A NB3-ból történő kiesésről három fordulóval a vége előtt

Mivel újonc csapat vagyunk (és nem rendelkezünk olyan sok pénzzel, hogy azonnali előrelépésben, felfelé történő osztályváltásban reménykedhessünk), így a biztos bent maradás lehet az elsődleges, minimális célunk. 14. vagy rosszabb biztos nem lesz a KTE, 3 fordulóval a vége előtt 10 ponttal előzzük meg csoportunk 14. helyezett csapatát. Leggyengébb 13. akkor lehetne a KTE, ha a Kelet és a Nyugat 13. helyezettjei megtáltosodnának és 7 és 8 ponttal többet gyűjtenének be, 3 forduló alatt, mint mi. Ezen kívül majdnem hasonló huszáros hajrá kellene a Kozármislenytől és a Szekszárdtól is, hogy legrosszabb 13. helyre sodródjunk. Matematikailag tehát még nem tekinthetjük magunkat biztos bent maradóknak, de …

Egy héttel ezelőtt a 48 NB3-as csapat közül még 31-nek volt oka aggodalomra, mert matematikailag még ennyien végezhettek a tíz kiesőhelyek egyikén. Erről ide klikkelve olvashatok.


Eltelt egy hét, közelebb kerültünk a bajnokság végéhez, már csak három forduló, maximum kilenc megszerezhető pont maradt a csapatok számára a javításhoz. Szűkült a veszélyeztetett csapatok köre, már csak 24 csapat eshet ki matematikailag. Ezek közül persze a legnagyobb esélye a tabellák végén álló együtteseknek van.

/piros hátterűek a kiesőhelyen lévők, sárgák az újoncok/

A fenti kép a három csoport összesített adatait tartalmazza, jelenleg a legutolsó 10 áll kiesőhelyen.


Nézzük a megyei bajnokokat, bajnokesélyeseket …
Kilenc megyében már meg van a bajnok, de a többi megyében is kezd tisztulni a kép a végére. Egy bajnoknak és két bajnokesélyesnek nincs licence, tehát ők biztosan nem lesznek NB3-asok ősztől. Az előző évek szokásait, nem hivatalos információkat összegyűjtve a piros háttérrel jelölt megyék bajnoka valószínűleg nem akar majd NB3-as lenni a következő évtől. A többiek elvileg vállalhatják, csak az a kérdés, hogy a kis település csapatai (pl. Lipót) valóban tudnak-e majd annyi csapatott indítani, amennyi az előírás.

A megyei tabellákat vezető csapatok a május 12-i forduló után.