Gőzerővel beindult a megyei bajnokság

Csapataink pontveszteség nélkül a táblázatok előkelő helyén vitézkednek.

No de lássuk egyenként mindegyiket:

Megye I. ~~~> Kecskeméti LC
Az NBI-ből pár éve a megyébe kizuhant csapatok közül (Pécs-Kaposvár-Kecskemét) ma már rajtunk kívül mindegyik a nemzeti bajnokságban szerepel, csak mi vagyunk még a megyeiben. Kellett egy év, hogy összeszedjük magunkat, hogy magunkra találjunk. Valami viszont most megindult.
Több, mint egy hónapja hírt kaptunk 7 új ember érkezéséről, erről itt olvashatunk. Állandósulni látszik, hogy Némedi Norbert is rendszeresen játszik a csapatban, jött Salami, ezen kívül üde színfoltként nagyon tehetséges fiatalok is előkerülnek, akik rövid idő alatt bejátszhatják magukat a csapatba. Egy csapatnyi olyan ember, akik még egy NB3-as csapatnak is erősítést jelenthetnének. Azt hiszem ez most nem a lila köd részemről, ha úgy látom, hogy itt valami jó dolog készül. Valami olyasmi, mint  9 éve történt, amikor idekerült Szivics mester. No jó, nem egyből NB1, hanem osztályváltás. 🙂
Háromból hármat behúzott a csapat, és a játékot látva nem szabad, hogy a legtöbb csapat gondot okozzon. Másfél hónap múlva lesz az első igazi erőpróba, jön a Tiszakécske, a zárófordulóban találkozunk majd Félegyházával, tehát addig tovább kell javítani a mostani játékot.

Esélylatolgatás a hétvégére:
Egy évvel ezelőtt az akkor újonc Jánoshalma meglepett minket, mert náluk akkor kikaptunk tőlük, de most ilyennek nem szabad előfordulni. Ők a nyitó fordulóban meggyőző arányban verték az azóta is bukdácsoló Kunszállást, majd kikaptak a nem túl acélos Keceltől és Kiskunhalastól. Stabil, meggyőző győzelmet várunk a csapattól.
tipp: _ KLC – Jánoshalma _3:0

 

Megye II. északi csoport ~~~> KLC-KTE SI
Kicsit féltettük a csapatot, hogyan fogja majd megállni helyét a magasabb osztályban, de fölösleges volt az aggodalom. Az első csapathoz hasonlóan háromból három meccset behúztak a fiúk és az eddigi játék alapján látható, hogy nem lesznek kiesési gondjaik. Az első (Tiszaalpár elleni) meccs kicsit ‘szenvedősre’ sikerült még, mert hiba játszottak mezőnyfölénybe, nem tudták a helyzeteket értékesíteni, így szoros eredmény született. Azóta ilyen gond nincs, gólokkal nyerik a meccseket a fiúk.

Esélylatolgatás a hétvégére:
Első igazi erőfölmérő vár a csapatra, hiszem a tavasszal még első osztályú Kiskunmajsához utaznak a hét végén, de az előző hetek elszántságát sikerül átvinni arra a meccsre akkor egy győzelem is kikerekedhet szombaton Majsán. Mi hibátlanok vagyunk (háromból három győzelem), vendéglátóink két győzelem után ikszeltek Hetényegyházával.
tipp_Kiskunmajsa – KLC-KTE SI _ 0:1

 

Megye III. északi csoport ~~~> Hírös-Ép
Üde színfoltja a ‘mennyei-megyei’ bajnokságnak a Hírös-Ép csapata.
Jó szemmel, ügyes kézzel összeválogattak egy nagyon lelkes kis csapatot, akik biztos, hogy bajnokságuk első felében végeznek majd. A KLC-KTE SI-nek  előző évben több meccsét láttam a harmadosztályban, így nem nagy kockázat kijelenteni, hogy ez a csapat az első hatban lesz az év végére.
Negyedszázada nem volt felnőtt bajnoki meccs a műkertvárosi MÁV pályán, így az összegyűlt szép számú nézősereg nagy várakozással várta a csapat nyitómeccsét.
Nem csalódtak, mert már az első percben, az első támadásból hazai gólnak örülhettek.
Az első félidőben lerendezték, 3:0-ra leiskolázták az előző év bajnoki bronzérmesét.
A megyei meccsek minden kellemes hangulatával, bájával telt a meccs:
– Első percben a jobbszélső parádés gólt szerez.
„Tudod ő Misi, aki az Auchan benzinkútnál dolgozik. Ő a mi fiunk.”
– Második gólnál az atlétikus termetű,  könnyen megjegyezhető nevű Dos Reis Teixeria Norbert Carlos  öt méteren tíz métert ver védőjére és pazar gólt szerez.
– Harmadik gólunk büntetőből született, ami abból adódott, hogy a tarthatatlan Carlost a büntetőterületen beül elkaszálták. Az itéletvégrehajtó a csapat kapitánya Visinka Ede volt, akit legnagyobb szurkolója a 9-10 éves kis srác, (aki a csk. fia) hangosan így biztatott:
„Hajrá Ede!”

Ede. Apropó Ede. Kell egy csapat. Ezt felismerték a Hírös-Ép-nél, és Minarik Edéhez hasonlóan alapítottak egy csapatot. Köszönet érte. Ma amikor inkább megszűnnek, mint alakulnak csapatok lett a városnak egy újabb együttese. Reméljük, hogy az utánpótlásból ‘kiöregedő’ fiatalok így találnak maguknak csapatot, lesznek újabb Minarik Edék, akik csapatot, csapatokat alakítanak, és így lehetőséget teremtenek a játékra, a szervezett focira.

Esélylatolgatás a hétvégére:
Az osztály legjobbját verte szombaton a csapat, hiszen az első két helyezett feljutott a másodosztályba, az Apostag pedig ugye harmadik lett az előző év végén. Most a hátulról harmadik Tass csapatához utazik újonc csapatunk. Ők csak a végén kiállási gondok miatt törölt Ágasegyházát, és a pont nélkül végzett Dunaegyházát előzték meg a nyáron.
A hétvégi meccset látva ezt nevezik országos kettesnek.
tipp_Tass – Hírös-Ép _ 0:5

 

Hajrá Kecskemét, hajrá lilák! 😉

 

M2016

 

2 hozzászólás “Gőzerővel beindult a megyei bajnokság” bejegyzéshez

  1. Csendesen megjegyzem, hogy a Hetényegyházi SC is kecskeméti csapat.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.