Célegyenesben …

Lassan befejeződik a pontvadászat a bajnokságban, kezd kialakulni a kép, hogy a KTE teljesítménye mire lesz elég a végére.

Következzen egy kis esélylatolgatás:

A negyedik helyezettől 11 pontra vagyunk lemaradva, a 14. 10 pontra van mögöttünk, tehát az 5. – 13. hely valamelyike, amelyikre a végére odaérhetünk, hiszen három forduló alatt csak maximum 9 pont gyűjthető.

Nézzük jelenleg kik vannak ezeken a helyeken, mik a kilátásaink:

Lépkedjünk a tabellán alulról felfelé.
A 13. Szekszárdnak kedvezőbb a sorsolása, mint nekünk, de az öt pont különbség lefaragástól azért talán nem kell tartanunk, így őket mögöttünk tarthatjuk. Kozármislenyre közel ugyanolyan erős ellenfelek várnak, mint ránk, tehát jó eséllyel őket is megelőzzük a végére. Taksony ugyanannyi pontot szerzett eddig, mint mi, de tavasszal ‘ezer sebből véreznek’ és gyanítható, hogy kevesebb pontot szereznek hátralévő meccseiken, mint mi. Ez azért is gyanítható, mert erősebb ellenfelek várnak rájuk, mint ránk. Rákosmente egy ponttal előttünk, ez is behozható, főleg, ha az utolsó fordulóig nem nő (csak max. egy ponttal) előnyük, és akkor egy egymás elleni ki-ki meccsen megelőzhetők. Iváncsa két pontos előnye se behozhatatlan, különösen ha látjuk, hogy rájuk a tabella első három helyezettje vár még. Oda lehet tehát érni még a nyolcadik helyre is. A Pécsnek nem kívánunk semmi rosszat, csupán annyit, hogy pont nélkül távozzanak következő vasárnap a Széktóiból és akkor már pontszámban be is fogtuk őket. A Kispest2 az utóbbi hat fordulóban csak egy pontot szerzett (sajnos éppen nálunk), így az ő három pontos előnyük se látszik behozhatatlannak. Dabas is lőtávolságon belül van még. Csak négy pont az előnyük, de nem legyünk maximalisták, minden meccs nem alakulhat úgy, hogy nekünk a legkedvezőbb. 😀

Nagyon rugalmasan igazítható itt még a tabella,
még sok minden lehet a végéig.