezt a Kécske pár éve.

Apropó Kécske. Nekik ‘nagyon meleg a pite’ a kiesés szempontjából a felettünk lévő osztályban, és nagyon nem szeretnénk, ha kiesnének hozzánk, a mi csoportunkba.
Nézzük a másodosztály tabelláját és a Tisza-parti csapat hátralévő meccseit:

A Balmazújváros év közben likvidálta magát, a Vác is már csak matematikailag maradhat bent, de a harmadik kieső nagyon lényeges.

Hiába van az ország középvonalában Vác, az MLSZ kiszámíthatatlanságát ismerve, könnyen meglehet, hogy a Tiszakécske csapatát sorolnák a Közép csoportba, ha ők lennének a harmadik kiesők, ez pedig az NB3 Közép csoport csapatainak feljutási esélyeit jelentősen megnehezítené. Nem azért tartunk tőlük, mert a Tisza part több értékes focistát nevelt volna, mint a kecskeméti aranyhomok, hanem azon egyszerű ok miatt, hogy a minőségi létszámfejlesztési lehetőségekben az anyagiak meghatározók, ebben pedig a kécskei lehetőségek nagyon erősek.
A Haladás pár hete nagyon rákapcsolt, szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, nem szeretnének két év alatt két osztályt zuhanni lefelé. A Szeged és a Szolnok a hétvégén gondosan megosztozott a pontokon, igyekeznek stabilizálni helyüket. Végre Nyilas Elekéknek is ‘villantaniuk’ kellene már valamit, hogy elkerüljék a kiesés szelét. Az nekik (és nekünk is!) mindegy melyik csapat rovására, de előzzenek meg egy-két gárdát és kerüljék el a kiesést! Az nem tűnik kérdésesnek, hogy a Haladás elkerül a kiesőhelyről, akkor viszont az ország más részéről kell valakit letaszítani a 18. helyre.
Szóval hajrá Kécske, nehogy kiessetek!


Az országos nemzeti bajnokságokban összesen 80 csapat vesz részt. Korábban mindig képviseltettük itt megyénket (leggyakrabban több csapattal is), de pár évvel ezelőtt sajnos két olyan év volt, amikor nem volt megyebeli csapat az NB-s bajnokságokban. Most két csapattal veszünk részt ezekben a bajnokságokban, ami azért még arányaiban mindig kevés (19 megye+főváros, tehát a 80 csapat huszadrésze, vagyis négy hely arányosan ‘megilletné’ Bács-Kiskun megyét). Nem hivatalos információk szerint a Jánoshalma szeretne feljutni, vállalná a harmadosztályt. A hét végén az őket üldöző Kalocsa és Félegyháza is kikapott, a jánoshalmiak (egy meccsel kevesebbet játszva is) már öt ponttal vezetik a megyei bajnokságot. Drukkoljunk nekik is, hogy legyenek megyei bajnokok és sikeresen vegyék majd az osztályozós akadályt is.


-⚽-

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét, hajrá Bács-Kiskun!