3in1 ~ Az NB3 csoportjainak értékelése egyben

A bajnokság végén a három bajnoki tabellát összemásolva elkészült egy sorrend.
Mivel ez a tabella nagyon hosszú, ezért elemezgessük három részletben:

Az első három helyen a három csoport bajnoka. A Schindler Szabolcs által vezetett Ajka már hetekkel ezelőtt magasan megnyerte a Nyugati csoportot, nálunk a Szeged-Grosics is korábban bebiztosította már elsőségét, csak a Szolnok várt az utolsó fordulóig arra, hogy első lehessen. Egykori KTE-s Visinka Ede bronzéremig vezette a Puskás tartalékcsapatát, és volt két újonc, amelyik befért az első 16-os csoportba: a Komárom negyedik, a Sényő hatodik lett csoportjában.

A tabella közepén már több, szám szerint öt újonc-csapat található, ennek a csoportnak közepén van a KTE. Eredményes tavasznak köszönhetően sikerült a gyérebb őszi teljesítményt kozmetikázni kicsit.

9. a KTE 39 ponttal.
Sok ez vagy kevés? A szurkoló természetesen mindig jobbat szeretne de a csapat aktuális ereje behatárolja a lehetőségeket.
‘Véletlenül’ van egy összesítés arról, hogy az NB1-ben milyen helyezéseket és hány pontot szereztünk, talán hasonlítsuk ehhez a most elért eredményt:

Mint látjuk három alkalommal a mostaninál több, négyszer pedig kevesebb pontot gyűjtöttünk. Háromszor jobb pozícióban végeztünk, háromszor gyengébben és egyszer (mikor búcsúztunk az élvonaltól) ugyanazt a helyezést értük el, mint most.

Ennyi kitérő után nézzük az összesítő tabella végét:

Nyugaton volt a legnagyobb verseny a kiesés elkerüléséért, csak a végén derült ki ki folytatja ősztől a megyében. Két újonc csak ideiglenesen volt harmadosztályú (SBTC és Sajóbábony), de a Sárvárnak is kemények voltak az utolsó fordulók.

Ha valamelyik NB2-es kieső nem vállalja a harmadosztályt (Monor?), valamelyik NB3-as nem akarja itt folytatni (Nyírbátor?), esetleg valamelyik osztályozónyertes visszalép akkor feltöltésre kerül sor, így az NB3-as kiesők közül a Tállya és a Pénzügyőr még reménykedhet …..

3 hozzászólás “3in1 ~ Az NB3 csoportjainak értékelése egyben” bejegyzéshez

  1. Érdekes lesz, hogy a jövő évben milyen csoportok lesznek, elvégre minimum 2-vel több BLSZ1-es csapat lesz, és ha a Kelen bukja az osztályozót, akkor elég erős BLSZ-1 lesz majd pesten. Keletről 4 csapat búcsúzik, és amennyiben a Monor nem vállalja, akkor 5 csapattól kell búcsúzni (ha a Tállya maradna is, de Nyírbátor (az értesülésed szerint pl nem)) akkor szintén 5 akár 6 csapat „hiányozni fog” keletről. ezek egy részét akár osztályozóval lehet pótolni, de véleményem szerint középről lesz valaki keletre téve. Mivel két csongrádi innen kiesett, a Monor ugye kérdéses, elképzelhető, hogy a Ceglédet teszik majd keletre? Esetleg SZEOL? Netán pont a KTE? Utóbbival egyébként erősséget tekintve nem is biztos, hogy rosszul járnánk.. Középütt ha a SZEOL, Dunaúj, Misleny, Pécs marad, és mi is, erre ráteszik a Ceglédet akkor ez viszont egy erős hatos lesz..talán túl erős is a harmadosztályhoz képest, így adódik a lehetőség, hogy minimum egyet keletre áttegyen az MLSZ. Nyugatra nyilván megy majd a Moson, remélhetőleg megyéből följut a Lipót és akkor kupában elkerüljük őket netán 😀

    Részemről egyébként Szabó T. távozásának nagyon örülök, nála csak jobb jöhet. Nem mondom, hogy pezsgőt bontottam, (csak mert nem volt itthon) de örülök. Esetleg van-e infó, hogy kit nevezhetnek majd ki? Ezen kívül akikkel szerintem még „kötelező” lenne hosszabbítani az: Mészáros, Zámbó, Markó, Zámbori, Vladul, Nádudvari, Kitl, Terbe és bár nem a kedvencem Takácson is megkönyörülök, hisz utóbbi időben egészen olyan képet festett magáról, mintha tudna focizni. A többieknek meg megköszönném a részvételt.

    Akiket megkeresnék biztosan: Forró Gyula (ha már csapatnélküli), esetleg Balogh Béla (ha már ex-játékos) és mindenképpen igényelném Salamit továbbra is, aki változatlanul nem a megye 1-be való. Ezen kívül a Monorból illetve a Ceglédből szedném össze a lepattanót.

    1. Én a Közép csoport feltöltést tartom nehézkesnek a következő hetekben a szokásos területről. Tolna-Baranya-Csongrád bajnoka nem vállalja, marad Pest (Dabas-Gyón), Jász-Nagykun (Tiszaújváros) és Békés (B.csaba2), plusz a bajnokunk helyett Cegléd. Keleten a megyei bajnokok között nagyobb a vállalkozókedv a harmadik vonalra, így onnan nem látom problémásnak a csoport feltöltését. Holnap délelőtt sorsolás, akkor kiderül melyik megyék is vállalják konkrétan, és milyen osztályozópárosítások lesznek.
      Erősítés mindenképpen kellene minden csapatrészre, mert talán csak kapusfronton vagyunk rendben.
      Edzőként két hete olyanról suttognak, aki negyedszázada már volt KTE játékos, másfél év alatt 14 gólt szerzett lila-fehérben. No de ne pletykáljunk, várjuk ki a hivatalos bejelentést.

  2. Részemről várom nagyon a hivatalos bejelentéseket az új edzőt és a játékosokat illetően is, ebben nagyon egyet tudok érteni.
    A sorsolást, az osztályozók párosítását és a föltöltést/beosztást is várom, ez utóbbi gondolom várat magára kb. egy hónapot jó magyar szokás szerint.
    Nyilván ha megvan a csoportbeosztás és az új játékoskeret utána lehet agyalni azon, hogy kb. hanyadik hely lesz várható. Egyébként, ha minden igaz a 2020/21-es idénytől 16 csapatos lesz az NB II (amit marhaságnak tartok) 3 fix kiesővel, több osztályozóval, ezzel megnyílhatna az út fölfele esetleg, talán 2-3. hely megszerzésével is akár. Várom a következő szezont, az ideinél csak jobb lehet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.