Szekszárd vs. KTE ….. Tolna vs. Bács-Kiskun

A KTE ‘történelemkönyvében visszalapozva a megyeszékhelyek csatájában nincs Szekszárddal közös bajnoki meccsünk az őszi találkozót megelőzően. Az a meccs 1:1-es döntetlen volt. Az őszi találkozó videó-összefoglalója ide klikkelve nézhető meg, amiből leszűrhető az örök igazság: a helyzeteket be kell lőni!
Téli szünetre mindkét gárda 17 ponttal vonult, vendéglátónk több győzelmének köszönhetően két hellyel előttünk telelt a tabellán, ők 11. mi a 13. pozícióban vártuk a tavaszi folytatást.
Nézzük az idei eredményeket:

Tavasszal kevesebb veresége van a Tolna megyei csapatnak, mint nekünk, de győzelmük hárommal kevesebb, így mi öt ponttal többet szereztünk március eleje óta mint ők. Most ők vannak a 13. helyen, mi pedig a tizediken. Vendéglátónk eredménysorából látszik, hogy kemény ellenfélre számíthatunk. Az élcsapatok is megszenvedtek ellenük, a SZEOL-t meg is verték, hat meccs óta veretlenek.

Ősszel saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy a pontok egyharmada (16 meccsből a megszerezhető 48 pontból ~ 17 pont) csak a 13. helyre, a kiesőhely szélére elegendő. Tavasszal ugyanezt az utat járta be a Szekszárd: 12 meccsből 13 pont.

Nekünk sikerült javítani az őszi teljesítményszázalékon, ennek köszönhető, hogy fentebb léptünk.

Mindkét csapat biztos mindent belead vasárnap. A hazaiaknak kell még két pont a biztos bent maradáshoz, a vendégeknek pedig a jobb pozíció eléréséhez kellenek még a pontok.


Hajrá lilák, hajrá KTE!