Esélylatolgatás két fordulóval a vége előtt.

A bajnokság végére bejön a tippem, amivel a 8.-10. helyre vártam a KTE-t első NB3-as évünk végére. A C szektor szurkolói a tanúim, hogy már augusztusban megmondtam, hogy szerintem oda érkezünk be a bajnokság hajrájában.
A 28. fordulóban megszerzett egy ponttal felléptünk a 10. helyre, és van még a következő két fordulóban 1-2 előrelépési lehetőség.
Nézzük a lehetőségeket, esélyeket, hátralévő meccseket:

Ha összemontírozzuk a hátralévő meccsek képét az MLSZ tabellájával ezt a képet kapjuk:

Mint látjuk 13. helyezettnél már lentebb nem végezhetünk, hiszen a Paks2 hátránya velünk szemben 10 pont. Egy évvel ezelőtt 33 és 34 pont elég volt a csapatoknak a biztos bent maradást jelentő 12. hely eléréséhez, így nekünk se kell aggódnunk a 35 ponttal, mert ha minden meccs szempontunkból rosszul is alakulna, matematikailag 35 ponttal még 13. helyen se esnénk ki, mivel a másik csoportok 13. helyezettjei ennél lényegesen kevesebb pontot szereztek eddig.

Két fordulóval a vége előtt számunkra az 5. – 13. hely elérése van lehetőségünk. Nézzük ezeken a helyeken lévő csapatokat, hátralévő ellenfeleiket, esélyeket:

13. Szekszárd ~ veszélyes. Veszélyes a helyzet, mert velünk játszanak és a vásárhelyiekkel. Ha nem szerzünk pontot ellenük, még be is előzhetnek minket a végére!

12. Kozármisleny ~ leeresztettek a végére. 3 ponttal vannak mögöttünk, közel azonos erősségű ellenfelek várnak rájuk, mint ránk, így várhatóan mögöttünk is maradnak a végére.

11. Taksony ~ elfogytak a végére. Az ősz egyik meglepetéscsapata elfogyott a végére, csak nehezen sikerült összeszedni több alkalommal is egy csapatra való játékost. Tőlük se félek, hogy beelőznének minket a tabellán a következő fordulókban.

9. Iváncsa ~ nehéz a sorsolásuk a végén. Tegnap a bajnokesélyessel csatáztak, a következő két fordulóban a dobogó másik két csapata ellen játszanak. Egy pont az előnyük velünk szemben, ez simán behozható!

8. Pécs ~ maradnak fölöttünk a tabellán. Három ponttal vannak előttünk, amit tegnap ledolgozhattunk volna, de láttuk őket, jó kis csapat lett a végére a PMFC. A vásárhelyieket fogadják, majd szomszédvári derbire Kozármislenybe utaznak nem is esélytelenül, tehát ők maradni fognak a tabellán előttünk.

7. Rákosmente ~ befoghatók! Habár a tavasz azon három csapata között vannak, akik eddig több pontot szereztek tavasszal, mint szereztek ősszel, tehát jó formában vannak mégis befoghatók! [Másik két csapat, amelyik tavasszal eredményesebb, mint ősszel a KTE és a Paks2.] Három ponttal vannak előttünk, következő meccsüket ők is, mi is a kiesőhely szélén álló együttes ellen játsszuk. Több pontot kell szereznünk vasárnap a Szekszárd ellen, mint amennyit ők szereznek a Paks2 ellen és akkor a zárófordulóban idehaza „csak” meg kell őket verni. Mennyivel egyszerűbb ezt itt lejátszani, mint a pályán … 🙂

6. Dabas ~ távoli cél. Habár ők is csak három ponttal vannak előttünk, de úgy tűnik a Taksony-Szentlőrinc ellenfelektől azért szereznek annyi pontot, hogy ne előzhessük be őket, de ne legyen igazam … 😉

5. Kispest2 ~ lehetetlen küldetés? A fővárosi csapat még elvileg lőtávolon belül, hiszen két forduló alatt szerezhető hat pont, ők öttel vannak előttünk, de azért hiába váltott a Pisont csapat az utóbbi hetekben döcögősre, nehéz lenne mögénk szorítani őket. Habár … Az benne van a pakliban, hogy ők kikapnak a Dunaújvárostól és a Szeged-Grosicstól, már csak nekünk kell megverni a Szekszárdot és a Rákosmentét. Hajrá!


~ ~ ~

Mint látjuk nincs még vége, csinosítható még a végére a helyezés, és a csapat összjátéka is.
Mindent bele fiúk, lásson a közönség sok-sok-sok lila gólt, szerezzetek minél több pontot az utolsó két fordulóban, egy-két csapatot még meg lehet előzni a véghajrában!


Hajrá lilák, hajrá KTE!

Egy gondolat “Esélylatolgatás két fordulóval a vége előtt.” bejegyzéshez

  1. Véleményem szerint kiváló elemzés, ugyanakkor számomra erősen megmutatja a bajnokság „színvonalát” az, hogy több mint fél év alibi játék, alibi edzővel és játékosokkal jó lehet az 5-6. helyre akár. Gyakorlatilag idén egy stabil csapat sem volt talán a Grosicsot meg a Szentlőrincet kivéve. Amíg nem sikerül normálisan erősíteni játékosok és edző szintjén addig szerintem esélyünk nem lesz a dobogóra sem, nemhogy a feljutásra.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.